Στα 50 ευρώ αναμένεται το κόστος για υποβολή ΟΣΔΕ μέσω πιστοποιημένων φορέων - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Στα 50 ευρώ αναμένεται το κόστος για υποβολή ΟΣΔΕ μέσω πιστοποιημένων φορέων

Στα 50 ευρώ αναμένεται το κόστος για υποβολή ΟΣΔΕ μέσω πιστοποιημένων φορέων

Share This
Στα 50 ευρώ κατά μέσο όρο αναμένεται να κυμανθεί φέτος η «εισφορά» των αγροτών που θα καταθέσουν δηλώσεις ΟΣΔΕ στους φορείς (Α΄ βαθμού) που πιστοποιήθηκαν από το ΥπΑΑΤ μετά τον διαγωνισμό που ολοκληρώθηκε στις 14 Φεβρουαρίου. Μιλώντας με προέδρους συνεταιριστικών οργανώσεων που έλαβαν την ανάλογη πιστοποίηση, συμπεραίναμε ότι θα ισχύσει κλιμακωτή χρέωση η οποία μπορεί να κυμαίνεται από 10 έως 80 ευρώ ανάλογα με την δήλωση καλλιέργειας που πρέπει να υποβάλλει ο αγρότης. Αυτό σημαίνει ότι αν για παράδειγμα ένας παραγωγός κάνει μια απλή δήλωση η οποία στην ουσία είναι η ίδια με αυτή που υπέβαλε πέρσι θα πληρώσει το ελάχιστο ενώ αν έχει πολλές αλλαγές το μέγιστο.
Όσον αφορά τις χρεώσεις των φορέων Α΄ και Β΄ βαθμού οι οποίοι συνεργάζονται με την «Γαία-Επιχειρείν» οι συνεταιρισμοί αναμένουν τις τιμές που θα ανακοινώσει η κοινοπραξία. Πιστοποιημένοι Φορείς Α' Βαθμού.. Οι πιστοποιημένοι Φορείς Α' Βαθμού (Φορείς Υποδοχής και Υποβολής της Αίτησης) δραστηριοποιούνται σε μία γεωγραφική περιοχή και αναλαμβάνουν τις ακόλουθες υποχρεώσεις: Διατηρούν σε πλήρη λειτουργία τις εγκαταστάσεις τους, για την υποβοήθηση των δικαιούχων (π.χ. παραλαβή αιτήσεων) σε όλη τη διάρκεια του ημερολογιακού έτους, τηρώντας πλήρες ωράριο λειτουργίας για τις εργάσιμες ημέρες του έτους. Διατηρούν κατάλληλα εκπαιδευμένο και μόνιμο προσωπικό, ικανό να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του έργου. Ενημερώνουν τους δικαιούχους της γεωγραφικής περιοχής δραστηριοποίησής τους που τους επιλέγουν για την έγκαιρη και εμπρόθεσμη υποβολή των αιτήσεων, ήτοι 15/5 της κάθε χρονιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages