Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ Δήμου και Ομάδας Επιχειρηματικότητας του Πειραματικού Γυμνασίου Καλαμάτας - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ Δήμου και Ομάδας Επιχειρηματικότητας του Πειραματικού Γυμνασίου Καλαμάτας

Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ Δήμου και Ομάδας Επιχειρηματικότητας του Πειραματικού Γυμνασίου Καλαμάτας

Share This


Μνημόνιο Συνεργασίας με την Ομάδα Επιχειρηματικότητας του Πειραματικού Γυμνασίου Καλαμάτας πρόκειται να υπογραφεί μετά από πρόταση του Δημάρχου Θανάση Βασιλόπουλου. Η πρόταση του Δημάρχου έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τις υπεύθυνες καθηγήτριες και τους μαθητές της Ομάδας κατά την επίσκεψη και συζήτηση στο Δημαρχείο την Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2022.

Συγκεκριμένα, έξι μαθητές και μαθήτριες της γ΄ τάξης,  από το σύνολο των 15 που συγκροτούν την Ομάδα, συνοδευόμενοι από τη Διευθύντρια του Σχολείου, Μαρία Νικητοπούλου και την καθηγήτρια Δήμητρα Τζανετάκη, παρουσίασαν στον κ. Βασιλόπουλο την προσπάθεια να παρασκευάζουν σαπούνια από τηγανόλαδα. Ήδη έχουν παράξει κάποιες ποσότητες τις οποίες παρουσίασαν στον Δήμαρχο μέσα σε όμορφη συσκευασία με το δικό τους λογότυπο «Oliveyourlife». Τα παιδιά ζήτησαν από τον Δήμο να τους χορηγηθούν μεγαλύτερα δοχεία συγκέντρωσης χρησιμοποιημένου ελαιολάδου.

Ο Δήμαρχος, γνώστης του θέματος αφού ως αντιδήμαρχος είχε ξεκινήσει  παλαιότερα ανάλογη προσπάθεια, χαρακτήρισε την πρωτοβουλία των παιδιών οικολογική διότι, όπως τους εξήγησε, 1 λίτρο ελαιολάδου που χύνεται στο έδαφος, μολύνει 900 λίτρα νερού! Αλλά, και όταν διαχέεται στο Δίκτυο Αποχέτευσης επηρεάζει αρνητικά τη λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού.

Στη συνάντηση συμμετείχε και η Διευθύντρια της Διεύθυνσης Διαχείρισης Απορριμμάτων και Οχημάτων του Δήμου, Κοκκωνία Γιαννοπούλου η οποία θα συνεργαστεί με το Σχολείο προκειμένου η προσπάθεια ανακύκλωσης χρησιμοποιούμενου ελαιολάδου να επιτύχει και, αν είναι δυνατόν, παρόμοιες πρωτοβουλίες να αναλάβουν και άλλα σχολεία, διότι η συλλογή και μη απόρριψή του θα βοηθήσει τα μέγιστα το περιβάλλον της πόλης μας.

Οι μαθητές που συμμετείχαν στη συνάντηση είναι οι Αγγελική Λαμπροπούλου, Άγγελος Μόντε, Μαρία Τσαούση, Γιάννης Βάγγαλης, Χρήστος Μπάκας και Λίκα Τσόιτζε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages