ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ με καλή εμπορική πράξη στην Πελοπόννησο - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ με καλή  εμπορική πράξη στην Πελοπόννησο

ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ με καλή εμπορική πράξη στην Πελοπόννησο

Share This

 


Αποθηκευμένο προϊόν περσινής εσοδείας (2020-2021) πουλήθηκε μέσω δημοπρασίας από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Γερακίου Λακωνίας.

Ειδικότερα, σε δημοπρασία για την πώληση 100 τόνων ελιάς Καλαμών, περσινής (2020-2021) εσοδείας προχώρησε ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Γερακίου στη Λακωνία, την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021, όπως και είχαμε προαναγγείλει.

Το προϊόν, που ήταν έως 320 κομμάτια στο κιλό, πουλήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες μας, στην τιμή των… 2,36 ευρώ το κιλό, δηλαδή μια ανάσα από τα 2,5 ευρώ, επιβεβαιώνοντας πλήρως όσα γράφαμε περί επικείμενης ανόδου (δείτε εδώ). Αγοραστής, λένε πληροφορίες από παραγωγούς της περιοχής, ήταν γνωστή εταιρεία τυποποίησης ελιάς από την περιοχή της Πελοποννήσου.

Η τιμή αυτή είναι η ανώτερη καταγεγραμμένη αυτή την εποχή, αποδεικνύοντας το έντονο εμπορικό ενδιαφέρον για το δυναμικό αυτό προϊόν, σε μια χρονική περίοδο που δεν έχει καν τελειώσει η συγκομιδή της φρέσκιας (2021-2022) ελιάς. Εκτιμάται δε πως θα συμπαρασύρει ανοδικά πολύ γρήγορα και την τιμή της φρέσκιας, που παίζει ανάλογα την περιοχή σήμερα στα επίπεδα των 1,40 με 1,70 ευρώ το κιλό (τα 200 κομμάτια), ενώ οι πιο χοντροί τεμαχισμοί πιάνουν ακόμα πιο υψηλές τιμές.

Τα αποθέματα εξάλλου ελιάς περσινής εσοδείας στα χέρια παραγωγών, μεσιτών ή/και συνεταιρισμών εκτιμώνται πλέον εξαιρετικά ελάχιστα, ενώ και η τρέχουσα παραγωγή, όπως πολλές φορές έχουμε επισημάνει είναι εξαιρετικά μειωμένη λόγω κυρίως της ακαρπίας. Η άνοδος των τιμών φέρνει χαμόγελα στις τάξεις των ελαιοπαραγωγών, που έρχονται από δυο κακές σεζόν και έχουν εκτός των άλλων να αντιμετωπίσουν ένα τσουχτερό κόστος παραγωγής, τον αλλοπρόσαλλο καιρό, την έλλειψη εργατικών χεριών κ.λπ.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages