ΤΟ μήνυμα της Ανάστασης φώτισε τον ουρανό της Καλαμάτας ψάλλοντας το Χριστός Ανέστη - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΤΟ μήνυμα της Ανάστασης φώτισε τον ουρανό της Καλαμάτας ψάλλοντας το Χριστός Ανέστη

ΤΟ μήνυμα της Ανάστασης φώτισε τον ουρανό της Καλαμάτας ψάλλοντας το Χριστός Ανέστη

Share This

 
Με λαμπρότητα και σε κλίμα πνευματικής χαράς, τελέσθηκε στην πόλη της Καλαμάτας η Ακολουθία της Αναστάσεως.

O Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, χοροστάτησε της Ακολουθίας στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Υπαπαντής του Χριστού.

 

Αφού μετέδωσε το Άγιο Φως, προέστη της τελετής της Αναστάσεως στον αύλειο χώρο του Μητροπολιτικού Ναού, παρουσία εκπροσώπων Αρχών και Φορέων και  πλήθους πιστών.

 

Ο Μητροπολίτης μετά την ανάγνωση του Ιερού Ευαγγελίου και υπό τους ήχους χαρμοσύνων κωδωνοκρουσιών, ανήγγειλε το «Χριστός Ανέστη». Απευθυνόμενος στους πιστούς ανέφερε ότι η Ανάσταση του Χριστού αποτελεί την έσχατη προσδοκία του ανθρώπου και τον τελικό του προορισμό, καθώς και την πρόγευση της αιώνιας βασιλείας του. Συνάμα ευχήθηκε υγεία και χρόνια πολλά προς  όλους.

 

Στη συνέχεια, τέλεσε την πανηγυρική Θεία Λειτουργία της Αναστάσεως.

Παρέστησαν ο τ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλος, ο Βουλευτής Μεσσηνίας Π. Μαντάς,  ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων Α. Τσουκαλάς, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Αθ. Βασιλόπουλος, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και άλλων τοπικών φορέων.

 

«Σ’ όλες τις γλώσσες, είτε των λαών είτε των συναισθημάτων, το αδύνατον διαρκεί ως ελπίδα, ως πίστη, ως άνοιγμα αγάπης… Στη δική μας γλώσσα το αδύνατον ονομάζεται Ανάσταση!» Οδυσσέας Ελύτης.

Χριστός Ανέστη! Έψαλαν οι πιστοί που συνέρρευσαν στους Ιερούς Ναούς για το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης Του Θεανθρώπου. Στιγμές κατάνυξης και στην Καλαμάτα όπου με λαμπρότητα τελέστη η Αναστάσιμη Ακολουθία χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου στον Μητροπολιτικό Ναό της Υπαπαντής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages