Συνάντηση Καφαντάρη με Καρνέση για την παράκαμψη της Πύλου - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Συνάντηση Καφαντάρη με Καρνέση για την παράκαμψη της Πύλου

Συνάντηση Καφαντάρη με Καρνέση για την παράκαμψη της Πύλου

Share This


 Συνάντηση με τον Γενικό Δ/ντης του Υπουργείου Συγκοινωνιακών Υποδομών είχε σήμερα ο πρώην Δήμαρχος Πύλου – Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης για το θέμα που έχει ανακύψει με την παράκαμψη της Πύλου, η οποία δεν έχει συμπεριληφθεί στον οδικό άξονα που θα κατασκευαστεί «Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη».

Συγκεκριμένα ο κ. Καφαντάρης στη δήλωσή του αναφέρει:

Σημαντική είδηση  για την Μεσσηνία και ιδιαίτερα για τον Δήμο μας Πύλου Νέστορος  αποτελείη ανακοίνωση για τον προσωρινό ανάδοχο ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ-ΙΝΤΡΑΚΑΤτου οδικού έργου «Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη», προϋπολογισμού 250 εκατομμυρίων ευρώ.

Στα πλαίσια την θετικής αυτής εξέλιξης και με αφορμή  τα ζητήματα τα οποία προκύπτουν συναντήθηκα σήμερα με τον Γιάννη Καρνέση Γενικός Δ/ντης Συγκοινωνιακών Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών για να συζητήσω μαζί του το μείζον θέμα που έχει προκύψει στον Δήμο μας με την παράκαμψη της Πύλου η οποία δεν έχει συμπεριληφθεί στο έργο που θα κατασκευαστεί (Καλαμάτα  – Μεθώνη).

Η μη υλοποίηση του έργου της παράκαμψης θα επιφέρει πολλά προβλήματα στην πόλη  της Πύλου και στην ευρύτερη περιοχή.

Μετέφερα λοιπόν στον κ. Καρνέση, την έκπληξη και την δυσφορία μας  για το ότι δεν έχει συμπεριληφθεί η παράκαμψη στο υπό υλοποίηση έργο και φυσικά την φωνή αγωνίας που εκφράζουν οι συμπολίτες μου γι’ αυτή την αρνητική εξέλιξη, για ένα έργο το οποίο οι περιβαλλοντικοί του όροι έχουν υπογραφεί το 2013 και είναι σε ισχύ μέχρι το 2023 .

Ο κ. Καρνέσης, αντιλαμβανόμενος, το τεράστιο πρόβλημα που θα δημιουργηθεί στον αστικό ιστό της Πύλου, μη έχοντας άλλη διέξοδο για την Μεθώνη, και αφού με ενημέρωσε ότι υπάρχει η οριζοντιογραφία του έργου, μου μετέφερε την άποψη ότι  θα πρέπει το υπουργείο να ολοκληρώσει τις μελέτες που χρειάζονται έτσι ώστε στη συνέχεια να βρεθούν οι χρηματοδοτικοί πόροι της υλοποίησής του.

Μετά από αυτή την ενημέρωση την οποία είχαμε σήμερα , θα ζητήσουμε ως Δημοτική Παράταξη με επιστολή που θα καταθέσουμε  στην Δήμο, την άμεση σύγκλιση  του Δημοτικού  μας Συμβουλίου  ώστε με απόφασή του να ζητήσει από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών την εκπόνηση των απαραίτητων μελετών έτσι ώστε το έργο της Παράκαμψης της Πύλου να μπορέσει να υλοποιηθεί.

Η προσπάθεια πάρα πολλών χρόνων, δικαιώνεται, πολλές φορές και κόντρα στο ρεύμα.

Όλοι γράφουμε την δική μας ιστορία σε ένα τόσο μεγάλο έργο, έργο  προοπτικής και  ανάπτυξης για έναν  τόπο, για μία κοινωνία γιατί όταν υπάρχει θέληση και πίστη όλα γίνονται.

Δεν πρέπει  να ξεχνάμε ότι εάν δεν υπήρχε η έγκριση της ΜΠΕ το 2013 του δρόμου Ριζόμυλος Πύλος Μεθώνη , δεν θα υπήρχε σήμερα έργο .

Ενώνουμε δυνάμεις για την επίτευξη του στόχου .

Δεν περισσεύει κανείς σε αυτή την μεγάλη προσπάθεια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages