Συνεχίζονται οι προβολές του Solar Cinema στην Καλαμάτα - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Συνεχίζονται οι προβολές του Solar Cinema στην Καλαμάτα

Συνεχίζονται οι προβολές του Solar Cinema στην Καλαμάτα

Share This


 Συνεχίζονται οι προβολές του Solar Cinema στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Καλαμάτας με επόμενη στάση την πλατεία Φραγκόλιμνας την Τετάρτη 9 Αυγούστου και την Αρτεμισία την Πέμπτη 10 Αυγούστου.

Το Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας σε συνεργασία με το Δήμο Καλαμάτας, εμπλουτίζοντας το πρόγραμμα του Πολιτιστικού καλοκαιριού Δήμου Καλαμάτας 2023, πραγματοποιεί προβολές ντοκιμαντέρ μέσω της δράσης Solar Cinema Greece.

Τετάρτη 9 Αυγούστου | 21:30
ΚΑΛΑΜΑΤΑ – ΠΛΑΤΕΙΑ ΦΡΑΓΚΟΛΙΜΝΑΣ
Eating Our Way to Extinction (80’) – Σκηνοθεσία: Otto Brockway & Ludo Brockway, Ηνωμένο Βασίλειο 2021
Αυτό το συναρπαστικό ντοκιμαντέρ αποκαλύπτει σκληρές αλήθειες και θέτει επί τάπητος το σημαντικότερο ζήτημα του καιρού μας, την κλιματική αλλαγή. Με κορυφαίους επιστήμονες και μια πληθώρα από παγκοσμίου φήμης συνεργάτες, συμπεριλαμβανομένων του Σερ Ρίτσαρντ Μπράνσον και του Τόνι Ρόμπινς, η ταινία μεταδίδει ένα μήνυμα ελπίδας που θα ενδυναμώσει τους θεατές.

Πέμπτη 10 Αυγούστου | 21:00
ΑΡΤΕΜΙΣΙΑ
Ο μανάβης (82’), Σκηνοθεσία: Δημήτρης Κουτσιαμπασάκος, Ελλάδα 2013
Ο Νίκος Αναστασίου, πλανόδιος μανάβης, κάνει μαζί με τη γυναίκα του, Σοφία, το ίδιο δρομολόγιο κάθε εβδομάδα, όλο το χρόνο, από τη δεκαετία του ’80. Το ντοκιμαντέρ παρακολουθείτο ταξίδι τους καθώς περνούν οι τέσσερις εποχές του χρόνου.

  • Η προβολή θα γίνει στην περιοχή Λουσίνα, ένα εντυπωσιακό τοπίο μέσα στη φύση, δίπλα στο ποτάμι, στο δρόμο από Αρτεμισία προς Αλαγονία

Ο Ελληνικός Ηλιακός Κινητός Κινηματογράφος, αποκλειστικό μέλος του Solar World Cinema Network, αποτελεί μια παράλληλη δραστηριότητα του Κέντρου Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας, και έρχεται να ευαισθητοποιήσει το κοινό στα σύγχρονα προβλήματα ανά τον κόσμο, δίνοντας παράλληλα έμφαση στη σημασία της μετάβασης στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, καθώς όλος ο εξοπλισμός του τροφοδοτείται 100% από ηλιακή ενέργεια. Τα ντοκιμαντέρ που θα προβληθούν στο πλαίσιο της συνεργασίας σε περιοχές της Καλαμάτας και στη Θουρία, έχουν θεματικές που σχετίζονται με το περιβάλλον, με στόχο αφενός την αναβάθμιση της πολιτιστικής ζωής της ευρύτερης περιοχής και αφετέρου την ευαισθητοποίηση του κοινού πάνω σε θέματα όπως η ενεργειακή κρίση, η μόλυνση του περιβάλλοντος, η κλιματική αλλαγή κλπ, δημιουργώντας έτσι ένα πρόσφορο έδαφος για διάλογο πάνω στα καίρια και επίκαιρα αυτά ζητήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages