Οpen Day Εθελοντισμού από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Παράρτημα Μεσσηνίας - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Οpen Day Εθελοντισμού από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Παράρτημα Μεσσηνίας

Οpen Day Εθελοντισμού από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Παράρτημα Μεσσηνίας

Share This

 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΕΟΔ Μεσσηνίας σας προσκαλεί  στο Οpen Day Εθελοντισμού τo Σάββατο 30/09/23 στις 18.00-21.00 στην οδό Φραντζή & Σιδηροδρομικού Σταθμού!

Προσκαλούμε νέους εθελοντές αλλά και νέους υποστηρικτές του έργου της Εθελοντικής μας Ομάδας!

Θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε εθελοντές διασώστες και να δείτε τη βάση επιχειρήσεων της ΕΟΔ Μεσσηνίας. Θα μάθετε για τα τμήματα δραστηριοποίησης της ομάδας και θα ακούσετε πραγματικά γεγονότα διάσωσης από εθελοντές της Μεσσηνίας. Σας δίνουμε την ευκαιρία να κάνετε μια δωρεά στην Εθελοντική Ομάδα εάν το επιθυμείτε. Τέλος όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να πάρει πληροφορίες για το Βασικό σχολείο διασωστών του 2023 και να κάνει την εγγραφή του . Δεν χρειάζεται κάποιος να έχει εξαιρετική φυσική κατάσταση ή να έχει εμπειρία πάνω στον τομέα της διάσωσης για να γίνει μέλος .

Ανοικτοί σε όλους

Δεν ψάχνουμε μόνο διασώστες. Ψάχνουμε ανθρώπους οι οποίοι έχουν ευαισθησίες και θέλουν να βοηθήσουν το συνάνθρωπό τους, ανθρώπους που αγαπάνε να προσφέρουν, και αυτή η κοινωνική προσφορά πρέπει με κάποιο τρόπο να βρει μια διέξοδο – αυτή την διέξοδο παρέχουμε μέσα από αυτή τη διαδικασία.

Από το μηδέν

Στα σχολεία της ΕΟΔ οι εν δυνάμει διασώστες της ομάδας ξεκινούν από το μηδέν . Η ομάδα αποτελείται από απλούς πολίτες και σταδιακά εκπαιδεύονται και αποκτούν εξειδίκευση, με την τελική ανταμοιβή την εμπιστοσύνη που οι εκπαιδευόμενοι αποκτούν στον εαυτό τους, ώστε να μπορούν ως εξειδικευμένοι πλέον διασώστες να σώσουν ανθρώπινες ζωές.

Βοήθησε την ΕΟΔ Μεσσηνίας να αποκτήσει διασωστικό όχημα!

Είμαστε παρόντες σε κάθε μεγάλη καταστροφή. Διαθέτουμε τον χρόνο, την ενέργεια, την εξειδίκευση, μα πάνω από όλα τον εαυτό μας, για να προστατεύσουμε όσους κινδυνεύουν, όσους χρειάζονται βοήθεια, όσους υποφέρουν.  Για να το καταφέρουμε, χρειαζόμαστε τη βοήθειά σου! Μπορεί να μην είσαι διασώστης, αλλά μπορείς να βοηθήσεις έναν διασώστη να εξοπλιστεί με ό,τι χρειάζεται, για να σώσει έναν συνάνθρωπό μας. Κάνε μια δωρεά και υποστήριξε τη δράση μας!  Η μεγάλη πιεστική αναγκαιότητα των μελών της ΕΟΔ Μεσσηνίας είναι να αποκτήσουν ένα λειτουργικό διασωστικό όχημα με το οποίο όχι μόνο θα μετακινούνται οι εθελοντές διασώστες αλλά θα μεταφέρουν και τον διασωστικό εξοπλισμό τους με ασφάλεια στις μελλοντικές επιχειρήσεις διάσωσης καθώς και θα λειτουργεί ως όχημα άμεσης εκκένωσης πολιτών σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και μεγάλων φυσικών καταστροφών που η ανθρώπινη ζωή τίθεται σε άμεσο κίνδυνο.
Θα αναρωτηθεί κάποιος πως γίνονταν οι μέχρι τώρα επιχειρήσεις της ομάδας. Και συμπληρώνουμε ότι μέχρι τώρα οι εθελοντές μας χρησιμοποιούν τα δικά τους οχήματα , τα οποία πολλές φορές δεν διαθέτουν τους απαραίτητους χώρους για να βοηθήσουν αποτελεσματικά στην εξέλιξη της επιχείρησης και δημιουργούν πρόσθετους παράγοντες επικινδυνότητας για τους εμπλεκόμενους.
Το όχημα θα είναι εξοπλισμένο με υπολογιστές και συστήματα χαρτογράφησης και χωροεντοπισμού , ασύρματο κέντρο επικοινωνίας καθώς και drone για την σωστή και ασφαλή οργάνωση της εκάστοτε επιχείρησης λειτουργώντας ως κέντρο επιχειρήσεων έκτακτης ανάγκης.

TΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
IBAN: GR43 0171 3430 0063 4304 0035 482
Δικαιούχος : ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΝΟΜΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Γραμματεία Ε.Ο.Δ Μεσσηνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages