Προβλήματα της εκπαίδευσης καταγγέλει η Α’ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Προβλήματα της εκπαίδευσης καταγγέλει η Α’ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας

Προβλήματα της εκπαίδευσης καταγγέλει η Α’ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας

Share This

 


Η ανακοίνωση της Α’ ΕΛΜΕ έχει ως εξής:

«Στο πλαίσιο της μεγάλης πανεργατικής πανελλαδικής απεργίας της περασμένης Πέμπτης για το αντεργατικό νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση προς ψήφιση στη βουλή, η Α’ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας πραγματοποίησε κινητοποίηση και συνάντηση για τα προβλήματα που υπάρχουν στα σχολεία της περιοχής μας, αλλά και για τις κακές οικονομικές και εργασιακές συνθήκες στις οποίες έχει περιέλθει εδώ και χρόνια ο κλάδος των εκπαιδευτικών.

Συγκεκριμένα :

  1. Θέσαμε το πρόβλημα των κενών που υπάρχουν στα σχολεία μέχρι και σήμερα, και ζητήσαμε την άμεση κάλυψή τους από το υπουργείο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το γυμνάσιο Κορώνης. Ο δ/ντής μας ενημέρωσε ότι αναμένεται η β΄ φάση προσλήψεων αναπληρωτών.
  2. Ενημερώσαμε για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στο κτίριο του γυμνασίου-λυκείου Μελιγαλά, το οποίο εμφανίζει εικόνα γιαπιού και εκθέτει σε κινδύνους μαθητές και εκπαιδευτικούς. Την κατάσταση παραδέχτηκε και ο διευθυντής καθώς είχε κι ο ίδιος επισκεφθεί το σχολείο και δεσμεύτηκε να πιέσει τους αρμόδιους φορείς.
  3. Εκφράσαμε την αγανάκτηση των συναδέλφων που καλούνται να πληρώνουν υπέρογκα ποσά για ενοίκιο και να μετακινούνται σε καθημερινή βάση για την εργασία τους καθώς οι μισθοί μας παραμένουν πετσοκομμένοι και στάσιμοι πάνω από μια δεκαετία με την ακρίβεια ταυτόχρονα να καλπάζει. Ο διευθυντής δήλωσε πως θα μεταφέρει την εικόνα που του παρουσιάσαμε στο υπουργείο παιδείας.
  4. Ζητήσαμε επίσης να δοθεί η δυνατότητα αιτήσεων βελτίωσης στους συναδέλφους αναπληρωτές μετά την β΄ φάση προσλήψεων προκειμένου να αρθούν τυχόν αδικίες στην σειρά προτεραιότητας, για  το οποίο συμφώνησε και ο δ/ντής της δευτεροβάθμιας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages