«Μουσείο Covid-19: Πως θα ήταν;» παρέδωσε ο ΕΟΔΥ στο 13ο Δημοτικό σχολείο Καλαμάτας - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

«Μουσείο Covid-19: Πως θα ήταν;» παρέδωσε ο ΕΟΔΥ στο 13ο Δημοτικό σχολείο Καλαμάτας

«Μουσείο Covid-19: Πως θα ήταν;» παρέδωσε ο ΕΟΔΥ στο 13ο Δημοτικό σχολείο Καλαμάτας

Share This

 


Με την παράδοση συλλεκτικού υλικού προς το 13ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας που ολοκληρώθηκε το προηγούμενο διάστημα, προχωρούν οι εργασίες του project «Μουσείο COVID-19: Πώς θα ήταν;». Έχοντας προηγηθεί επισκέψεις του κλιμακίου των Κ.Ομ.Υ. Μεσσηνίας με επικεφαλής τον κ. Κωνσταντίνο Βλαχοδημητρόπουλο, συντονιστή δράσεων για τoν COVID-19 Μεσσηνίας, οι εργασίες συνεχίζονται με τη δημιουργία ψηφιακού εκθετηρίου, βασισμένο στα πραγματικά εκθέματα.

Το πρότζεκτ υλοποιεί η σχολική μονάδα στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ «Healthy Learners in a Sustainable Society» και έχει διπλό στόχο:

  •  Αφενός να ευαισθητοποιήσει τους μαθητές και την κοινωνία στον επιστημονικό τρόπο αντιμετώπισης των προβλημάτων της καθημερινότητας, που βάλλεται από την άγνοια, την έλλειψη μόρφωσης, την παραπληροφόρηση και τον ανορθολογισμό.
  •  Αφετέρου να τονιστεί ότι οι ραγδαίες εξελίξεις της καθημερινότητάς μας οδηγούν σε νέες ανάγκες εποπτικών εκπαιδευτικών μέσων αλλά και πολιτιστικών πρακτικών ώστε η κοινωνία μας να έχει κριτική σκέψη αλλά και κριτική μνήμη.

Ο κ. Βλαχοδημητρόπουλος παρέδωσε πρωτότυπο συλλεκτικό υλικό υγειονομικού ενδιαφέροντος για τη συλλογή εκθεμάτων του πρότζεκτ «Μουσείο COVID-19: Πώς θα ήταν;», εκ’ μέρους της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου, με Διοικητή τον κ. Γιάννη Καρβέλη.

Κατά την μικρή τελετή παράδοσης του υλικού έγινε αναφορά στην ιδιαιτερότητα των νέων γενιών που ξεκινούν την εκπαίδευσή τους με τις ιδιαίτερες συνθήκες της πανδημίας και την ανάγκη δράσεων που θα λαμβάνουν τις συνθήκες αυτές.

Ο κ. Βλαχοδημητρόπουλος, παρατήρησε ότι όλοι οι μαθητές φορούσαν σωστά τις μάσκες τους, τους συνεχάρη, απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών, ενώ πρότεινε να μπουν στη συλλογή και ζωγραφιές των μαθητών, όπως και έγινε.

Η συνέχεια του πρότζεκτ «Μουσείο COVID-19: Πώς θα ήταν;», περιλαμβάνει συνεργασία με τις σχολικές μονάδες από τις χώρες που συμμετέχουν στο σχετικό πρόγραμμα Erasmus+ προκειμένου να ενδυναμωθεί η εκπαιδευτική διαδικασία στην μετά την πανδημία εποχή.

Όλες οι πληροφορίες για τις δράσεις αυτές αναρτώνται στην ιστοσελίδα του σχολείου http://13.mysch.gr ενώ εκεί θα αναρτηθεί και το ψηφιακό κομμάτι του πρότζεκτ «Μουσείο COVID-19: Πώς θα ήταν;».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages