Νίκας: " Η εποχή των "ΘΑ" πρέπει κάποτε να τελειώνει"-Βολές κατά Σταϊκούρα και Βορίδη - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Νίκας: " Η εποχή των "ΘΑ" πρέπει κάποτε να τελειώνει"-Βολές κατά Σταϊκούρα και Βορίδη

Νίκας: " Η εποχή των "ΘΑ" πρέπει κάποτε να τελειώνει"-Βολές κατά Σταϊκούρα και Βορίδη

Share This

 


Νίκας: " Η εποχή των "ΘΑ" πρέπει κάποτε να τελειώνει"-Βολές κατά Σταϊκούρα και Βορίδη

"Η Περιφέρεια προφανώς υπάρχει και λειτουργεί και δεν θα αρχίσει να λειτουργεί από 1/1/2024.  Έχουμε υποχρέωση να κάνουμε το καλύτερο δυνατό μέχρι 31/12/23", επεσήμανε με νόημα σήμερα ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, στο περιθώριο υπογραφής συμβάσεων στα γραφεία της ΠΕ Μεσσηνίας.

Με αφορμή την υπογραφή συμβάσεων για έργα στη Μεσσηνία ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, αναφέρθηκε στα σχετικά με την εκλογική διαδικασία της Κυριακής και για την ετοιμότητα της Περιφέρειας που με τους υπαλλήλους της θα ανταποκριθεί, και ανέφερε μεταξύ άλλων: "Είμαστε έτοιμοι για την Κυριακή. Όπως εξήγησα εγώ ήμουν αμέτοχος και ουδέτερος στη συγκεκριμένη διαδικασία" Δεν έλειψαν ωστόσο οι αιχμές για τις κυβερνητικές υποσχέσεις που ακόμα παραμένουν υποσχέσεις, αφού όπως είπε δεν έχουν δοθεί συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα για τα έργα στη Μεσσηνία, ενώ δεν έκρυψε την δυσαρέσκειά του για την παρέλαση κυβερνητικών υπέρ συγκεκριμένης υποψηφιότητας, αλλά και την ενόχλησή του για τις δηλώσεις Βορίδη από τη Λακωνία, που δήλωσε ότι "όποιος δεν ψηφίσει Πτωχό, δεν είναι νεοδημοκράτης". Αναλυτικά οι δηλώσεις Νίκα στους δημοσιογράφους:

"Προχθές επισκέφτηκε την περιοχή της Πύλου και των Γαργαλιάνων ο υπουργός Υποδομών, όπου είπε διάφορα, και του στέλνω μια απάντηση σήμερα γιατί απ΄ ότι φαίνεται δεν ήταν επαρκώς πληροφορημένος"

"Για το τι κάνει η Περιφέρεια στη συγκεκριμένη περιοχή, στην Πυλία και την Τριφυλία. Ένα έργο πάρα πολύ μεγάλο. Υπενθυμίζω ότι η Περιφέρεια δεν αρχίζει να υπάρχει από 1/1/2024. Υπήρχε και πριν. Και δίνω στη δημοσιότητα, για να τα διαβάσει και αυτός, τί έκανε η Περιφέρεια. Ένα μόνο θέλω να πω, ότι χωρίς την Περιφέρεια δεν θα γινόταν η παράκαμψη της Γιάλοβας. Η Περιφέρεια τη μελέτησε με 286.000 ευρώ, κίνησε τις διαδικασίες για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, υπέβαλε το Τεχνικό Δελτίο και έκανε ότι μπορούσε με την προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών, με τον κ.Καραγιάννη, τον κ.Καραμανλή, την κα Γεράρδη για την ένταξη του συγκεκριμένου έργου. Καλό είναι να λέγονται και να αναφέρονται αυτά, διότι προφανώς δεν βοηθούν στις διαδικασίες συνεννόησης, και προφανώς συνέχειας. Θα δώσω ένα κείμενο στη δημοσιότητα για το τί κάναμε στη συγκεκριμένη περιοχή, και θα ερωτώ και τον κύριο Υπουργό τί υποσχέσεις έχει δώσει η Κυβέρνηση και θα ζητώ και τι συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα έχει δώσει για αυτές τις υποσχέσεις. Η εποχή των "ΘΑ" πρέπει κάποτε να τελειώνει" είπε χαρακτηριστικά.

"Υπάρχει μια υπόσχεση 2 χρόνων για τον αυτοκινητόδρομο Πύργος-Τσακώνα. Υπάρχει μια υπόσχεση 4 χρόνων για τα αρδευτικά στο Φιλιατρινό Φράγμα, το οποίο το αδειάζουμε άρον-άρον για να μην έχουμε καταστροφές. Υπάρχει μια υπόσχεση 4 ετών για το Καλαμάτα-Ριζόμυλος-Πύλος-Μεθώνη, με τα σοβαρά προβλήματα τα οποία υπάρχουν, και για τον Σιδηρόδρομο και τη χάραξη, και υπάρχει εδώ και 3 χρόνια υπόσχεση για το Μιναγιώτικο. ..Αυτές είναι πάρα πολύ σοβαρές υποσχέσεις, και τα έργα καθυστερούν".

Ο περιφερειάρχης καυτηρίασε το πρόβλημα με τις υποσχέσεις που έχουν δοθεί, χωρίς χρονοδιαγράμματα έργων, επανέλαβε ότι η Κυβέρνηση χρωστά 15 εκατ.ευρώ για έργα στην Περιφέρεια, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα καθυστερήσεων και προβλήματα στην ποιότητα των έργων.

"Για την περιοχή μας υπάρχουν πάρα πολλές υποσχέσεις για τις οποίες πρέπει να δοθούν συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα. Δεν μπορούμε κάθε φορά να λέμε "θα" και "θα"

"Αισθάνομαι παράξενα, αλλά καλά, γιατί έχω συνείδηση ότι οι κύκλοι στους ανθρώπους τελειώνουν", απάντησε ο Παναγιώτης Νίκας ερωτηθείς για το πώς αισθάνεται μετά από 30 χρόνια στα αυτοδιοικητικά που δεν είναι υποψήφιος.

"Είμαι πολύ ευχαριστημένος και ευγνώμων προς τον Μεσσηνιακό και Πελοποννησιακό λαό. Εγώ δεν ηττήθηκα ποτέ. Πάντα ήμουν νικητής στις εκλογές. Και ποτέ δεν χρησιμοποίησα μεθόδους που συνδέονται με το σκόρπισμα χρημάτων"

Με πολύ φειδώ χρησιμοποιούσα όσα χρήματα είχα για την προβολή μας. Είμαι ευγνώμων γιατί δεν έχασα σε εκλογές και αποχωρώ με ευγνωμοσύνη στο λαό, πάντα νικητής στους αγώνες στους οποίους κατήλθα. Και εγω πήγα το '22 στον πρωθυπουργό και του είπα ότι δεν θέλω να είμαι υποψήφιος υπό αυτές τις συνθήκες. Για τις οποίες έχω ήδη μιλήσει και θα μιλήσω και μετά τις εκλογές, προφανώς".

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις Βορίδη ότι "όποιος δεν ψηφίσει Πτωχό δεν είναι νεοδημοκράτης". "Εγώ δεν μπορώ να σας πω τι θα κάνω... Στον ιδεολογικό χώρο (της ΝΔ) είμαι 50 χρόνια, γιατί ο Υπουργός με 10 χρόνια παρουσία στο χώρο είπε ότι δεν είναι Νέα Δημοκρατία. Εντάξει; Να εξηγούμαστε!....Εγώ δεν αλλάζω πολτικούς χώρους. Τι να πώ ότι είμαι Αριστερός; Αφού δεν είμαι. Είμαι στον συγκεκριμένο χώρο....

"Προφανώς για τις επιλογές αυτές, όπως έγιναν, και ότι έγινε θα μιλήσουμε και με θάρρος μετά τις εκλογές"

Εδώ είμαστε. Να εκφράζουμε τη γνώμη μας δημόσια και αυτό έχουμε καθήκον να κάνουμε. Με ενοχλεί πάρα πολύ να λέμε "Περιφερειάρχης που συνεργάζεται με την Κυβέρνηση!"

"Ο Περιφερειάρχης δεν είναι υπάλληλος της Κυβέρνησης! Να διορίσουν 13 Περιφερειάρχες! Γιατί δεν τους διορίζουνε; Να τους διορίσουνε! Έτσι δεν πρέπει να γίνει; Να τους διορίσουνε, να είναι οι δικοί τους άνθρωποι! Ο Περιφερειάρχης πρέπει να εκφράζει τον λαό ο οποίος τον ψήφισε"

"Εμένα με στήριξαν προφανώς νεοδημοκράτες και δεξιοί. Δεν θα γινόμουν περιφερειάρχης την δεύτερη Κυριακή αν δεν είχα και τη στήριξη ενός μέρους και του ΠΑΣΟΚ και της Αριστεράς. Πώς θα γινόμουν; Με ποιό τρόπο; Άρα; Τι συμπεριφορά έπρεπε να έχω, αν ήθελα να είμαι έντιμος;"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages