Εορτασμός επετείου της «της εξόδου του Άρεως» στο Δήμο Πύλου – Νέστορος - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Εορτασμός επετείου της «της εξόδου του Άρεως» στο Δήμο Πύλου – Νέστορος

Εορτασμός επετείου της «της εξόδου του Άρεως» στο Δήμο Πύλου – Νέστορος

Share This


 Την 26η Απριλίου 2024 εορτάστηκε με λαμπρότητα η 199η Επέτειος της εξόδου του ένδοξου Μπρίκιου «Άρης» στην Πύλο, από τον Δήμο Πύλου – Νέστορος.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν το πρωί με την καθιερωμένη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, στο Νιόκαστρο της Πύλου.
Τον Πανηγυρικό της Ημέρας εκφώνησε ο Αντιναύαρχος Λ.Σ. Αγγελόπουλος Πελοπίδας Επίτιμος Α’ Υπαρχηγού Λ.Σ. και Πρόεδρος της Λέσχης Αξιωματικών Λ.Σ.

Οι επίσημοι επιβιβάστηκαν σε πλωτό μέσο με κατεύθυνση τη νήσο Σφακτηρία, όπου εψάλη επιμνημόσυνη δέηση και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στα μνημεία των Ηρώων Πεσόντων Σταύρου Δ. Σαχίνη, Αναστασίου Δ. Τσαμαδού, Χ. Αναγνωσταρά και του Ιταλού φιλέλληνα Σαντόρε ντι Σανταρόζα, από τον Δήμαρχο Πύλου – Νέστορος κ. Παναγιώτη Καρβέλα, τον Πρόεδρο της Κοινότητας Πύλου κ. Ηλία Σαρρή, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύλου κ. Γεώργιο Κουφόγιωργα, τους εκπροσώπους των Σωμάτων Ασφαλείας, τον Αντιναύαρχο Λ.Σ. Αγγελόπουλο Πελοπίδα Επίτιμο Α’ Υπαρχηγού Λ.Σ. και προέδρο της Λέσχης Αξιωματικών Λ.Σ. και τον απόγονο του Ήρωα Χ. Αναγνωσταρά κ. Χρήστο Κορομηλά, Λοχαγό Πεζικού και Διευθυντή του Στρατιωτικού Μουσείου Καλαμάτας.
Ο Δήμαρχος Πύλου – Νέστορος κ. Παναγιώτης Καρβέλας σε δήλωσή του αναφέρει:
«Την 26η Απριλίου αποτίουμε φόρο τιμής στους ήρωες της Επανάστασης, εδώ στον ένδοξο όρμο του Ναβαρίνο.

Ο Αγώνας για την Ελευθερία είναι ένας αγώνας δρόμου εμπνευσμένος από την αυτοθυσία των ηρώων μας.
Με αφορμή την επέτειο της Μάχης της Σφακτηρίας και «της εξόδου του Άρεως», η αυτοθυσία των ηρώων υπενθυμίζει σε όλους μας τον αγώνα για τη δημιουργία του ανεξάρτητου Ελληνικού κράτους.».

   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages