Ρυθμίσθηκαν τα χρέη υπερχρεωμένου ηλικιωμένου ζευγαριού - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Ρυθμίσθηκαν τα χρέη υπερχρεωμένου ηλικιωμένου ζευγαριού

Ρυθμίσθηκαν τα χρέη υπερχρεωμένου ηλικιωμένου ζευγαριού

Share This
Τη ρύθμιση των χρεών ενός ηλικιωμένου ζευγαριού, αποφάσισε το Ειρηνοδικείο Καλαμάτας, με παράλληλη προστασία από εκποίηση της οικίας του συζύγου, παρά το γεγονός ότι αυτή δεν αποτελεί την κύρια κατοικία της οικογένειας, ενώ βρίσκεται σε άλλη περιφέρεια της χώρας.
Ο λόγος είναι πως το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι η εκποίησή της δεν θα συνεισέφερε οικονομικά τίποτα αξιόλογο.
Ηλικιωμένο ζευγάρι
Η αίτηση στις ρυθμίσεις για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, κατατέθηκε από έναν 71χρονο συνταξιούχο του ΙΚΑ, όπου από το 2001 λαμβάνει μηνιαία σύνταξη αναπηρίας 697,52 ευρώ και την 70χρονη σύζυγό του, η οποία είναι άνεργη και δεν λαμβάνει σύνταξη. Έχουν 6 ενήλικα παιδιά και κατοικούν σε σπίτι της 70χρονης.
Το μηνιαίο κόστος διαβίωσης της οικογένειας ανέρχεται σε 600 ευρώ.
Το δικαστήριο αποφάσισε ότι η οικονομική τους κατάσταση δεν πρόκειται να βελτιωθεί, λόγω της οικονομικής κρίσης και ότι από το 2011 αδυνατούν να ανταποκριθούν στις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους.
Ο 71χρονος έχει λάβει τα προηγούμενα χρόνια 5 καταναλωτικά δάνεια (στο ένα είναι εγγυητής) συνολικού ύψους 52.281,20 ευρώ, ενώ η σύζυγός του είναι εγγυήτρια σε 2 καταναλωτικά δάνεια, ύψους 41.207,38 ευρώ. Μάλιστα, γι’ αυτά υπάρχει προσημείωση της κύριας κατοικίας της οικογένειας.
Προστασία κατοικίας
Σε ότι αφορά τα περιουσιακά στοιχεία των αιτούντων, ο 71χρονος έχει στην κατοχή του το 25% εξ αδιαιρέτου από μια μονοκατοικία 80 τ.μ. του 1965, εμπορικής αξίας 10.000 ευρώ. Επίσης, το 25% ενός χέρσου αγροτεμαχίου, 10.800 τ.μ. και με εμπορική αξία του τμήματος αυτού 1.500 ευρώ και το 25% ενός αγροτεμαχίου 3.800 τ.μ., αξίας του ποσοστού αυτού 1.000 ευρώ.
Όλα βρίσκονται σε άλλη περιφέρεια της χώρας και ο 71χρονος ζήτησε την εξαίρεσή τους από τη διαδικασία της εκποίησης για την αποπληρωμή των οφειλών του. Το δικαστήριο έκρινε ότι, όσον αφορά τη μονοκατοικία, μπορεί να μην είναι η κύρια κατοικία, αλλά η εκποίησή της, όπως και η εκποίηση των υπολοίπων, δεν θα συνεισφέρουν κάποιο σημαντικό ποσό και άρα δεν διατάσσει την εκποίησή του...Θάρρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages