Συνελήφθησαν 4 Ιρακινοί ως διακινητές 84 μεταναστών και προσφύγων στην Καλαμάτα - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Συνελήφθησαν 4 Ιρακινοί ως διακινητές 84 μεταναστών και προσφύγων στην Καλαμάτα

Συνελήφθησαν 4 Ιρακινοί ως διακινητές 84 μεταναστών και προσφύγων στην Καλαμάτα

Share This


Στη σύλληψη 4 υπηκόων Ιράκ ηλικίας 38, 33,28 & 28 ετών αντίστοιχα, προχώρησαν οι Λιμενικές Αρχές της Καλαμάτας ύστερα από την προανάκριση, καθώς όπως προέκυψε είχαν ενεργό ρόλο στην μεταφορά 84
αλλοδαπών, αποτελώντας μέλη διεθνούς εγκληματικής οργάνωσης και κατά συνέπεια συνελήφθησαν για παράβαση του Ν. 3386/05 (Παράνομη είσοδος στη χώρα), του Ν. 4251/2014 (Παράνομη διακίνηση αλλοδαπών), καθώς και του άρθρου 187 του Π.Κ. (Εγκληματική Οργάνωση) και του άρθρου 306 του Π.Κ. (Έκθεση ζωής σε κίνδυνο).

Οι 84 μετανάστες, καθώς και οι 4 κατηγορούμενοι διασώθηκαν τα ξημερώματα της Τετάρτης 20 ν.μ. δυτικά του ακρωτηρίου Ταινάρου, από παραπλέον πλοίο και υπό το συντονισμό του ΕΚΣΕΔ , όταν το αλιευτικό στο οποίο επέβαιναν έμεινε ακυβέρνητο.

Επισημαίνεται, ότι το αλιευτικό είχε ξεκινήσει το ταξίδι του από τα τουρκικά παράλια με προορισμό την Ιταλία ενώ ο κάθε αλλοδαπός κατέβαλλε το ποσό περί των 7.000 USD για την μεταφορά του.

Οι διασωθέντες υπήκοοι Αφγανιστάν, Ιράν και Ιράκ, μεταξύ των οποίων και 20 μικρά παιδιά, φιλοξενήθηκαν για ένα βράδυ στο χώρο των αποθηκών στο λιμάνι της Καλαμάτας, ενώ σήμερα νωρίς τη μεσημέρι αναχώρησαν για το ΚΥΤ της Μαλακάσας στην Αττική.

Οι 4 Ιρακινοί συλληφθέντες θα παρουσιαστούν το προσεχές Σάββατο ενώπιον των ανακριτικών αρχών στα δικαστήρια της Καλαμάτας για να απολογηθούν για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν.

Ρεπορτάζ: Κώστας Γαζούλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages