Τεχνική σύσκεψη υπό τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα για την ΟΧΕ Ταϋγέτου - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

 Τεχνική σύσκεψη υπό τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα για την ΟΧΕ Ταϋγέτου

Τεχνική σύσκεψη υπό τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα για την ΟΧΕ Ταϋγέτου

Share This


 
Συνάντηση εργασίας είχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, με τους τεχνικούς συμβούλους για την ΟΧΕ Ταϋγέτου και την ΒΑΑ Καλαμάτας, στο πλαίσιο της εφαρμογής του ΠΕΠ Πελοποννήσου 2021 – 2027.

Κατά τη συνάντηση, παρουσία και υπηρεσιακών στελεχών της ΕΥΔΕΠ της Περιφέρειας (Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΠΕΠ), επισημάνθηκε ότι όσον αφορά στην ΟΧΕ του ορεινού όγκου Ταϋγέτου (που αφορά στους Δήμους Καλαμάτας και Σπάρτης) ξεκινά άμεσα η δημόσια διαβούλευση με τους δήμους καθώς και άλλους φορείς ως προς τα έργα που χρειάζεται να ενταχθούν, ενώ τονίστηκε ότι η στρατηγική ευθύνη και ο γενικός συντονισμός υπάγονται στην Περιφέρεια.

Εξ άλλου, όσον αφορά στην στρατηγική για την ΒΑΑ Καλαμάτας (Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη), στη σημερινή σύσκεψη ξεκαθαρίστηκε ότι τα έργα που υπάγονται σε αυτή (λ.χ. οι πλατείες Υπαπαντής και 23ης Μαρτίου καθώς και έργα κοινωνικού χαρακτήρα) θα “περάσουν” στο νέο ΠΕΠ Πελοποννήσου 2021 – 2027, από το οποίο θα διατεθούν αποκλειστικά οι πιστώσεις που απαιτούνται για να ολοκληρωθούν τα εν λόγω έργα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages