Τροπολογία σχετικά με τη δυνατότητα παραιτηθέντα περιφερειάρχη ή δημάρχου να καταλάβει θέση του συμβούλου - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Τροπολογία σχετικά με τη δυνατότητα παραιτηθέντα περιφερειάρχη ή δημάρχου να καταλάβει θέση του συμβούλου

Τροπολογία σχετικά με τη δυνατότητα παραιτηθέντα περιφερειάρχη ή δημάρχου να καταλάβει θέση του συμβούλου

Share This


 
Την δυνατότητα παραιτηθέντα δημάρχου ή περιφερειάρχη να καταλάβει τη θέση του δημοτικού ή περιφερειακού συμβούλου ο οποίος θα εκλεγεί νέος δήμαρχος ή νέος περιφερειάρχης προβλέπει τροπολογία -προσθήκη του υπουργείου Εσωτερικών στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών που αφορά στην αναμόρψωση του συστήματος διακυβέρνησης ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού.

Συγκεκριμένα, όσο αφορά στην παραίτηση περιφερειάρχη η προτεινόμενη ρύθμιση προβλέπει:

“1. Η παραίτηση του περιφερειάρχη υποβάλλεται εγγράφως στον Γραμματέα της οικείας αποκεντρωμένης διοίκησης και καθίσταται αυτοδικαίως οριστική την επομένη της κατάθεσης της δήλωσης στο πρωτόκολλο του Γραμματέα της οικείας αποκεντρωμένης διοίκησης. Ο περιφερειάρχης που παραιτήθηκε δύναται να καταλάβει τη θέση περιφερειακού συμβούλου που Θα εκλεγεί νέος περιφερειάρχης, με σχετική αναφορά του στη δήλωση παραίτησης και στην περίπτωση αυτή θεωρείται ότι είναι ο πρώτος σε σταυρούς προτίμησης περιφερειακός σύμβουλος στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια”.ύμφωνα με τη προτεινόμενη ρύθμιση:

Αντίστοιχα για την παραίτηση του δημάρχου, η προτεινόμενη ρύθμιση αναφέρει:

“1. Η παραίτηση του δημάρχου υποβάλλεται εγγράφως στον γραμματέα της οικείας αποκεντρωμένης διοίκησης και καθίσταται αυτοδικαίως οριστική την επομένη της κατάθεσης της δήλωσης στο πρωτόκολλο του γραμματέα της οικείας αποκεντρωμένης διοίκησης. Ο δήμαρχος που παραιτήθηκε δύναται να καταλάβει τη θέση δημοτικού συμβούλου που θα εκλεγεί νέος δήμαρχος, με σχετική αναφορά του στη δήλωση παραίτησης και στην περίπτωση αυτή Θεωρείται ότι είναι ο πρώτος σε σταυρούς προτίμησης δημοτικός σύμβουλος”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages