4 νέα σύγχρονα απορριμματοφόρα παρέλαβε ο Δήμος Καλαμάτας - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

4 νέα σύγχρονα απορριμματοφόρα παρέλαβε ο Δήμος Καλαμάτας

4 νέα σύγχρονα απορριμματοφόρα παρέλαβε ο Δήμος Καλαμάτας

Share This


 Τέσσερα νέα, σύγχρονης τεχνολογίας, απορριμματοφόρα οχήματα, παρέλαβε σήμερα Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2022 ο Δήμος Καλαμάτας. Πρόκειται για απορριμματοφόρα – πρέσες εκ των οποίων το ένα φέρει και γερανό και ένα τύπου «βαρέλα». Στην παραλαβή των οχημάτων παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπο
υλος, ο Αντιδήμαρχος Δημήτρης Μαστραγγελόπουλος, η Διευθύντρια της Διεύθυνσης Διαχείρισης Απορριμμάτων και Οχημάτων Κοκκωνία Γιαννοπούλου και ο Προϊστάμενος του Τμ. Οχημάτων Δημήτρης Γεωργακίλας.

Μιλώντας για τα οχήματα αλλά και το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού του στόλου των απορριμματοφόρων και λοιπών οχημάτων του Δήμου, ο κ. Βασιλόπουλος είπε:

«Η ανανέωση και ο εκσυγχρονισμός των οχημάτων του Δήμου Καλαμάτας, που αποτελούσε προεκλογική μας δέσμευση, υλοποιείται. Έτσι με σχεδιασμό, με προετοιμασία, παίρνουμε καινούργια οχήματα, νέας τεχνολογίας, που μας δίνουν τη δυνατότητα να παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες στους δημότες μας αλλά και να παρέχουμε μεγαλύτερη ασφάλεια στο προσωπικό μας.

Σήμερα λοιπόν παραλαμβάνουμε τέσσερα καινούργια απορριμματοφόρα, απ’ το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ», προϋπολογισμού 750.000 ευρώ περίπου, που τίθενται στη διάθεση της Υπηρεσίας Καθαριότητας. Και αυτά είναι μόνο η αρχή διότι έρχονται και άλλα. Από το ίδιο πρόγραμμα έρχονται:

-Ένα (1) μικρό φορτωτάκι, που θα έχει και δυνατότητα να φέρει και σάρωθρο ώστε ν’ αντιμετωπίζει τα προβλήματα που προκαλεί η θάλασσα όταν βγαίνει στη Ναυαρίνου και να μαζεύει την άμμο.

-Ένα (1) ανατρεπόμενο όχημα φορτηγό (κιβωτάμαξα) που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες του Δήμου μας.

-Ένα (1) πολυμηχάνημα, για το οποίο είχαμε πει άλλωστε ότι θα το παραλάβουμε το επόμενο διάστημα. Θα επισκευάζει το οδόστρωμα και λακκούβες στους δρόμους, ενώ συγχρόνως θα έχει και συστήματα κλαδέματος και καταστροφέα και θα μπορούμε να το στέλνουμε στα χωριά για να εξυπηρετεί και εκεί ανάγκες.

Συγχρόνως έχουμε και την μεγάλη, ολοκληρωμένη πρόταση, που έχουμε υποβάλλει στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», για την ηλεκτροκίνηση. Από αυτό το πρόγραμμα θα προμηθευτούμε:

  • – Ένα (1) επιβατικό αυτοκίνητο υβριδικό.
  • – Τέσσερις (4) κλούβες υβριδικές που θα δοθούν στους πρώην δήμους μας, στις Δημοτικές Ενότητες.
  • – Δύο (2) ηλεκτρικά σάρωθρα.
  • – Δύο (2) ηλεκτρικά λεωφορεία 25 ατόμων με δυνατότητα εξυπηρέτησης ατόμων ΑΜΕΑ.
  • – Ένα (1) μικρό ηλεκτρικό απορριμματοφόρο που θα μπορεί να κινείται επάνω σε πλατείες και πεζόδρομους για να εξυπηρετεί τις εκεί ανάγκες.

Η προσπάθεια λοιπόν συνεχίζεται. Ο στόχος που έχουμε θέσει για να ανανεώσουμε τον στόλο μας έχει σχεδόν επιτευχθεί. Συνεχίζουμε την καλή προετοιμασία.

Θέλω εδώ να ευχαριστήσω τη Διεύθυνση Καθαριότητας, τη Διευθύντρια την Κοκκωνία τη Γιαννοπούλου, τον Προϊστάμενο Δημήτρη Γεωργακίλα, και όλους όσοι εργάζονται για όλους εμάς 24 ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες τον χρόνο, γιορτές και αργίες. Είναι οι άνθρωποι που λένε την πρώτη καλημέρα του Δήμου, με όλες τις καιρικές συνθήκες, για να παρέχουν υπηρεσίες σε όλους, για να είναι η πόλη καθαρή, φιλική και φιλόξενη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages