Καλαμάτα – Καλλιθέα: Πικρός αποκλεισμός στα πέναλτι για τη Μαύρη Θύελλα - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Καλαμάτα – Καλλιθέα: Πικρός αποκλεισμός στα πέναλτι για τη Μαύρη Θύελλα

Καλαμάτα – Καλλιθέα: Πικρός αποκλεισμός στα πέναλτι για τη Μαύρη Θύελλα

Share This


Καλαμάτα – Καλλιθέα: 1-1 παρ. 5-6 πέναλτι

Η Καλλιθέα, μεγάλη φετινή της αντίπαλος της Μαύρης Θύελλας και στο πρωτάθλημα της Super League 2ήταν αυτή που πανηγύρισε στο Δημοτικό στάδιο Καλαμάτας και πήρε την πρόκριση για τους “16” του Κυπέλλου Ελλάδας καθώς επικράτησε 6-5 στα πέναλτι όπου οδηγήθηκαν οι δυο ομάδες αφού το ματς και η παράταση έληξαν 1-1.

Η Καλαμάτα γνώρισε στα πέναλτι την ήττα και τον αποκλεισμό από την συνέχεια του Κυπέλλου Ελλάδας. Η Καλλιθέα, μεγάλη φετινή της αντίπαλος και στο πρωτάθλημα της Super League 2ήταν αυτή που πανηγύρισε στο Δημοτικό στάδιο Καλαμάτας καθώς επικράτησε 6-5 στα πέναλτι όπου οδηγήθηκαν οι δυο ομάδες αφού το ματς και η παράταση έληξαν 1-1.

Με την παρουσία περίπου 700 οπαδών στις κερκίδες και υπό το βλέμμα των Γιώργου Πρασσά και το φίλου του, μεγαλομετόχου του Άρη Θεσσαλονίκης Θόδωρου Καρυπίδη, η Καλαμάτα προηγήθηκε στο 39΄με τον Πασά, αλλά ένας πρώην μελανόλευκος, ο Γιάννης Λουκίνας ήρθε απο τον πάγκο στο β’ μέρος και με γκολ στο 78’ έστειλε το ματς στην παράταση. Στον έξτρα χρόνο δεν άλλαξε κάτι και οι δυο ομάδες οδηγήθηκαν στην ρουλέτα των πέναλτι όπου για την Καλαμάτα αστόχησαν οι ΜοζέρΚατάλντι και για την Καλλιθέα ο Βασιλόγιαννης. Η Καλλιθέα προκρίθηκε στους “16” της διοργάνωσης αφού στον επόμενο γύρο περνάει χωρίς αγώνα.

Πως ξεκίνησαν το ματς

Ο Περικλής Αμανατίδης παρέταξε την 11αδα με δύο αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι στο ΟΑΚΑ απέναντι στον Παναθηναϊκό Β. Ο Πασάς πήρε θέση στην κορυφή της επίθεσης αντί του Μπαράλες ενώ ο Αρναρέλλης ξεκίνησε στο δεξί φτερό αντί του Γρίβα. Κάτω από τα γκολπόστ βρέθηκε ο Γιαννίκογλου, από τα δεξιά στην άμυνα οι ΜοζέρΠαπατόλιοςΑρίμπαςΒαλεριάνος. Ο Κάνιας είχε δίπλα του στον άξονα τον Ματέους, ο Ακόστα αριστερά και ο Τάτος δεκάρι.

Αντίθετα, με πολλές αλλαγές παρέταξε την Καλλιθέα ο Βοσνιάδης αφήνοντας εκτός τους ΚότσαρηΜανθάτηΡομαόΜατίγιαΛουκίνα, που ξεκίνησαν με την Παναχαϊκή.

Το παιχνίδι

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά στο ματς και στην πρώτη ουσιαστικά φάση του ματς άγγιξαν το γκολ. Ο Κυνηγόπουλος βρέθηκε απέναντι από τον Γιαννίκογλου ο οποίος όμως αντέδρασε σωστά και απέκρουσε με τα πόδια το πλασέ που επιχείρησε ο επιθετικός της Καλλιθέας ενώ στην επαναφορά ο Βασιλόγιαννης σούταρε άουτ.

Η Καλλιθέα συνέχισε να έχει την υπέροχη και δημιούργησε τρεις ακόμη τελικές μέχρι το ημίωρο στο 18′ ο Κυνηγόπουλος πλάσαρε άουτ ενώ στο 26′ ο ίδιος είχε κεφάλια άουτ από το κάθετο.

Στο 30′ η Καλλιθέα έχασε νέα ευκαιρία όταν από κόρνερ του Κουτίνιο ο Σίλβα πήρε την κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Τελικά, αυτή που πανηγύρισε ήταν η Καλαμάτα στο 39ο λεπτό, με αρκετά περιπετειώδη τρόπο. Ο Βαλεριάνος έκανε τη σέντρα από αριστερά με τον Τάτο να πιάνει το σουτ στην κίνηση αλλά τον Πάντο να διώχνει. Η μπάλα βρήκε στο δοκάρι και στην επαναφορά ο Πασάς την έσπρωξε στα δίχτυα για το 1-0.

Παρά το γκολ, η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε με την Καλλιθέα να απειλεί μέχρι την ολοκλήρωση του ημιχρόνου με πλασέ του Κυνηγόπουλου αμέσως μετά το γκολ της Καλαμάτας. Ο ίδιος στο 45’ είχε σουτ άουτ ενώ νωρίτερα είχε φωνάξει για μαρκάρισμα του εντός περιοχής.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με την Καλαμάτα να απειλεί την εστία του Πάντου όταν ο Μοζέρ έκανε τη σέντρα και ο Πασάς έπιασε την κεφαλιά για να μπλοκάρει ο τερματοφύλακας της Καλλιθέας.

Λουκίνας και 1-1

Ο Αλέκος Βοσνιάδης έριξε στη μάχη τους ΛουκίναΡομαό και Ματίγια ενώ λίγο αργότερα πέρασε στο παιχνίδι και ο Μουστακόπουλος. Ο Πασάς είχε ένα μακρινό σουτ στο 73′ που πέρασε άουτ ενώ η Καλλιθέα έφερε το ματς την ισορροπία στο 78ο λεπτό. Ο Γιάννης Λουκίνας πήρε την μπάλα με πλάτη στην εστία γύρισε και με σουτ νίκησε τον Γιαννίκογλου γράφοντας το 1-1.

Ο Βασιλόγιαννης στη συνέχεια είχε σουτ άουτ ενώ μέχρι την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας η Καλαμάτα ήταν αυτή που έχασε μεγάλη ευκαιρία όταν ο Γιάννης Πασάς απέφυγε τρεις παίκτες μέσα στην περιοχή και σούταρε αλλά ο Πάντος αντέδρασε σωστά κρατώντας το 1-1.

Στο πρώτο ημίχρονο της παράτασης δεν υπήρξε κάτι αξιόλογο αλλά στο β΄μέρος άναψαν τα αίματα. Ο Ντεμέτεριους στο 114’ είδε κόκκινη κάρτα από τον διαιτητή Τσέτσιλα για χτύπημα εκτός φάσης στον Ραπόζο. Για τα αποδυτήρια έφυγε και ο Βαλεριάνος καθώς ακολούθησε γενικευμένη σύρραξη και τρίλεπτη διακοπή. Μέχρι το φινάλε δεν έγινε φάση και οι δυο ομάδες οδηγήθηκαν στα πέναλτι.

Η σειρά των πέναλτι:

Ματίγια 0-1 για την Καλλιθέα

Μπενίτεζ 1-1 για την Καλαμάτα

Βασιλόγιαννης αποκρούει ο Γιαννίκογλου

Κατάλντι αποκρούει ο Πάντος

Μεχίας 1-2 για την Καλλιθέα

Αρίμπας 2-2 για την Καλαμάτα

Ρομαό 2-3 για την Καλλιθέα

Ρόβας 3-3 για την Καλαμάτα

Λουκίνας 3-4 για την Καλλιθέα

Ραπόζο 4-4 για την Καλαμάτα

Μανθάτης 4-5 για την Καλλιθέα

Παπατόλιος 5-5 για την Καλαμάτα

Μουστακόπουλος 5-6 για την Καλλιθέα

Μοζέρ άουτ.

Η Καλλιθέα προκρίθηκε με 6-5 στα πέναλτι.

Διαιτητής: Τσέτσιλας (Καστοριάς)

Βοηθοί: Καραλής (Ηλείας), Οικονόμου (Αχαΐας)

Καλαμάτα: Γιαννίκογλου, Μοζέρ, Αρίμπας, Παπατόλιος, Βαλεριάνος, Ματέους, Κάνιας (89’ Μπενίτεζ), Τάτος (65’ Κατάλντι), Αρναρέλλης (65’ Γρίβας), Ακόστα (81’ Ρόβας), Πασάς (89’ Ραπόζο).

Καλλιθέα: Πάντος, Καινούργιος (72’ Μανθάτης), Μεχία, Μαρότα (91’ Μπουλούλης), Ουές, Σίλβα (56’ Ματίγια), Τσιντώνης (56’ Ρομαό), Βασιλόγιαννης, Ντεμέτριους, Κυνηγόπουλος (56’ Λουκίνας), Μουτίνιο (64’ Μουστακόπουλος).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages