Το Μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ στην Καλαμάτα κέρδισε τις εντυπώσεις - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Το Μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ στην Καλαμάτα κέρδισε τις εντυπώσεις

Το Μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ στην Καλαμάτα κέρδισε τις εντυπώσεις

Share This


 Το πρόγραμμα ξεκίνησε με χαιρετισμό από την Υρώ Βασιλοπούλου μαθήτρια μέλος της ΚΝΕ συνεχίστηκε με συναυλίες από τα μαθητικά συγκροτήματα «SURF iN BLACK» και «Spark of fire».

Στη συνέχεια χαιρετισμό στο Μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ απηύθυνε η Κλειώ Χριστοπούλου, υποψήφια ευρωβουλευτής του ΚΚΕ και μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ. Στην ομιλία της καταπιάστηκε από το πως έχει η κατάσταση σήμερα για τη νεολαία και ιδιαίτερα για τους μαθητές. Τόνισε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση, η κυβέρνηση και τα κόμματα του συστήματος θέλουν να θεωρούμε ως δεδομένα: την αδικία, τη βία, την ακρίβεια, την φτώχεια, τον ρατσισμό και τον φασισμό, τον πόλεμο, τα εγκλήματα κατά των ανθρώπινων ζωών και το σχολείο εξεταστικό κέντρο και της παπαγαλίας. Στη συνέχεια υπερθεμάτισε παρουσιάζοντας τα δεδομένα των μαθητών που βασίζονται πάνω στα όνειρα τους. Δηλαδή ζωή με ειρήνη, χωρίς φτώχεια και προσφυγιά, σχολεία σύγχρονα με όλα τα απαραίτητα μέσα, ασφαλή για κάθε μαθητή, δάσκαλο και εργαζόμενο. Δημόσια και δωρεάν για όλα τα παιδιά, που δε θα κοιτάει τους μαθητές στην τσέπη και δε θα τους αντιμετωπίζει σαν «ρομπότ».

Κλείνοντας την ομιλία της, κάλεσε τους μαθητές της Β΄ και Γ΄ Λυκείου στις ευρωεκλογές στις 9 Ιούνη να ρίξουν ψήφο ανατρεπτική, να ψηφίσουν ΚΚΕ! Για να σταλεί πανευρωπαϊκό μήνυμα αντεπίθεσης, αγώνα και ελπίδας, καταδίκης της ΕΕ των πολέμων και της εκμετάλλευσης.

Το Μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ ολοκληρώθηκε με συναυλία από τον «Εισαγγελέα».

Στον χώρο του Φεστιβάλ γινόταν παράλληλα προβολή βίντεο που είχαν ετοιμάσει μαθητές, σε σχέση με τα σχολεία τους, την καθημερινότητα τους, αλλά και με τις διεκδικήσεις που έκαναν όλη την προηγούμενη χρόνια απαιτώντας σύγχρονα και ασφαλή κτήρια, ζωή με δικαιώματα και αξιοπρέπεια!

Ιδιαίτερα ενδιαφέρον ήταν και το παιχνίδι που ετοίμασαν μέλη και φίλοι της ΚΝΕ με τίτλο «Ρωτήσαμε 100!». Οι μαθητές έπρεπε να δώσουν τις «σωστές» απαντήσεις για το σχολείο που έχουν ανάγκη σήμερα, για το αν τα σχολεία της χώρας μας είναι διαφορετικά από αυτά της Ευρώπης και για το αν τελικά όλα αυτά συνδέονται με τις ευρωεκλογές στις 9 Ιούνη!

Παράλληλα στον χώρο, πολλοί διασκέδασαν παίζοντας πινκ-πονκ και κάνοντας γκράφιτι. Δόθηκε, τέλος, αγωνιστικό ραντεβού στην Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στην Κεντρική Πλατεία της Καλαμάτας στις 10 π.μ.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages