Μεγάλη νίκη για τον Δημήτρη Πτωχό – Σαρωτική επικράτηση Βασιλόπουλου - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Μεγάλη νίκη για τον Δημήτρη Πτωχό – Σαρωτική επικράτηση Βασιλόπουλου

Μεγάλη νίκη για τον Δημήτρη Πτωχό – Σαρωτική επικράτηση Βασιλόπουλου

Share This

 


Μια πολύ μεγάλη νίκη καταγράφει η Νέα Δημοκρατία στη μάχη των περιφερειάρων με τον χάρτη να καταγράφεται “γαλάζιος”. Η συμμετοχή πανελλαδικά κινήθηκε κάτω από το 50%, κοντά στο 47,7%. Το 2019 ήταν 59%. Μεγάλη νίκη και για τον Δημήτρη Πτωχό στην Πελοπόννησο που «φλέρταρε» με το 43% σε μια προσπάθεια που αγκαλιάστηκε από τον κόσμο για την επικράτηση από την πρώτη Κυριακή στην περιφέρεια. Σαρωτική η επικράτηση του Θανάση Βασιλόπουλου με ένα εντυπωσιακό ποσοστό στην Καλαμάτα αλλά και του Κώστα Τζιούμη στην Τρίπολη. 

01:15

Τι είπε ο Ανδρουλάκης για την αντιπολίτευση Κασσελάκη

«Η αγωνία μας είναι στις επόμενες εθνικές εκλογές, η Νέα Δημοκρατία να έχει έναν αξιόπιστο, αξιόμαχο, ισχυρό αντίπαλο. Και αυτό δεν θα επιτευχθεί με σόου. Αυτό θα επιτευχθεί με αγώνα καθημερινό, με πολιτικό πρόγραμμα συγκροτημένο, με θέσεις μέσα στη Βουλή και έξω από αυτήν. Να είστε σίγουροι ότι αυτή είναι η αγωνία μας».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης δήλωσε σίγουρος ότι «με την ανανέωση, την ενότητα, τον καθαρό λόγο θα τα καταφέρουμε. Γιατί η Νέα Δημοκρατία κυβερνά τρεις μήνες και μέσα σε αυτούς τους τρεις μήνες, αντί να αντιμετωπίζει τα προβλήματα, συσσωρεύονται και νέα».

 

01:10 Σε εξέλιξη είναι η διαδικασία της καταμέτρησης των ψήφων από τις αυτοδιοικητικές εκλογές 2023 στην περιφέρεια Πελοποννήσου και τους δήμους της Μεσσηνίας όπου, όπως και σε ολόκληρη την χώρα, οι κάλπες έκλεισαν στις 7 το απόγευμα. Με την ενσωμάτωση εκλογικών τμημάτων στη 1 περίπου το βράδυ να έχει ξεπεράσει το 70% στην περιφέρεια προηγείται ο Δημήτρης Πτωχός και «φλερτάρει» με το 43% προχωρώντας με τον Πέτρο Τατούλη στον δεύτερο γύρο.

 

 

Τριφυλία: Ξεπέρασε το 43% ο Λεβεντάκης στην Τριφυλία

Νίκη για Βασιλόπουλο, Αθανασόπουλο και Γεωργακοπούλου σε Καλαμάτα, Μεσσήνη και Οιχαλία, ενώ μάχη στον δεύτερο γύρο θα δώσουν στη Δυτική Μάνη οι Γεώργιος Χιουρέας και Παναγιώτης Μπασάκος, στην Πύλο οι Παναγιώτη Καρβέλας και Δημήτρης Καφαντάρης.

Περίπου στη 1 τα ξημερώματα της Δευτέρας (9/10), ο Γιώργος Λεβεντάκης έπιασε το επιθυμητό 43%. Ο νυν δήμαρχος συγκεντρώνει 43,05% έναντι του 27,70% που αγγίζει η Χάιδω Παναγιωτοπούλου και ο συνδυασμός “Τριφυλία πρωταγωνίστρια” που λαμβάνει μέχρι τώρα 3.470 ψήφους.

Με την ενσωμάτωση να αγγίζει το 74,24%, ο Άκης Κατρίτσης  και ο συνδυασμός  “Τριφυλία Ενωμένοι” έχει λάβει ποσοστό 22,94% και η Αικατερίνη Τσιγκάνου με την Λαϊκή Συσπείρωση με 6,31%

 

 

 

Μάχη στο δεύτερο γύρο για το δήμο Δυτικής Μάνης

Δεύτερη Κυριακή για τον δήμο Δυτικής Μάνης αφού μετά την καταμέτρηση 23 εκ των 30 εκλογικών τμημάτων και την ενσωμάτωση στο 76,67%, κανένας εκ των υποψηφίων δεν συγκέντρωσε το απαιτούμενο 43%. Η συμμετοχή των πολιτών έφθασε το 52,28% με τον συνδυασμό του Γεώργιου Χιουρέα (ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ) να προηγείται με ποσοστό 26,96% και τον Παναγιώτη Μπασακο («Ν.Ι.Κ.Η ΝΕΕΣ ΙΔΕΕΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΗΜΕΡΕΣ») 24,23%.

554 έχει λάβει μέχρι αυτή την ώρα (24:34) ο συνδυασμός «Νέα πνοή για την Δυτ. Μάνη» με επικεφαλής τον Διακουμή Κυβέλο συγκεντρώνει ποσοστό 17,15%.

Ακολουθούν με 14,61% ο Ευάγγελος Ανδροβιτσανέας (ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΝΗ), με ποσοστό 8,57% ο Αλέξανδρος Ρουτζούνης (ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΝΗ) και ο Αριστείδης Κομπότης (ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ) με ποσοστό 8,48%.

 

 

Αργος: Στο 39% ο Καμπόσος, 30,09% συγκεντρώνει ο Μαλτέζος

Στο δήμο Άργους Μυκηνών ο νυν δήμαρχος Δημήτρης Καμπόσος έχει εξασφαλίσει διαφορά περίπου οκτώ μονάδων, όχι όμως το επιθυμητό 43% που θα του έδινε τη νίκη από την πρώτη Κυριακή. Ο συνδυασμός «Αλλαγή Πορείας» συγκεντρώνει ποσοστό 39% με την ενσωμάτωση, περίπου 20 λεπτά μετά τις 12, στο 50% ενώ ο συνδυασμός του κου Μαλτέζου «Πρωτοβουλία» έχει λάβει 30,09% ήτοι 3.361 ψήφους.

Τρίτος ο Πέτρος Θωμόπουλος και ο συνδυασμός «Πάμε Αλλιώς – Πέτρος Θωμόπουλος» που συγκεντρώνει ποσοστό 15,15%, ενώ ο Παναγιώτης Παπαϊωάννου (ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ) με 1.513 ψήφους συγκεντρώνει ποσοστό 13,54%. Ακολουθεί η Ναυσικά Μπαβελή της Λαϊκής Συσπείρωσης  με ποσοστό 2,22%.

 

24:25 Κωστούρος και Ορφανός οδηγούν την «κούρσα» στο Ναύπλιο

Περίπου 600 ψήφοι είναι η διαφορά μεταξύ πρώτου και δεύτερου στο Δήμο Ναυπλιέων. Ο δήμαρχος και εκ νέου υποψήφιος Δημήτριος Κωστουρος προηγείται με ποσοστό 34,20%. Ο συνδυασμός «Ναύπλιο. Επόμενη Μέρα» έχει λάβει 3.338 ψήφους.

Με το ποσοστό ενσωμάτωσης στο 52,05% (38 / 73 ΕΤ) ο Δημήτρης Ορφανός και ο συνδυασμός «Όραμα Δημιουργίας (Συνεργαζόμενη Παράταξη Ανάπλι Εμπρός)» βρίσκεται στη δεύτερη θέση με ποσοστό 27,84% (2.717 ψήφοι).

Τρίτος ο Κωνσταντίνος Μάκαρης. Ο συνδυασμός «Νέα Εποχή» έχει λάβει μέχρι στιγμής ποσοστό 21,11% που αντιστοιχεί σε 2.060 ψήφους. Ακολουθούν ο Δημήτριος Παπαδημόπουλος (ΝΑΥΠΛΙΑ ΕΝΩΜΕΝΗ) με ποσοστό 13,97% και Κωνσταντίνος Γκόνης (ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ) με ποσοστό 2,88%.

 

Κωνσταντίνος Μάκαρης: “Δώσαμε έναν έντιμο αγώνα, πιστοί στις Αρχές και τις Αξίες μας”

“Ο πρώτος γύρος των αυτοδιοικητικών εκλογών ολοκληρώθηκε. Τόσο εγώ προσωπικά, όσο και οι υποψήφιοι και φίλοι της «Νέα Εποχής» δώσαμε έναν έντιμο αγώνα, πιστοί στις Αρχές και τις Αξίες μας, με σεβασμό στον πολίτη αλλά και μεγάλη αγάπη για το Ναύπλιο, που του αξίζει να λάμψει ξανά. Διαμορφώσαμε και κατοχυρώσαμε ένα πλήρες πρόγραμμα, προτείνοντας σαφείς λύσεις για προβλήματα που ταλανίζουν χρόνια τους δημότες του Ναυπλίου και εργαστήκαμε άοκνα προς την κατεύθυνση της προσφοράς και όχι της στείρας αντιπολίτευσης. Όσα έργα δρομολογήσαμε σε επίπεδο σχεδιασμού ή και υλοποίησης είμαι πρόθυμος να τα συζητήσω, ώστε να αξιοποιηθούν από την επόμενη δημοτική αρχή.

Θα ενημερώσουμε επισήμως το εκλογικό σώμα για τις θέσεις μας, αναφορικά με τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών που θα γίνει στις 15/10/2023.

 Ευχαριστώ όλες και όλους που με τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους.”

 

 

Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2023- Περιφέρεια Πελοποννήσου

Στις 24:20 η καταμέτρηση των ψήφων έχει ολοκληρωθεί σε 1.203 από τα 1.770 Εκλογικά Τμήματα, η ενσωμάτωση δηλαδή βρίσκεται στο 67,97%.

Ο Δημήτρης Πτωχός με τον συνδυασμό «Η Πελοπόννησος Μπροστά» έχει πετύχει μια εντυπωσιακή πρώτη νίκη καθώς συνεχίζει να «φλερτάρει» με το επιθυμητό 43%, βρίσκεται στο 42,48%, που σημαίνει πρακτικά πως 86.182 πολίτες ψήφισαν τον συνδυασμό του .

Στην επόμενη Κυριακή θα αναμετρηθεί με τον Πέτρο Τατούλη. Η «Νέα Πελοπόννησος» έχει συγκεντρώνει ποσοστό 32,18% (65.281 ψήφοι), ενώ ο Δημήτριος Κουτσούλης (ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΖΩΗΣ) με την στήριξη του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ συγκεντρώνει μέχρι τώρα ποσοστό 7,99 %.

Ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Μάκαρης με τον συνδυασμό «Πρώτα η Πελοπόννησος» συγκεντρώνει 7,95% και ακολουθεί ο επικεφαλής του συνδυασμού της Λαϊκής Συσπείρωσης, Νικόλαος Κουτουμάνος με ποσοστό 6,46%. Ο νέος επικεφαλής της Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου, Ιωάννης Μιχαλόπουλος έλαβε ποσοστό 1,49% ενώ η Δήμητρα Λυμπεροπούλου με την «Πράσινη κοινωνική Πελοπόννησο» λαμβάνει 1,46%.

 

Στο 42,90% ο Λεβεντάκης στο δήμο Τριφυλίας

Με την καταμέτρηση των ψήφων σε 72  από τα 93 εκλογικά τμήματα ο Γεώργιος Λεβεντάκης φαίνεται πως ανανεώνει τη θητεία του στον θώκο του δημάρχου στην Τριφυλία. Η δημοτική παράταξη ΑΝ.Ο.Δ.Ο.Σ Τριφυλίας (Ανασυγκρότηση – Οργάνωση – Δημιουργία – Όραμα – Στόχος) με ποσοστό 42,90% έχει λάβει 4.813 ψήφους, έναντι των 2.885 που έδωσαν οι δημότες του δήμου στην Χάιδω Παναγιωτοπούλου και στον συνδυασμό «Τριφυλία Πρωταγωνίστρια» που συγκεντρώνει 27,33% (3.066) με την ενσωμάτωση στο 77,42%

Η εκλογή δημάρχου εξασφαλίζεται από τον πρώτο γύρο εάν συγκεντρώσει ποσοστό 43%. Στην περίπτωση που δεν επιτευχθεί το ποσοστό αυτό τότε η ψηφοφορία θα επαναληφθεί την επόμενη Κυριακή (15/10) μεταξύ των δύο πρώτων.

Τρίτος ο συνδυασμός «Τριφυλία Ενωμένοι» του Άκη Κατρίτση που έλαβε 2.677 και το ποσοστό του διαμορφώνεται στο 23,86%.

Ακολουθεί η υποψηφιότητα της Αικατερίνης Τσιγκάνου με την Λαϊκή Συσπείρωση η οποία λαμβάνει μέχρι τώρα ποσοστό 5,90 %  (662 ψήφοι).)

 

Οιχαλία: Νίκη από την πρώτη Κυριακή για την Γιώτα Γεωργακοπούλου

Νίκη από την πρώτη Κυριακή για την Γιώτα Γεωργακοπούλου στο δήμο Οιχαλίας δείχνει το αποτέλεσμα της κάλπης με το ποσοστό της ενσωμάτωσης στο 74,24% (46/66 ΕΤ).

Η Παναγιώτα Γεωργακοπούλου και ο συνδυασμός «Δημοτική Ένωση Οιχαλίας» συγκεντρώνει το 52,16% της προτίμησης των ψηφοφόρων στο δήμο Οιχαλίας, καθώς 3.124 δημότες της έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης για την επόμενη αυτοδιοικητική περίοδο με 11 έδρες.

Δεύτερος ο Ιωάννης Αδαμόπουλος και η δημοτική παράταξη «Αναγέννηση Άνω Μεσσηνίας» με ποσοστό 45,85%, 2.746 ψήφους και 8 έδρες.

Στην τρίτη θέση η Λαϊκή Συσπείρωση με επικεφαλής τον Κωνσταντίνο Ρεϊτζόπουλο  που έφθασε το 1,99% με 119 ψήφους στο δήμο.

«Η νίκη αυτή ανήκει σε όλο τον κόσμο. Είμαι πολύ μεγάλη. Ευχαριστώ όλο τον κόσμο από τα βάθη της καρδιάς μου μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε το έργο. Ευχαριστώ τους συνεργάτες μου και όλους εσάς που με εμπιστεύεστε όλα αυτά τα χρόνια»

Είμαι εδώ για όσους με ψήφισαν και για όσους δεν με ψήφισαν.» Αυτές ήταν οι πρώτες δηλώσεις της δημάρχου Οιχαλίας.

 

23:32 Μάχη σώμα με σώμα… στο δήμο Πύλου Νέστορος

Σε θρίλερ εξελίσσεται η εκλογική αναμέτρηση Καρβέλα και Καφαντάρη στο δήμο Πύλου Νέστορος. Με την συμμετοχή των ψηφοφόρων στο 46,85%, ο Παναγιώτης Καρβέλας και ο συνδυασμός του, «Διπλά στο δημότη» συγκεντρώνει ποσοστό 41,96% και 3.266 ψήφους έναντι του 39,95 % (3.109 ψήφοι) που έχει ο συνδυασμός «Δύναμη Ελπίδας» με επικεφαλής τον Δημήτριο Καφαντάρη.

Με την ενσωμάτωση λίγο πριν τις 12 στο 65,43% (53 / 81 ΕΤ) ο Δημήτρης Βρεττάκος παραμένει στην τρίτη θέση. Η δημοτική παράταξη «Νεστόριος Σοφία» έχει ποσοστό 13,14% (1.023 ψήφοι) και ο Αθανάσιος Ραδιώτης με τη Λαϊκή Συσπείρωση με 385 ψήφους βρίσκεται στο 4,95%.

 

Βασ. Τζαμουράνης: “…αγωνιστήκαμε μόνοι: Με τις δικές μας μόνο δυνάμεις”

Με δήλωσή του ο Βασίλης Τζαμουράνης, επικεφαλής του συνδυασμού “Καλαμάτα” σχολιάζει το εκλογικό αποτέλεσμα στο δήμο Καλαμάτας.

Ευχαριστούμε τους χιλιάδες συνδημότες μας που μας εμπιστεύτηκαν σε αυτή τη μάχη και πίστεψαν σε μια θετική αλλαγή για τον τόπο μας: Για την πόλη μας και ολόκληρο τον Δήμο Καλαμάτας.

Ευχαριστούμε θερμά τους ψηφοφόρους μας και όλους όσοι αντιστάθηκαν στην αλαζονεία, στις πιέσεις, στην προπαγάνδα και στην τρομερή υπεροπλία της προβολής των κύριων αντιπάλων μας.

Σας ευχαριστούμε όλους για τη δύναμή σας!

Ευχαριστούμε θερμά και όσους συστρατεύτηκαν μαζί μας, τους υποψήφιους και τις υποψήφιες της ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ_ΜΕΤΑ, που μοιράστηκαν το όραμά μας για έναν πραγματικά μεγάλο, σύγχρονο, εύρωστο και δίκαιο Δήμο Καλαμάτας, δίνοντας τον καλό αγώνα.

Όλοι εμείς αγωνιστήκαμε μόνοι: Με τις δικές μας μόνο δυνάμεις. Χωρίς ισχυρούς προστάτες, χωρίς χρίσματα από κομματικούς τοπάρχες, χωρίς χρηματοδοτήσεις, χωρίς πελατειακά δίκτυα, χωρίς ρουσφέτια και εξαγορές συνειδήσεων.

Δώσαμε έναν αγώνα σκληρό, τίμιο και αξιοπρεπή.

Όμως, η πλειοψηφία των συνδημοτών μας αποφάσισε να δώσει και μία δεύτερη ευκαιρία στην ίδια δημοτική αρχή, ώστε να κάνει όσα δεν έκανε την πρώτη τετραετία.

Συγχαίρουμε τον δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο και την παράταξή του «Δημιουργική Πρωτοβουλία», και ευχόμαστε καλή επιτυχία στο έργο τους.

Καλούμε όλους τους δημότες σε κάθε γωνιά του Δήμου Καλαμάτας, να συμμετέχουν ενεργά στα κοινά, διεκδικώντας την ποιότητα ζωής που αξίζουμε, στον τόπο που αγαπάμε.

 

Γιώργος Αθανασόπουλος «Είναι ξεκάθαρη η εντολή, ακόμα μεγαλύτερη η ευθύνη- Θα είμαι δήμαρχος για όλους τους δημότες»

Με συντριπτικό ποσοστό αποδοχής ο Γιώργος Αθανασόπουλος επανεκλέγεται δήμαρχος στο δήμο Μεσσήνης. Στις πρώτες του δηλώσεις, στην τηλεόραση BEST που καθόλη την διάρκεια της σημερινής εκλογικής αναμέτρησης μετέφερε επί της οθόνης όλες τις εξελίξεις, ο δήμαρχος Μεσσήνης για την επόμενη 5ετία εξέφρασε το αίσθημα χαράς και τιμής για το εκλογικό αποτέλεσμα.

«Οι πολίτες ψήφισαν συνέπεια» είπε και χαρακτήρισέ το αποτέλεσμα ως μια επιβράβευση των όσων επετέθησαν κατά την προηγούμενη αυτοδιοικητική περίοδο «Έχουμε βάλει το δήμο σε τροχιά ανάπτυξης. Με την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν οι δημότες θα δουλέψουμε πάθος ώστε ο δήμος μας να συνεχίσει αναπτυξιακά και τα επόμενα χρόνια. Είναι ξεκάθαρη η εντολή, ακόμα μεγαλύτερη η ευθύνη. Η αγάπη του κόσμου είναι η δύναμή μας. Θα συνεχίζουμε να είμαστε πάντα δίπλα τους στα μικρά και μεγάλα προβλήματα. «Πρέπει να οραματιζόμαστε και να υλοποιούμε δράσεις».

Κλείνοντας ο Γιώργος Αθανασόπουλος τόνισε πως θα είναι «…δήμαρχος για όλους τους δημότες»

 

Σαρωτική νίκη του Θανάση Βασιλόπουλου στο δήμο Καλαμάτας

Σαρωτική η νίκη του Θανάση Βασιλόπουλου στο δήμο Καλαμάτας. Με την ενσωμάτωση στο 59,06% (88/149 ΕΤ) η παράταξη «Δημιουργική Πρωτοβουλία» του νυν δημάρχου φαίνεται πως έχει επιτύχει μεγάλη νίκη στο δήμο συνεχίζοντας το έργο που ξεκίνησε πριν από τέσσερα χρόνια.

 

Συγκεντρώνοντας το εντυπωσιακό ποσοστό 59,37 % και 11.150 ψήφους έναντι του 26,23% που λίγα λεπτά μετά τις 11 μ.μ. συγκεντρώνει ο συνδυασμός του Βασίλη Τζαμουράνη «Καλαμάτα Μετά», ο οποίος με 4.926 ψήφους έρχεται δεύτερος στη μάχη (9 έδρες), ο Θανάσης Βασιλόπουλος και ο συνδυασμός του ανανεώνουν την θητεία τους στο δήμο Καλαμάτας  για ην επόμενη 5ετία με 21 έδρες.

«Είμαστε αποφασισμένοι να τιμήσουμε την εμπιστοσύνη σας. Για εμάς η νέα αυτοδιοικητική περίοδος ξεκινά αύριο το πρωί. Είναι τεράστια ευθύνη αυτό που έγινε. Θα συνεργαστούμε, θα δουλέψουμε σκληρά, θα τιμήσουμε την υπόσχεσή μας.»

Ο Θανάσης Βασιλόπουλος ευχαρίστησε τους δημότες της Καλαμάτας για την εντυπωσιακή εμπιστοσύνη που δείχνουν στο δικό του πρόσωπο αλλά και στον συνδυασμό του οποίου είναι επικεφαλής, αλλά και τους εθελοντές, τους συνεργάτες και φυσικά τους 275 υποψηφίους της «Δημιουργικής Πρωτοβουλίας» λέγοντας πως «εάν έπρεπε να διαλέξω θα διάλεγα πάλι εσάς!»

Στο εκλογικό κέντρο του Θανάση Βασιλόπουλου, βρίσκεται και ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, τον οποίο ο επανεκλεγείς δήμαρχος Καλαμάτας ευχαρίστησε από καρδιάς. «Θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου τον πρόεδρό μας, τον Αντώνη Σαμαρά, όχι μόνο γιατί ήταν δίπλα μου την προεκλογική περίοδο, αλλά κυρίως γιατί τα 4 δύσκολα χρόνια που πέρασαν μου άνοιγε πόρτες και εγώ αυτές τις πόρτες τις κρατούσα ανοικτές. Μου τις άνοιγε όμως κι αυτό έχει σημασία για μένα»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages