Μεγάλη επιχείρηση στην Πύλο για διάσωση προσφύγων από ιστιοφόρο-ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΚΑΤΑΚΟΛΟ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Μεγάλη επιχείρηση στην Πύλο για διάσωση προσφύγων από ιστιοφόρο-ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΚΑΤΑΚΟΛΟ

Μεγάλη επιχείρηση στην Πύλο για διάσωση προσφύγων από ιστιοφόρο-ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΚΑΤΑΚΟΛΟ

Share This


 Ευρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αλλοδαπών βρίσκεται σε εξέλιξη στη θαλάσσια περιοχή της Πύλου, υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.). Ειδικότερα, το Ε.Κ.Σ.Ε.Δ ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα μέσω 112 για την ύπαρξη σκάφους σε δυσχερή θέση με ικανό αριθμό επιβαινόντων.

Άμεσα δεσμεύτηκαν 4 παραπλέοντα πλοία, ενώ δόθηκε εντολή σε 1 Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., 1 Παράκτιο Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., 1 ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και σε 1 Αρματαγωγό Π.Ν. να μεταβούν στην ανωτέρω θαλάσσια περιοχή, καθώς και σε εκπαιδευτικό αεροπλάνο της Πολεμικής Αεροπορίας και σε 1 ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας. Επιπλέον, 1 ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού μετέβη από Κοτρώνι στην Καλαμάτα και είναι σε επιφυλακή.

Το ανωτέρω ιστιοφόρο σκάφος εντοπίστηκε αρχικώς από το Φ/Γ πλοίο «ZIM CHINA» σημαίας Λιβερίας και από εναέριο εκπαιδευτικό μέσο Π.Α. και ακολούθως και από ελικόπτερο Π.Α.. Στη συνέχεια έτερο παραπλέον πλοίο πρόσδεσε παραπλεύρως το ιστιοφόρο προς ασφάλιση του και εξακρίβωση για άτομα με τυχόν ανάγκη ιατρικής περίθαλψης αλλά και παροχής νερού.

Δεν επιβεβαιώθηκε η αρχική πληροφορία ότι το ιστιοφόρο σκάφος είχε εισροή υδάτων και ότι ήταν σε κίνδυνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages