Προφυλακίσθηκε Μαροκινός που έκλεβε εκκλησίες και αυτοκίνητα στην Καλαμάτα - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Προφυλακίσθηκε Μαροκινός που έκλεβε εκκλησίες και αυτοκίνητα στην Καλαμάτα

Προφυλακίσθηκε Μαροκινός που έκλεβε εκκλησίες και αυτοκίνητα στην Καλαμάτα

Share This
Διαρρήξεις εκκλησιών, αυτοκινήτων και σπιτιών στην Καλαμάτα, έχει στο ενεργητικό του ένας νεαρός Μαροκινός, ο οποίος συνελήφθη τις προηγούμενες ημέρες στην Κόρινθο, μετά από ένταλμα που είχε εκδοθεί εις βάρος του.
Ο 31χρονος Μαροκινός είχε τελέσει τις διαρρήξεις στην Καλαμάτα το 2012 και σε κάποιες από αυτές, βρέθηκαν και αποτυπώματά του. Χθες οδηγήθηκε ενώπιον Ανακριτή και Εισαγγελέα με την κατηγορία των διακεκριμένων κλοπών και αποφασίσθηκε η προφυλάκισή του.
Βρέθηκαν αποτυπώματά του
Ο νεαρός Μαροκινός βρίσκεται παράνομα στη χώρα και όταν συνελήφθη, λόγω του εντάλματος, βρισκόταν ήδη κρατούμενος στο Κέντρο Κράτησης Κορίνθου, καθώς είχε εντοπισθεί χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα.
Από τις έρευνες της Αστυνομίας, προέκυψε, ότι ο Μαροκινός έχει διαπράξει τις εξής κλοπές, καθώς βρέθηκαν αποτυπώματά του:

  • Το βράδυ της 18ης Φεβρουαρίου 2012, παραβίασε το παράθυρο του Ιερού Ναού Αναστάσεως και αφαίρεσε το ποσό των 1000 ευρώ.
  • Το ίδιο βράδυ, παραβίασε το παράθυρο του Ιερού Ναού Αγία Σιών και αφαίρεσε το ποσό των 200 ευρώ.
  • Από 22-23 Φεβρουαρίου έσπασε το τζάμι καταστήματος στην οδό Ναυαρίνου, ερεύνησε όλους τους χώρους, αλλά δεν αφαίρεσε κάτι.
  • Τέλη Μαρτίου του 2012, αποπειράθηκε να σπάσει το τζάμι αυτοκινήτου στην οδό Βύρωνος, αλλά δεν τα κατάφερε.
Είναι χαρακτηριστικό, ότι εκείνη την περίοδο, ο 31χρονος είχε συλληφθεί ως παράνομος στη χώρα, όμως είχε αφεθεί ελεύθερος με τη διαδικασία της διοικητικής απέλασης.


Με την ίδια μέθοδο
Αμέσως μετά την ελευθέρωσή του, τα περιστατικά κλοπών και διαρρήξεων αυξήθηκαν στην πόλη της Καλαμάτας, και σύμφωνα με την Αστυνομία, σε αυτές χρησιμοποιήθηκε η ίδια μεθοδολογία που χρησιμοποίησε ο Μαροκινός στις περιπτώσεις όπου βρέθηκαν τα αποτυπώματά του.
Ειδικότερα, του αποδίδεται ότι έχει διαπράξει και τις εξής κλοπές:

  • Τη νύχτα 11 Φεβρουαρίου 2012 έσπασε το τζάμι αυτοκινήτου που ανήκε σε εταιρία και αφαίρεσε ένα σύστημα πλοήγησης και ένα πορτοφόλι που περιείχε έγγραφα και 2 πιστωτικές κάρτες.
  • Στις 17 Φεβρουαρίου, έσπασε το τζάμι αυτοκινήτου στην οδό Ομήρου και αφαίρεσε ένα κυνηγετικό όπλο και άλλα αντικείμενα.
  • Στις 26 Φεβρουαρίου, έσπασε το τζάμι επαγγελματικού αυτοκινήτου στην οδό Μαιζώνος και αφαίρεσε μηχανήματα και εργαλεία 1.700 ευρώ.
  • Στις 4 Μαρτίου 2012, έσπασε τις τζαμαρίες σε καφετέρια στο κέντρο της Καλαμάτας και έκλεψε 25 μπουκάλια ουίσκι, το ποσό των 30 ευρώ από την ταμειακή μηχανή και ένα φορητό υπολογιστή.
  • Το ίδιο βράδυ, έσπασε την τζαμαρία γραφείου στο κέντρο της Καλαμάτας και αφαίρεσε έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή με όλα τα περιφερειακά μέσα, αξίας 1.200 ευρώ.
  • Στις 11 Μαρτίου, έσπασε το τζάμι αυτοκινήτου, που ήταν σταθμευμένο στη διασταύρωση Φιλελλήνων και Πραξιτέλους και αφαίρεσε έναν φορητό υπολογιστή.
  • Στις 18 Μαρτίου, έσπασε το τζάμι αυτοκινήτου, που ήταν σταθμευμένο στον Αλμυρό και αφαίρεσε ένα πορτοφόλι με έγγραφα και πιστωτικές κάρτες.
  • Στις 24 Μαρτίου στη δυτική παραλία, έσπασε το τζάμι του πορτ μπαγκάζ και αφαίρεσε 20 ευρώ, ένα κινητό τηλέφωνο και διάφορα έγγραφα.
  • Στις 29 Μαρτίου, έσπασε το τζάμι αυτοκινήτου πάλι στην περιοχή της Δυτικής Παραλίας και έκλεψε δύο τσάντες που περιείχαν το ποσό των 100 ευρώ, μια πιστωτική κάρτα και ταξιδιωτικά έγγραφα.
Θάρρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages