Α. Χαρίτσης : «Η συνεχιζόμενη για άλλη μια χρονιά έλλειψη εργατών γης, οδηγεί σε οικονομικό αδιέξοδο τον αγροτικό κόσμο» - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Α. Χαρίτσης : «Η συνεχιζόμενη για άλλη μια χρονιά έλλειψη εργατών γης, οδηγεί σε οικονομικό αδιέξοδο τον αγροτικό κόσμο»

Α. Χαρίτσης : «Η συνεχιζόμενη για άλλη μια χρονιά έλλειψη εργατών γης, οδηγεί σε οικονομικό αδιέξοδο τον αγροτικό κόσμο»

Share This

 

Επίκαιρη ερώτηση κατέθεσε στην Βουλή ο Βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Χαρίτσης προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης,  με αφορμή τις εκρηκτικές διαστάσεις που έχει λάβει το συνεχιζόμενο για άλλη μια χρονιά πρόβλημα της έλλειψης εργατών γης, εξ’ αιτίας του ελλείμματος σχεδιασμού και την απουσία πολιτικής βούλησης από την πλευρά της κυβέρνησης.

Όπως αναφέρει στο κείμενο της ερώτησης του ο Αλ. Χαρίτσης, η συγκομιδή σειράς κρίσιμων και πρώτης ανάγκης αγροτικών προϊόντων καθίσταται πλέον αδύνατη, με έμμεση συνέπεια την διαρκώς αυξανόμενη εγκατάλειψη χιλιάδων στρεμμάτων καλλιεργήσιμων αγροτικών εκτάσεων κάθε χρόνο.

 

Παράλληλα, ο Βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ παραθέτει απόσπασμα από την ανακοίνωση του Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών, που αναφέρει ότι, «… οι χρονοβόρες διαδικασίες πρόσκλησης και έκδοσης visas εργατών γης από τρίτες χώρες, οι αργές διαδικασίες επεξεργασίας αιτημάτων για παραμονή παράτυπα διαμενόντων εργατών γης- μέχρι να εγκριθεί το πρώτο τρίμηνο κοντεύει να λήξει το δεύτερο και η υποστελέχωση των τμημάτων χορήγησης αδειών διαμονής σχεδόν ανά την επικράτεια μας έχουν οδηγήσει σε αδιέξοδο τους παραγωγούς…».

 

Τέλος ο Αλ. Χαρίτσης ερωτά τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης:

 

  • Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί ώστε να τερματιστεί το κύμα φυγής των εργατών γης και να πραγματοποιηθεί ομαλά η φετινή συγκομιδή και η αγροτική παραγωγική διαδικασία στην χώρα μας; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages