Σε 7 Δήμους της περιφέρειας Πελοποννήσου και για νέο περιφερειάρχη εκλογές την Κυριακή 15 Οκτωβρίου - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Σε 7 Δήμους της περιφέρειας Πελοποννήσου και για νέο περιφερειάρχη εκλογές την Κυριακή 15 Οκτωβρίου

Σε 7 Δήμους της περιφέρειας Πελοποννήσου και για νέο περιφερειάρχη εκλογές την Κυριακή 15 Οκτωβρίου

Share This

 


Νίκας: “Ομαλή η διαδικασία, όλα έτοιμα για την επόμενη Κυριακή”

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα εξελίχθηκε στα 1.770 εκλογικά τμήματα της Περιφέρειας Πελοποννήσου η διαδικασία της ψηφοφορίας στις αυτοδιοικητικές εκλογές χθες Κυριακή 8 Οκτωβρίου. Ενα ζήτημα που προέκυψε με την ηλεκτροδότηση στο εκλογικό τμήμα της Κίτας, στην Δ.Ε. Οιτύλου του Δήμου Ανατολικής Μάνης, αποκαταστάθηκε άμεσα.

Η ροή των αποτελεσμάτων, μετά το κλείσιμο της κάλπης, ήταν κανονική ωστόσο η καταμέτρηση διήρκεσε αρκετά, ιδιαίτερα στα μεγάλα αστικά κέντρα της Περιφέρειας. Η αναμετάδοση των αποτελεσμάτων στο υπουργείο Εσωτερικών ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου, στις 11 το πρωί όταν και εστάλησαν τα αποτελέσματα από λίγα υπολειπόμενα εκλογικά τμήματα της Π.Ε. Αργολίδας.

Ηδη, ο εκλογικός μηχανισμός της Περιφέρειας είναι καθ’ όλα έτοιμος για τις επαναληπτικές εκλογές της ερχόμενης Κυριακής 15 Οκτωβρίου, το σχετικό υλικό για τις οποίες θα διανεμηθεί αύριο Τετάρτη 11 Οκτωβρίου.

Οι εκλογές αυτές θα γίνουν, αφ’ ενός για την ανάδειξη του περιφερειάρχη Πελοποννήσου και αφ’ ετέρου των δημάρχων σε 7 δήμους και συγκεκριμένα:

στους Δήμους Αργους – Μυκηνών, Ναυπλιέων (στην Αργολίδα),

Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης (στην Κορινθία),

Ελαφονήσου, Σπάρτης (στη Λακωνία),

Δυτικής Μάνης, Πύλου – Νέστορος (στη Μεσσηνία).

Κάτω, ο πίνακας του Υπουργείου Εσωτερικών με τους Δημάρχους που εξελέγησαν από την πρώτη Κυριακή(με έντονα γράμματα) και τους υποψήφιους Δημάρχους που τερμάτισαν  πρώτοι την Κυριακή, χωρίς ωστόσο να πετύχουν το 43%+1, και έτσι περνούν στη δεύτερη Κυριακή 15 Οκτωβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages