Η Ακολουθία των Αχράντων Παθών στο Μητροπολιτικό Ναό της Καλαμάτας με κατάνυξη - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Η Ακολουθία των Αχράντων Παθών στο Μητροπολιτικό Ναό της Καλαμάτας με κατάνυξη

Η Ακολουθία των Αχράντων Παθών στο Μητροπολιτικό Ναό της Καλαμάτας με κατάνυξη

Share This

 


Η Ακολουθία των Αχράντων Παθών στο Μητροπολιτικό Ναό της Καλαμάτας

Σε κλίμα ευλάβειας και κατάνυξης τελέσθηκε απόψε Μεγάλη Πέμπτη, η Ακολουθία των Αγίων και Αχράντων Παθών του Χριστού, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Υπαπαντής του Χριστού Καλαμάτας. Στην Ακολουθία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, συμπαραστατούμενος από τους Εφημερίους του Ιερού Ναού.

Μέσα από το τελετουργικό της Ακολουθίας οι πιστοί βίωσαν τα γεγονότα της κορύφωσης του Θείου δράματος, φέρνοντας στη μνήμη τους όσα υπέμεινε ο Χριστός για τη σωτηρία του ανθρώπου.
Ο Μητροπολίτης στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στο Θείο Πάθος, ως απαρχή μιας νέας αναστάσιμης και φωτισμένης πορείας. Προέτρεψε δε τους πιστούς ακολουθώντας το παράδειγμα του Χριστού να επιδεικνύουν πάντα αυτήν την θυσιαστική αγάπη.
Παρέστησαν ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, οι Βουλευτές Ιωάννης Λαμπρόπουλος, και Περικλής Μαντάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ευστάθιος Αναστασόπουλος και εκπρόσωποι άλλων τοπικών φορέων.

Μεγάλη Πέμπτη στον Άγιο Νικόλαο Καλαμάτας-Φίλιππος: “Ο Χριστός δεν είχε tik-tok  και instagram”

Στην Ακολουθία χοροστάτησε ο Πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Μεσσηνίας, αρχιμανδρίτης, Φίλιππος Χαμαργιάς, συμπαραστατούμενος από τον Εφημέριο του Ιερού Ναού π. Γεώργιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages