ΓΙΟΡΤΑΣΤΗΚΕ η Κοίμηση της Υπεραγίας Θεοτόκου στην Παναγιοσκέπαστη Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΓΙΟΡΤΑΣΤΗΚΕ η  Κοίμηση της Υπεραγίας Θεοτόκου στην Παναγιοσκέπαστη Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας

ΓΙΟΡΤΑΣΤΗΚΕ η Κοίμηση της Υπεραγίας Θεοτόκου στην Παναγιοσκέπαστη Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας

Share This

 


Με λαμπρότητα και την παρουσία πλήθους πιστών εορτάσθηκε σήμερα, η Κοίμηση της Υπεραγίας Θεοτόκου στην Παναγιοσκέπαστη Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας.

Επίκεντρο του εορτασμού η ιστορική Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βουλκάνου, επί του όρους Ιθώμη.

Κατά τον όρθρο, τήν υποδοχή της Ιεράς και Θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας Βουλκανιωτίσσης εκ του πρώτου Μοναστηρίου της επί της κορυφής του Όρους Ιθώμη καθώς και στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, πλαισιούμενος από τον Καθηγούμενο Αρχιμ. Προκόπιο Σμυρνή, τον Αρχιμ. Αλέξιο Σαραντόπουλο και το Διάκονο Θεόφιλο Κυριάκο.

Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης αναφέρθηκε στο Ιερό Πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου και στην αέναη μεσιτεία  της για το ανθρώπινο γένος, η Οποία θαυματουργικά και θεραπευτικά την παρέχει σε κάθε ταπεινή ψυχή που προστρέχει ικετευτικά τη Χάρη Της.

Παρέστησαν οι Βουλευτές Μεσσηνίας Ι. Λαμπρόπουλος, Μ. Χρυσομάλλης και Π. Μαντάς, οι Αντιπεριφερειάρχες Μεσσηνίας Α. Τσουκαλάς και Ευστ. Αναστασόπουλος, ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γ. Αθανασόπουλος, καθώς και Εκπρόσωποι άλλων τοπικών Φορέων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages