Εργατική Πρωτομαγιά στην Καλαμάτα: ΑΔΕΔΥ-Σωματεία γεμάτα από κόσμο, έμεινε μόνο του το Εργατικό Κέντρο - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Εργατική Πρωτομαγιά στην Καλαμάτα: ΑΔΕΔΥ-Σωματεία γεμάτα από κόσμο, έμεινε μόνο του το Εργατικό Κέντρο

Εργατική Πρωτομαγιά στην Καλαμάτα: ΑΔΕΔΥ-Σωματεία γεμάτα από κόσμο, έμεινε μόνο του το Εργατικό Κέντρο

Share This

 


138 χρόνια από την εξέγερση των εργατών στο Σικάγο το 1886

Στην σημερινή απεργιακή κινητοποίηση για την Εργατική Πρωτομαγιά συμμετείχε το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας διοργανώνοντας ομιλίες στις 10.30 το πρωί, έξω από το Εργατικό Κέντρο και στη συνέχεια έγινε κατάθεση στεφάνου στο μνημείο των λιμενεργατών στο Λιμάνι της Καλαμάτας.

Ηχηρό μήνυμα έστειλαν Σωματεία και εργαζόμενοι στη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, με την απουσία τους από τις απεργιακές του εκδηλώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά. Αντίθετα μεγάλη ήταν η συμμετοχή στις απεργιακές εκδηλώσεις που συνδιοργάνωσαν το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ και Σωματεία του Δημόσιου και του Ιδιωτικού Τομέα, καθώς και συνταξιούχων. Κατέστη σαφές ότι ο τρόπος λειτουργίας της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου έχει δυσαρεστήσει Σωματεία, συνδικαλιστές, εργαζόμενους, ακόμη και κόμματα, που όλα τα προηγούμενα χρόνια επέλεγαν να τιμήσουν την Εργατική Πρωτομαγιά με τη συμμετοχή τους στις εκδηλώσεις του Εργατικού Κέντρου…

 

Η απεργιακή συγκέντρωση του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ και των πρωτοβάθμιων Σωματείων πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία. Εκεί μίλησαν ο πρόεδρος του Τμήματος, Δημήτρης Φαββατάς, ο πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ ΕΦΚΑ Μεσσηνίας Παναγιώτης Κουφαλάκος, ο πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Παναγιώτης Καράμπελας και χαιρέτησαν ο γραμματέας του Σωματείου Ειδικευμένων Ιατρών ΕΣΥ Μεσσηνίας Μανώλης Μάκαρης, η πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας Χριστίνα Λαδά, ο Νίκος-Στέλιος Τομαροπανάγος από την Επιτροπή ενάντια στις ανεμογεννήτριες στο Μαυροβούνι του πρώην Δήμου Κορώνης, ο Γιώργος Κανέλης, από την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων. 

Ακολούθησε πορεία με προορισμό το λιμάνι της Καλαμάτας και το Μνημείο των Φονευθέντων Λιμενεργατών, όπου κατέθεσαν στεφάνι ο Δημήτρης Φαββατάς, ο Βαγγέλης Λαμπρόπουλος από το Συνδικάτο Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα και η Μαρία Διαμαντάκη από το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ ΕΦΚΑ Μεσσηνίας. 

Στις απεργιακές εκδηλώσεις του Εργατικού Κέντρου μίλησαν ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Σωτήρης Τσώνης, ο πρόεδρος του Ένωσης Συνταξιούχων ΙΚΑ Καλαμάτας Γιώργος Δημητρόπουλος και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Μεσσηνίας, Γιώργος Καπερώνης. Οι συγκεντρωμένοι μετέβησαν πεζή στο μνημείο των Λιμενεργατών όπου κατέθεσε στεφάνι ο γραμματέας του Εργατικού Κέντρου, Παναγιώτης Μουλάς. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages