ΤΕΡΑΣΤΙΑ ταλαιπωρία στο Κέντρο Υγείας Δυτικής Μάνης για όσους θέλουν να κάνουν τεστ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ταλαιπωρία στο Κέντρο Υγείας Δυτικής Μάνης για όσους θέλουν να κάνουν τεστ

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ταλαιπωρία στο Κέντρο Υγείας Δυτικής Μάνης για όσους θέλουν να κάνουν τεστ

Share This

 


Μεγάλα εμπόδια, ταλαιπωρία και εμπαιγμό αντιμετωπίζουν καθημερινά οι εργαζόμενοι και οι γονείς των χωριών της Δυτικής Μάνης με την κατάσταση που επικρατεί Κέντρο Υγείας της περιοχής.

Οι καταγγελίες φθάνουν κάθε μέρα στα συνδικάτα μας, από εργαζόμενους που χρειάζονται να κάνουν  rapid test για να πάνε στο χώρο εργασίας τους, αλλά και από γονείς που καλούνται να κάνουν στα παιδιά τους συχνά test λόγω της έξαρσης κρουσμάτων στα σχολεία της περιοχής.

Συγκεκριμένα, το ωράριο διενέργειας rapid test στο Κέντρο Υγείας είναι Δευτέρα με Παρασκευή 09.00-13.00, μέρες και ώρες δηλαδή που και οι εργαζόμενοι πρέπει να βρίσκονται στη δουλειά τους και τα παιδιά στο σχολείο τους. Παρά τις αλλεπάλληλες εκκλήσεις του κόσμου για διεύρυνση του ωραρίου, η απάντηση από το ίδιο το Κ.Υ. είναι ότι κάτι τέτοιο είναι ανέφικτο αφού δεν υπάρχει επαρκές προσωπικό. Το αποτέλεσμα βέβαια είναι οι εργαζόμενοι και οι γονείς συχνά να καταφεύγουν σε ιδιωτικό μικροβιολογικό ή σε φαρμακείο για να εξυπηρετηθούν πληρώνοντας από την τσέπη τους το κόστος των test.

Το συγκεκριμένο πρόβλημα έρχεται να προστεθεί στην ήδη πολύ επιβαρυμένη κατάσταση στο Κ.Υ. αφού το προσωπικό όχι μόνο δεν φτάνει για την διενέργεια των rapid test αλλά συνολικά για να μπορούν να ικανοποιούνται οι ανάγκες της περιοχής για ιατρική περίθαλψη. Την ίδια στιγμή, το ένα και μοναδικό ασθενοφόρο που υπάρχει στην περιοχή είναι τόσο παλιό, που ανά πάσα στιγμή μπορεί να χαλάσει ενώ δεν διαθέτει βέβαια ούτε και τον απαραίτητο, σύγχρονο εξοπλισμό. Την σοβαρότητα και τραγικότητα της κατάστασης αναδεικνύει και το τελευταίο περιστατικό με την διακοπή ρεύματος λόγω κακοκαιρίας, κατά της οποία χάλασε η γεννήτρια του Κ.Υ. με αποτέλεσμα να κινδυνεύσουν να αχρηστευθούν  δεκάδες δόσεις του εμβολίου για τον κορωνοιό.

Η αγανάκτηση του κόσμου είναι φυσικά πέρα για πέρα δικαιολογημένη!

 

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

  • Να διευρυνθεί άμεσα τις καθημερινές το ωράριο διενέργειας rapid test στο Κ.Υ. τουλάχιστον μέχρι τις 18.00, προκειμένου να μπορέσουν να εξυπηρετηθούν όλοι και επιπλέον να μπορούν να γίνονται test κατόπιν συνεννόησης και το Σαββατοκύριακο.
  • Να υπάρχουν περισσότερες κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ, με διευρυμένο ωράριο σε όλα τα χωριά αφού αυτήν τη στιγμή έρχονται μόνο μια φορά την εβδομάδα, μόνο στην Καρδαμύλη, τις ίδιες ώρες με το Κ.Υ. με αποτέλεσμα και πάλι να μην εξυπηρετούνται οι εργαζόμενοι, γονείς και μαθητές.
  • Να στελεχωθεί άμεσα με επαρκές προσωπικό το Κ.Υ. για να μπορέσουν να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες της περιοχής.
  • Νέο, σύγχρονο και πλήρως εξοπλισμένο ασθενοφόρο.

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Εκλεγμένος εκπρόσωπος στο Δ.Σ. από την περιοχή

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΠΟΤΩΝ

Εκλεγμένος εκπρόσωπος στο Δ.Σ. από την περιοχή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages