Βαθιά κατάνυξη στην Ακολουθία και την Περιφορά των Επιταφίων στην Καλαμάτα - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Βαθιά κατάνυξη στην Ακολουθία και την Περιφορά των Επιταφίων στην Καλαμάτα

Βαθιά κατάνυξη στην Ακολουθία και την Περιφορά των Επιταφίων στην Καλαμάτα

Share This


 
Σε κλίμα θρησκευτικής ευλάβειας και με βαθιά κατάνυξη τελέστηκε στους Ναούς και τις Μονές της Μητροπόλεως Μεσσηνίας η Ακολουθία και η περιφορά του Επιταφίου. Η κορύφωση του Θείου Δράματος λίγο πριν την Ανάσταση με τους πιστούς να συρρέουν στις Εκκλησίες και να ακολουθούν τη λιτανευτική πομπή υπό τους ήχους θρησκευτικών ψαλμωδιών.

Το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής τελέστηκε η ακολουθία του επιταφίου στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου του Δεκάζειου Γηροκομείου Τρίπολης. Στην ακολουθία χοροστάτησε ο Τοποτηρητής της Ιεράς Μητρόπολης Μαντινείας και Κυνουρίας Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιος ενώ παραβρέθηκαν φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και πλήθος πιστών. Μετά το πέρας της περιφοράς ο Μητροπολίτης έδωσε τις ευχές του για την Ανάσταση στα μέλη της διοίκησης, του προσωπικού και των φιλοξενούμενων του γηροκομείου

Σε κλίμα ευλάβειας και κατάνυξης, τελέσθηκε σήμερα Μεγάλη Παρασκευή η Ακολουθία του Επιταφίου και η περιφορά του, στους Ιερούς Ναούς και τις Ιερές Μονές της Μητροπόλεως Μεσσηνίας.

TSE-2714

TSE-2717

TSE-2722

TSE-2730

TSE-2741

TSE-2761

TSE-2762

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, προέστη της Ακολουθίας, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Υπαπαντής του Χριστού Καλαμάτας, συμπαραστατούμενος από τους Εφημερίους του Ιερού Ναού.

Η Αποκαθήλωση στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας
Σε κλίμα κατάνυξης, κατά την εκκλησιαστική τάξη και με την παρουσία πλήθους πιστών τελέστηκε ο Εσπερινός της Αποκαθηλώσεως στους Ιερούς Ναούς και τις Ιερές Μονές της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, χοροστάτησε κατά την Ακολουθία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Υπαπαντής του Χριστού Καλαμάτας, πλαισιούμενος από τους εφημερίους του Ναού.
Ο κ. Χρυσόστομος, απευθυνόμενος στους πιστούς ευχήθηκε καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα με υγεία και προσωπική ευτυχία για τον καθένα.

Ο συμβολισμός της ημέρας

H Μεγάλη Παρασκευή συμβολίζει τα συμβάντα της δίκης του Ιησού από τον Πόντιο Πιλάτο, την μαρτυρική πορεία Του προς τον Γολγοθά, την Σταύρωση του και τελικά την Ταφή του. Η τελετή της Αποκαθήλωσης, γίνεται στις εκκλησίες, το μεσημέρι της μεγάλης Παρασκευής μαζί με την αναπαράσταση της ταφής. Το βράδυ τελείται η περιφορά του Επιταφίου. Οι καμπάνες των εκκλησιών χτυπούν πένθιμα όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Όλη την ημέρα οι καμπάνες χτυπούν πένθιμα σε όλη την Ελλάδα και παραδοσιακά απαγορεύεται πάσα εργασία και γίνεται αυστηρότατη νηστεία και απαγορεύεται και η κατάποση του λαδιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages