Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Καλλιρρόη για τη μονάδα απορριμμάτων - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Καλλιρρόη για τη μονάδα απορριμμάτων

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Καλλιρρόη για τη μονάδα απορριμμάτων

Share This


 Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το πρωί στον κόμβο εισόδου προς τη μονάδα επεξεργασίας των απορριμμάτων, στην Καλλιρρόη, με τους κατοίκους να τονίζουν η κατάσταση είναι ανυπόφορη από τη δυσοσμία που αναδύουν τα σκουπίδια που έχουν ήδη συσσωρευτεί εκεί.

Τη διαμαρτυρία διοργάνωσαν κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής, ενώ ενημέρωση για την κατάσταση που επικρατεί από τη λειτουργία της μονάδας των απορριμμάτων έκανε ο πρόεδρος της Κοινότητας Καλλιρρόης, Χρήστος Κυριακόπουλος. Επισήμανε ότι πριν λίγες ημέρες, ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Οιχαλίας αποφάσισε να προσφύγει στη δικαιοσύνη εναντίον της λειτουργίας της μονάδας, εάν δεν ληφθούν μέτρα ώστε μέσα στις επόμενες 15 ημέρες να πάψει η αφόρητη δυσοσμία. Επιπλέον ανέφερε ότι αποφασίστηκε να παρακολουθείται η επιβάρυνση που προκαλεί η μονάδα από ειδικό επιστήμονα με τον οποίο θα συνεργαστεί ο Δήμος Οιχαλίας.

Ανάμεσά τους η δήμαρχος Οιχαλίας, Παναγιώτα Γεωργακοπούλου και οι υποψήφιοι περιφερειάρχες Πελοποννήσου, Μανώλης Μάκαρης, που υποστηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ και Νίκος Κουτουμάνος, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης που υποστηρίζεται από το ΚΚΕ.

Κατά την διάρκεια της κινητοποίησης ο κ. Κουτουμάνος απεύθυνε χαιρετισμό, όπου μεταξύ άλλων δήλωσε:

«Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις  και με συνέπεια το δίκαιο αγώνα σας. Χωρίς αστερίσκους, και χωρίς να λέμε άλλα εδώ και άλλα μέσα στα Συμβούλια.  Όλοι οι άλλοι, ψηφίσαν με τα δύο χέρια και έχουν βάλει φαρδιά πλατιά την υπογραφή τους, σε αυτό το έγκλημα που συντελείται στην περιοχή.

Εδώ πρόκειται για μια χαβούζα. Ένα χώρο που έρχονται όλα τα σκουπίδια της Μεσσηνίας, δεν γίνεται καμία ανακύκλωση και μένουν όλα εδώ. Αυτή είναι η «καινοτόμα τεχνολογία» που εφαρμόζουν.

Καλά κάνετε και δεν έχετε εμπιστοσύνη στα «καθησυχαστικά» τους λόγια. Ήδη βιώνετε τις πρώτες συνέπειες με την βρώμα μέσα στα σπίτια σας. Πρόκειται για μια ακόμα υγειονομική βόμβα!

Είναι ένα εργοστάσιο που το πληρώνουμε από την τσέπη μας πολύ ακριβά. Τόσο με την αύξηση των δημοτικών τελών σε όλους τους Δήμους της Μεσσηνίας με σκοπό να φέρνουν τα σκουπίδια εδώ. Όσο και με τις διάφορες επιδοτήσεις και ρήτρες που πληρώνεται η εταιρία με λεφτά του Ελληνικού λαού. Όλα γίνονται για να έχει εξασφαλισμένη και μεγάλη κερδοφορία η συγκεκριμένη εταιρία που έχει αναλάβει την διαχείριση των απορριμμάτων.

Ο αγώνας που κάνετε εδώ και χρόνια με αυταπάρνηση πρέπει να συνεχιστεί με μεγαλύτερη υπομονή και επιμονή. Εδώ συγκρούεστε με μεγάλα συμφέροντα και πρέπει να πάτε μέχρι το τέλος.

Είναι χαρακτηριστικό το πείσμα όλων των κυβερνήσεων εδώ και 10 χρόνια, που προσπαθούν να υλοποιήσουν τον σχεδιασμό τους, πάση θυσία και με κάθε κόστος.

Ακόμα και όταν απεντάχθηκε το έργο από την χρηματοδότηση της ΕΕ επέλεξαν να το συνεχίσουν με λεφτά του κρατικού προϋπολογισμού. Επιλέγουν να δώσουν τα λεφτά που προέρχονται από την φοροληστεία των φτωχών, για να ικανοποιήσουν τα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρηματιών. Δεν τους νοιάζει αν εδώ βρωμάει και υποβαθμίζεται η ζωή σας, δεν τους νοιάζει αν τελικά εδώ διαπράττουν ένα ακόμα αντιπεριβαλλοντικό έγκλημα. Όταν είχαν πρόβλημα νομιμότητας του εργοστασίου έφτασαν στο σημείο να αλλάξουν μέχρι και τους νόμους. Αυτό είναι το κράτος του κεφαλαίου και ο ιερός του νόμος! Υπηρετούν τους μεγαλοεπιχειρηματίες και τα κέρδη τους, όλα υποτάσσονται σε αυτό!

Απέναντι στο δικό τους πείσμα, εσείς προτάσσεται το δικό σας πείσμα, τη μαχητικότατα, τη σταθερότητα, τον διαρκή και πολύμορφο αγώνα που πρέπει να κάνετε, γιατί μπορείτε να τους χαλάσατε τα σχέδια».

Οι κάτοικοι μεταξύ άλλων, έχουν θέσει και το θέμα της μεγάλης επικινδυνότητας για την οδική ασφάλεια στον κόμβο εισόδου προς το εργοστάσιο των απορριμμάτων, ενώ υπενθυμίζεται πως εκκρεμεί απόφαση από το μονομελές πρωτοδικείο Καλαμάτας επί της νέας προσφυγής και των ασφαλιστικών μέτρων που έχουν καταθέσει οι κάτοικοι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages