Μητροπολίτης Μεσσηνίας: Eπικρατεί κλίμα αντιεμβολιαστών στην εκκλησία και ημιμάθεια - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Μητροπολίτης Μεσσηνίας: Eπικρατεί κλίμα αντιεμβολιαστών στην εκκλησία και ημιμάθεια

Μητροπολίτης Μεσσηνίας: Eπικρατεί κλίμα αντιεμβολιαστών στην εκκλησία και ημιμάθεια

Share This

 


«Υπάρχουν παράγοντες μέσα στην κοινωνία και την πολιτεία που εκμεταλλεύονται τα ιδεολογήματα των αντιεμβολιαστών και τους ανθρώπους αυτούς προς ίδιον όφελος και θα το δούμε σε βάθος χρόνου, όταν θα εμφανιστούν πολιτικοί σχηματισμοί που θα έχουν επενδύσει σε αυτόν τον αντιεμβολιασμό» τόνισε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα  και την εκπομπή «To GPS της Επικαιρότητας» με τον Θάνο Σιαφάκα, ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος.

Δυστυχώς το φαινόμενο του αντιεμβολιασμού μεγαλώνει στην χώρα μας, σημείωσε ο κ. Χρυσόστομος.

«Όσο και αν δείχνουν να αυξάνονται τα ποσοστά των εμβολιασμών εν τούτοις οι άνθρωποι οι οποίοι αντιδρούν, συσπειρώνονται, οργανώνονται πλέον σε ομάδες και προσπαθούν να δημιουργήσουν έναν αντίποδα. Η γνώμη μου είναι ότι η υποχρεωτικότητα για όλους είναι η μόνη λύση απέναντι σε αυτό το φαινόμενο και υπαγορεύεται από την αναγκαιότητα του εμβολιασμού. Το πώς όμως θα εφαρμοστεί αυτή η υποχρεωτικότητα είναι ένα θέμα που δεν αφορά την εκκλησία. Καταλαβαίνω ότι μέσα στα σπλάχνα μας έχουμε ανθρώπους οι οποίοι δυστυχώς βρίσκονται σε μια κατάσταση Μεσαίωνα, όμως αυτό δεν πρέπει να λειτουργεί αποτρεπτικά, με βάση την αναγκαιότητα του εμβολιασμού να προχωρήσουμε σε μια υποχρεωτικότητα» είπε χαρακτηριστικά.

Ο μεσαίωνας αυτός στην εκκλησία ανδρώθηκε και ενισχύθηκε σιγά σιγά, υποστήριξε ο κ. Χρυσόστομος και έχει δημιουργήσει ιδεολογήματα πλέον πάνω στα οποία στηρίζονται. «Θα βρεθούν στην επικαιρότητα και θα εμφανιστούν προεκλογικά. Ο τρόπος με τον οποίο συσπειρώνονται και οργανώνονται δίνει αυτή την εικόνα. Σε αυτούς τους αντιεμβολιαστές υπάρχουν ακραίοι δεξιοί και ακραίοι αριστεροί. Οι αγανακτισμένοι του Συντάγματος έχουν γίνει αντιεμβολιαστές τώρα με την έννοια της ιδεολογίας».

«Όσο υπάρχουν αντιεμβολιαστές και ανδρώνονται στην κοινωνία, η αλυσίδα του θανάτου δεν θα σπάσει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages