Προοπτικές ανάπτυξης για τον κλάδο ελαιολάδου - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Προοπτικές ανάπτυξης για τον κλάδο ελαιολάδου

Προοπτικές ανάπτυξης για τον κλάδο ελαιολάδου

Share This
Η VRS (Valuation & Research Specialists) σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών Τυποποίησης Ελαιολάδου – ΣΕΒΙΤΕΛ ολοκλήρωσε την πρώτη κλαδική ανάλυση για την αγορά του τυποποιημένου ελαιολάδου στην Ελλάδα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση. Μέσω της συστηματικής επικοινωνίας με στελέχη
εταιρειών αλλά και με παράγοντες της ελληνικής και διεθνούς αγοράς ελαιολάδου καθώς και με την καθοριστική συνεισφορά του ΣΕΒΙΤΕΛ σε επίπεδο συλλογής στοιχείων, η κλαδική αυτή ανάλυση διατυπώνει συμπεράσματα σχετικά με την παρούσα κατάσταση και τις μελλοντικές προοπτικές της Ελληνικής αγοράς τυποποιημένου ελαιολάδου.
Τα βασικά συμπεράσματα της έρευνας είναι:
- Ο ελληνικός τομέας του ελαιόλαδου είναι ένας από τους ταχύτερα αναπτυσσομένους και ταυτόχρονα ανθεκτικότερους τομείς της Ελληνικής οικονομίας, στα πλαίσια της διεθνούς βιομηχανίας τροφίμων.
- Οι διαρθρωτικές αδυναμίες του ελληνικού κλάδου του ελαιόλαδου έχουν οδηγήσει στην αύξηση της χύμα αγοράς στην Ελλάδα όλα αυτά τα χρόνια.
- Η Ελλάδα αναπτύσσει τα τελευταία έτη μια πιο εξωστρεφή στρατηγική, με εξαγωγικό προσανατολισμό, η οποία είναι πλέον σε "φάση επιτάχυνσης". Ο ακρογωνιαίος λίθος αυτής της στρατηγικής είναι το εμφιαλωμένο και επώνυμο ελαιόλαδο.
- Το υψηλής ποιότητας ελαιόλαδο σε συνδυασμό με την αποτελεσματική συσκευασία και τις στρατηγικές μάρκετινγκ είναι ο τέλειος συνδυασμός για τον τομέα προκειμένου να δημιουργήσει ένα ελληνικό brand-name στην παγκόσμια αγορά ελαιόλαδου.Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Oil World και της VRS για την περίοδο συγκομιδής 2013/2014, η ελληνική παραγωγή θα είναι μειωμένη αισθητά σε σχέση με πέρυσι, ωστόσο η παγκόσμια παραγωγή θα είναι σημαντικά αυξημένη λόγω της Ισπανίας που θα υπερδιπλασιάσει την παραγωγή της.Η κλαδική ανάλυση εντάσσεται σε σειρά ανάλογων κλαδικών ερευνών της VRS και διανεμήθηκε αποκλειστικά σε διεθνείς επενδυτές που εστιάζουν το ενδιαφέρον τους στις προοπτικές ανάπτυξης και εξωστρέφειας σημαντικών κλάδων της Ελληνικής οικονομίας, τονίζεται στην ανακοίνωση.
paseges.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages