Ένωση Ξενοδόχων Μεσσηνίας: Αναξιοποίητο σε επίπεδο υποδομών και με σελλείψεις το αεροδρόμιο της Καλαμάτας - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Ένωση Ξενοδόχων Μεσσηνίας: Αναξιοποίητο σε επίπεδο υποδομών και με σελλείψεις το αεροδρόμιο της Καλαμάτας

Ένωση Ξενοδόχων Μεσσηνίας: Αναξιοποίητο σε επίπεδο υποδομών και με σελλείψεις το αεροδρόμιο της Καλαμάτας

Share This

 


Στην ανάγκη άμεσης και ουσιαστικής αξιοποίησης του αεροδρομίου Καλαμάτας εστιάζει η Ένωση Ξενοδόχων Μεσσηνίας τόσο σε επίπεδο υποδομών όσο και σε ελλείψεις που το καθιστούν αναξιοποίητο.

Είναι γνωστό άλλωστε πόσο σημαντική είναι η συμβολή των αερομεταφορών στην τουριστική ανάπτυξη της χώρας και για την περιοχή πόσο σπουδαίος είναι ο ρόλος του Κρατικού Αερολιμένα Καλαμάτας ως περιφερειακού αεροδρομίου για την ανάπτυξη του τουρισμού σε ολόκληρη την Πελοπόννησο.

Η Ένωση Ξενοδόχων Μεσσηνίας καλωσορίζοντας το άνοιγμα του τουρισμού με τις δυο πρώτες πτήσεις από το εξωτερικό επισημαίνει την ανάγκη επέκτασης και εκσυγχρονισμό του αεροδρομίου Καλαμάτας.

«Με δύο απευθείας πτήσεις της Aegean από Μόναχο και της Edelweiss Air  από Ζυρίχη εγκαινιάζεται την προσεχή Κυριακή η αεροπορική σύνδεση της Καλαμάτας με το εξωτερικό δίνοντας το έναυσμα για την έναρξη της νέας τουριστικής περιόδου στην περιοχή της Μεσσηνίας.

Η Ένωση Ξενοδόχων Μεσσηνίας χαιρετίζει το γεγονός που δίνει προοπτικές για μια πιο ελπιδοφόρα χρονιά, δεδομένου ότι ο εισερχόμενος τουρισμός αποτελεί βασικό πυλώνα στήριξης της τοπικής οικονομίας. Χωρίς να υποτιμούμε τον εσωτερικό τουρισμό ο οποίος στη διάρκεια της πανδημίας εξελίχθηκε σε βάλσαμο για τη βιωσιμότητα των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, είναι σαφές ότι δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος μιας ολόκληρης τουριστικής περιόδου και, με την έννοια αυτή, το άνοιγμα των αγορών του εξωτερικού προσδίδει αισιοδοξία για την επάνοδο στην ομαλότητα.

Ωστόσο, οφείλουμε να επισημάνουμε ότι το πολύ σημαντικό για ολόκληρη την Πελοπόννησο διεθνές αεροδρόμιο της Καλαμάτας παραμένει αναξιοποίητο σε επίπεδο υποδομών και με σημαντικές ελλείψεις, με τους σχεδιασμούς για την επέκταση και τον εκσυγχρονισμό του να παραμένουν εγκλωβισμένοι στις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις.

Είναι σαφές ότι η πανδημία προκάλεσε σοβαρά προβλήματα στη βιωσιμότητα των ξενοδοχείων της Μεσσηνίας, όπως και σε ολόκληρη την Πελοπόννησο, παρά το γεγονός ότι διαθέτει σύγχρονα καταλύματα που είναι σε θέση να ανταποκριθούν επάξια στη διεθνή ζήτηση. Βασική όμως προϋπόθεση είναι η αύξηση των αεροπορικών συνδέσεων, πράγμα που, με τη σειρά του, εγείρει το θέμα της “αντοχής” ενός αεροδρομίου που αδυνατεί να εξυπηρετήσει τις ολοένα και αυξανόμενες πτήσεις που αναμένονται, λόγω των ελλείψεων σε επίπεδο υποδομών.

 Η κεντρική Κυβέρνηση αλλά και η Περιφέρεια οφείλουν να δράσουν με ταχύτερους ρυθμούς ώστε ο χαμένος χρόνος για την πρόοδο των έργων, που μπορούσαν να προχωρήσουν στη διάρκεια του αποκλεισμού λόγω του covid 19, να μην αφήσει και στην τρέχουσα χρονική περίοδο ανεκμετάλλευτη την ευκαιρία της ανάδειξης του αεροδρομίου σε πύλη εισόδου αντάξια της φήμης και των δυνατοτήτων της περιοχής.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος

Δημήτριος Καραλής”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages