ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ για το Καλό Νερό -Τσακώνα, οι διαμαρτυρίες για τον Προλιμένα και η κατάσταση στην οικονομία - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ για το Καλό Νερό -Τσακώνα, οι διαμαρτυρίες για τον Προλιμένα και η κατάσταση στην οικονομία

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ για το Καλό Νερό -Τσακώνα, οι διαμαρτυρίες για τον Προλιμένα και η κατάσταση στην οικονομία

Share This

 


Τους τελευταίους μήνες οι συζητήσεις για τον πληθωρισμό βρίσκονται στο επίκεντρο του δημόσιου διαλόγου και στην Ελλάδα, που άρχισε να καταγράφει θετικό ετήσιο ρυθμό από τον Ιούνιο του 2021, ενώ σημείωσε μεγάλη άνοδο κατά τους τρεις τελευταίους μήνες του ίδιου έτους (ετήσιος ρυθμός 3,4% τον Οκτώβριο, 4,8% τον Νοέμβριο και 5,1% τον Δεκέμβριο).

Το πρόβλημα των ανατιμήσεων αναμένεται να είναι ιδιαίτερα οξύ, τουλάχιστον για τα δυο πρώτα τρίμηνα του έτους. Όμως το θέμα έχει μεγάλες κοινωνικές διαστάσεις και σε αυτές στάθηκε ο Νίκος Μπελογιάννης, Διευθυντής της τηλεόρασης BEST λέγοντας πως τα νούμερα που καταγράφονται και δη το 6,5% στον πληθωρισμό «είναι για τους πλουσίους… όχι τον συνταξιούχο, τον μικρό ελεύθερο επαγγελματία και μικρό έμπορο για τους υπόλοιπους ξεκινά από 15 και φθάνει… έως 150%». Θέτοντας επί της ουσίας το μείζον ερώτημα κατά πόσον τα φτωχά και ευάλωτα νοικοκυριά που βρίσκονται στο κάτω μέρος της κατανομής του εισοδήματος αντιμετωπίζουν άραγε τον ίδιο πληθωρισμό σε σχέση με τα πιο εύπορα νοικοκυριά των υψηλότερων εισοδηματικών κλιμακίων!

Μάλιστα, έφερε ως παράδειγμα και αποκορύφωμα της ένδειας που πλήττει την ελληνική κοινωνία το περιστατικό με την υπερήλικη γυναίκα, μια γιαγιά που έκλεψε τρόφιμα από σούπερ μάρκετ γιατί είχε στερηθεί το κρέας για πάνω από δυο μήνες. Η ιστορία της συγκινεί και μοιάζει με… «γροθιά στο στομάχι» που, όπως τόνισε, «μην έχοντας χρήματα – αναγκάστηκε να κλέψει τρόφιμα για να κάνει το τραπέζι στα παιδιά της», με τη μήνυση να αποσύρεται μετά από την μεγάλη κατακραυγή και την άμοιρη γιαγιά να επιχειρεί να αυτοκτονήσει από ντροπή…

«Ο κόσμος πρέπει να αντιληφθεί το ρόλο και τη σημασία της στήριξης της μικρής επιχείρησης, της οικογένειας της διπλανής πόρτας». Ο Νίκος Μπελογιάννης χαρακτήρισε επίκαιρη όσο ποτέ άλλοτε την καμπάνια του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας «…να αγαπήσουμε τον τόπο μας. Αγάπη είναι ο τόπος μας και οι επιχειρήσεις μας, αυτές πρέπει να στηρίξουμε και όχι τις μεγάλες πολυεθνικές. Πότε θα το καταλάβουμε;»

Το άνοιγμα του τουρισμού και η κατάσταση στο αεροδρόμιο Καλαμάτας

Με το άνοιγμα του τουρισμού να έρχεται για τη Μεσσηνία νωρίτερα από την περσινή χρονιά ως μείζον χαρακτηρίζεται η εικόνα που παρουσιάζει σε επίπεδο υποδομών η κεντρική πύλη εισόδου των τουριστών στη Μεσσηνία. Σε μια περιοχή που έλκονται χιλιάδες τουρίστες από κάθε χρονιά του πλανήτη ετησίως και λόγω της λειτουργίας της Costa Navarino. Οι υποδομές χρίζουν ανάγκης εκσυγχρονισμού ώστε να σταθούν, αν μη τι άλλο, στο ύψος των περιστάσεων.

«Είναι η πύλη της Μεσσηνίας, είναι δυνατόν να έχει τέτοια εικόνα;» αναρωτήθηκε ο διευθυντής της τηλεόρασης BEST με την προτροπή προς τους καθείν αρμοδίους να λάβουν δράση ώστε να αλλάξει άρδην στο εγγύς μέλλον και να αποκτήσει την αξιοπρεπή εικόνα που αξίζει σε ένα περιφερειακό αεροδρόμιο

Οι αντιδράσεις για τον προλιμένα

Πολύς ο λόγος τις τελευταίες ημέρες για όσα φέρνει στον προλιμένα Καλαμάτας το Master Plan και τις αντιδράσεις που έχουν κορυφωθεί μέσω συγκεντρώσεων και διαδηλώσεων από μερίδα πολιτών.

Ο Νίκος Μπελογιάννης επισήμανε την ανάγκη του τόπου να πάει μπροστά εξαρτάται κάτι που θα γίνει μέσα από ριζικές αλλαγές σε ένα τοπίο, στο παραλιακό μέτωπο, που δεν τιμά κανέναν τόσο με την «παράγκες», τις πρόχειρες εγκαταστάσεις που φιλοξενείται τοπικός ναυτικός σύλλογος αλλά και την εικόνα που παρουσιάζει η περιοχή με την… επέλαση των ΡΟΜΑ  κατά τους θερινούς μήνες και την κολυμβητική περίοδο. Στοιχεία που, όπως είπε, συνθέτουν ένα παζλ και μια εικόνα που δεν τιμά κανέναν.

«Τα κτίρια μεγαθήρια δεν τα θέλει κανένας και πρέπει να βρεθεί πολύ καλύτερη και ποιοτικότερη για τους ναυτικούς ομίλους.»

 

Η διχογνωμία για το δρόμο Καλό Νερό – Τσακώνα

Με εντάσεις και ενστάσεις παντός τύπου που ακούστηκαν στο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο της Τριφυλίας με τις εξελίξεις που αφορούν στο οδικό έργο Καλό Νερό – Τσακώνα, η συζήτηση φαίνεται πως εξελίσσεται γίνεται σε πνεύμα διχογνωμίας.

Τους καθ’ ύλην αρμοδίους, πρώην και νυν, να μιλήσουν και να αναλάβουν ευθύνες επί του θέματος του δρόμου Καλό Νερό -Τσακώνα προέτρεψε ο Νίκος Μπελογιάννης στο φόντο και της μεταλιγνιτικής εποχής και στην ανάγκη διεκδικήσεων που πρέπει να γίνουν άμεσα.

Για το δρόμο Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα σημείωσε πως «πρέπει να έχει καθολική απαίτηση» και κάλεσε όλους να πάρουν ξεκάθαρη θέση ακόμη και ο πρώην νομάρχης Δ. Δράκος που, όπως είπε, γνωρίζει πολύ καλά το θέμα και «πρέπει επιτέλους να μιλήσει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages