Μωβ μέδουσες ξανά στις παραλίες της ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Μωβ μέδουσες ξανά στις παραλίες της ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Μωβ μέδουσες ξανά στις παραλίες της ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Share This


 
Αντίστροφη μέτρηση για τον Δεκαπενταύγουστο, όπου θα φύγουν και οι τελευταίοι αδειούχοι ενώ αναμένεται και μεγάλη εξόρμηση στις παραλίες. Οι βουτιές και τον τελευταίο μήνα του καλοκαιριού θα συνοδεύονται όμως και από τις μωβ τσούχτρες, οι οποίες είναι ξανά παρούσες σε πολλές θάλασσες της Μεσογείου.

Το γεγονός ότι οι μωβ μέδουσες έχουν επιστρέψει φέτος στις ελληνικές θάλασσες αρκετά νωρίτερα από ό,τι το 2022, έχει επαναφέρει τον «πονοκέφαλο» του προηγούμενου καλοκαιριού.

Οι μωβ μέδουσες θεωρούνται από τα πιο επικίνδυνα είδη μεδουσών στη Μεσόγειο. Το τσίμπημα τους είναι επώδυνο λόγω της νευροτοξίνης που έχουν, επομένως οι λουόμενοι θα πρέπει να είναι πολύ καλά ενημερωμένοι σχετικά με το τι πρέπει να κάνουν σε περίπτωση τσιμπήματος.

Ειδικά στο Ιόνιο, το πρόβλημα δείχνει να είναι πιο σοβαρό συγκριτικά με άλλες περιοχές, ωστόσο στο «κόκκινο» είναι και αρκετές παραλίες της Αττικής, καθώς και μερικά νησιά, όπως η Τήνος και η Άνδρος

Σημειώνεται, ότι πέρσι, το Ιόνιο αντιμετώπισε μια έξαρση μωβ μεδουσών, η οποία διέφερε από του Αιγαίου μιας και είδαμε μια τεράστια μετακίνηση τον χειμώνα του 2021-2022 από Ισπανία προς Γαλλία, Ιταλία και Μάλτα και έπειτα φαίνεται πως ίσως από εκεί μας προήλθε στο Ιόνιο, όπως αναφέρει το biodiversitygr.org.

Δείτε ΕΔΩ τον χάρτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages