ΧΩΡΙΣ προσφορές για την αεροπορική γραμμή Θεσσαλονίκη – Καλαμάτα - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΧΩΡΙΣ  προσφορές για την αεροπορική γραμμή Θεσσαλονίκη – Καλαμάτα

ΧΩΡΙΣ προσφορές για την αεροπορική γραμμή Θεσσαλονίκη – Καλαμάτα

Share This

 


Σε κίνδυνο η αεροπορική σύνδεση της Καλαμάτας με τη Θεσσαλονίκη

Δεν κατατέθηκαν προσφορές για τις άγονες αεροπορικές γραμμές Ιωάννινα – Ηράκλειο, Θεσσαλονίκη – Καλαμάτα και Θεσσαλονίκη – Κέρκυρα, σύμφωνα με πληροφορίες που συνέλεξε το metaforespress.gr.

Αντίθετα, προσφορές κατατέθηκαν για τις υπόλοιπες 6 άγονες γραμμές (σημειώνεται ότι έχουν ανατεθεί από τον Φεβρουάριο άλλες 10 άγονες γραμμές σε SKY express και Olympic Air).

Για το Θεσσαλονίκη – Καλαμάτα, η καταληκτική ημερομηνία των προσφορών ήταν στις 28 Ιουνίου και αφορά τα δρομολόγια του φθινοπώρου και του χειμώνα. Προγραμματισμένα δρομολόγια για Καλαμάτα – Θεσσαλονίκη και αντίστροφα, υπάρχουν αυτή τη στιγμή μέχρι τις 17 Σεπτεμβρίου.

Όπως αναφέρεται στο χθεσινό δημοσίευμα, για τις 3 αυτές γραμμές τελικά δεν κατατέθηκε καμία προσφορά, με αποτέλεσμα η Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας να εξετάζει διάφορα σενάρια, όπως την επαναπροκήρυξή τους, έχοντας προηγηθεί, όμως, διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνίες.

Μάλιστα, μεταξύ των σεναρίων που εξετάζονται είναι η αναπροσαρμογή του ύψους της επιδότησής τους, με απαραίτητη προϋπόθεση την έγκριση της ΕΕ και του ελληνικού υπουργείου Μεταφορών.

Πάντως, χαρακτηριστικά στο δημοσίευμα αναφέρεται:
«Αντίστοιχα, “πλήγμα” για την Καλαμάτα αποτελεί η μη κατάθεση ενδιαφέροντος για τη σύνδεση Θεσσαλονίκη – Καλαμάτα, η οποία θα προσέδιδε δυναμική, εκτός από την καλοκαιρινή περίοδο, κυρίως στη χειμερινή».

Οι άγονες αεροπορικές γραμμές στις οποίες κατατέθηκαν προσφορές

Αφαιρώντας τις γραμμές Ιωάννινα – Ηράκλειο, Θεσσαλονίκη – Καλαμάτα και Θεσσαλονίκη – Κέρκυρα, προσφορές κατατέθηκαν στις ακόλουθες γραμμές:

  • Αθήνα – Κοζάνη – Καστοριά,
  • Κέρκυρα – Άκτιο – Κεφαλονιά – Ζάκυνθος,
  • Λήμνος – Μυτιλήνη – Χίος – Σάμος – Ρόδος,
  • Ρόδος – Κάρπαθος – Κάσος – Σητεία,
  • Ρόδος – Καστελόριζο,
  • Ρόδος – Κως – Κάλυμνος – Λέρος – Αστυπάλαια, οι οποίες θα ανατεθούν για χρονικό διάστημα από 01 -11 – 2023 έως 30 – 10 – 2027.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages