ΜΗΝΥΜΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ οι ιατροί του νοσοκομείου Καλαμάτας όταν απεργούν - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΜΗΝΥΜΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ οι ιατροί του νοσοκομείου Καλαμάτας όταν απεργούν

ΜΗΝΥΜΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ οι ιατροί του νοσοκομείου Καλαμάτας όταν απεργούν

Share This

 


Την υποστελέχωση του Νοσοκομείου Καλαμάτας, την υποστελέχωση των παθολογικών κλινικών και της κλινικής covid, την επισφαλή εφημέρευση σχεδόν όλων των τμημάτων και ειδικότερα των Επειγόντων Περιστατικών, την υπερεφημέρευση που οδηγεί σε burn out το ιατρικό προσωπικό καταγγέλλει το Σωματείο Ειδικευμένων ιατρών του ΕΣΥ Νομού Μεσσηνίας. Με επιστολή του προς τη Διοίκηση Γ.Ν.Μ., την 6η ΥΠΕ, τον Ιατρικό Σύλλογο Μεσσηνίας, τον Ο.Ε.Ν.Γ.Ε, τα Μ.Μ.Ε. και τους βουλευτές της Μεσσηνίας ζητώντας άμεσα λύσεις και προχωρούν σε απεργία σύντομα

«Το  Σωματείο των ειδικευμένων ιατρών του ΕΣΥ Ν.Μεσσηνίας συμμετέχει στην Πανελλαδική Πανυγειονομική απεργία της Τετάρτης  23-02-22.

Καταγγέλλουμε:

1) Την ανεπίτρεπτη υποστελέχωση του Νοσοκομείου Καλαμάτας . Συγκεκριμένα στο νοσοκομείο Καλαμάτας σε σύνολο 127 οργανικών θέσεων υπηρετούν μόνο 71 . Να τονιστεί ότι οι 127 θέσεις αναφέρονται σε ένα απαρχαιωμένο οργανισμό αφού έχουν αναπτυχθεί νέα τμήματα χωρίς να έχουν προβλεφθούν αντίστοιχες οργανικές θέσεις .

2)Την ανεπίτρεπτη καθυστέρηση στον διορισμό συναδέλφων που έχουν ήδη κριθεί και περιμένουν τις <<περίφημες υπογραφές>> των αρμοδίων (6η ΥΠΕ, Υπουργείο Υγείας).

3)Την  απαράδεκτη κωλυσιεργία από την διοίκηση της 6ης ΥΠΕ να προχωρήσουν οι διαδικασίες. Υπάρχουν θέσεις που η υποβολή υποψηφιοτήτων έχει λήξει από τον Μάρτιο του 20 και δεν έχει ακόμα καν συγκληθεί το Συμβούλιο Επιλογής, ενώ υπάρχουν και προκηρύξεις του 2018 των οποίων η τύχη αγνοείται.

4)Την επικίνδυνη  υποστελέχωση των παθολογικών κλινικών και της κλινικής covid.

5)Την μετακίνηση εντατικολόγου στην κλινική covid με άμεση συνέπεια την επισφαλή υποστήριξη των 2 ΜΕΘ από τους εναπομείναντες μόνο 3 εντατικολόγους.

6)Την επισφαλή εφημέρευση σχεδόν όλων των τμημάτων και ιδιαίτερα των Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών. Αποτέλεσμα αυτού η τεράστια ταλαιπωρία και η πολύωρη αναμονή των ασθενών στα ΤΕΠ .

7) Την υπερεφημέρευση μας και την αδυναμία παροχής των κανονικών αδειών μας, δηλώνουμε πως βρισκόμαστε πια  σε επικίνδυνη κόπωση.

8)Την τραγική μείωση των τακτικών χειρουργείων στα τελευταία 2 χρόνια της πανδημίας. Την μείωση των εξωτερικών ιατρείων, την ελλιπή λειτουργία του μαγνητικού τομογράφου.

9)Τα τεράστια χωροταξικά προβλήματα που μας οδηγούν σε ασφυκτικές συνθήκες εργασίας και έχουν άμεσο αποτέλεσμα  στην νοσηλεία των ασθενών μας.

10)Την παύση της λειτουργίας της οδοντιατρικής μονάδας του νοσοκομείου Καλαμάτας από  τον Αύγουστο 2021. Ως συνέπεια αυτού δεν υπάρχει στον νόμο μας 24ωρη οδοντιατρική κάλυψη για επείγοντα περιστατικά.

11) Την επιπλέον επιβάρυνση  του νοσοκομείου μας με τον εμβολιασμό των πολιτών .Ο εμβολιασμός  είναι   πράξη  που ανήκει  κατεξοχήν στην πρωτοβάθμια υγεία .

12)Την απαράδεκτη απομάκρυνση των συναδέλφων  μας από τον χώρο δουλειάς ετούτη την κρίσιμη για την δημόσια υγεία στιγμή ,χωρίς ούτε καν σχέδιο αντικατάστασής τους ,διότι δεν εμβολιάστηκαν.

Απαιτούμε:

1)Την άμεση πλήρωση με ταχύτατες διαδικασίες όλων των κενών οργανικών θέσεων με μόνιμους ιατρούς.

2)Την αλλαγή του απαρχαιωμένου  οργανογράμματος  στο πλαίσιο της αναγκαίας αναβάθμισης του Νοσοκομείου μας σε Περιφερειακό καθώς αποτελούν απόλυτη ανάγκη :

-Η  δημιουργία πνευμονολογικής κλινικής με τουλάχιστον 3 μόνιμους πνευμονολόγους .

-Η δημιουργία ογκολογικού τμήματος με τουλάχιστον 3 μόνιμους ογκολόγους.

-Η ενίσχυση του αιμοδυναμικού τμήματος με επιπλέον επεμβατικούς καρδιολόγους έτσι ώστε να λειτουργεί σε καθημερινή βάση.

-Η δημιουργία νεογνικού τμήματος και εντατικής μονάδας υποστήριξης  παιδιών και νεογνών.

3)Την άμεση  μονιμοποίηση με ταχύτατες διαδικασίες των  επικουρικών ιατρών .

4)Την άμεση  ενίσχυση των  2 ΜΕΘ   με τουλάχιστον 2 εντατικολόγους.

5)Την άμεση ενίσχυση των παθολογικών κλινικών με τουλάχιστον  6 παθολόγους.

6)Την άμεση  ενίσχυση της παιδιατρικής κλινικής με τουλάχιστον 5  μόνιμους ιατρούς.

7)Την άμεση στελέχωση με επιπλέον  3 πνευμονολόγους, λοιμωξιολόγους ή παθολόγους  της κλινικής covid.

8)Την κάλυψη του τμήματος επειγόντων περιστατικών με μόνιμους ιατρούς επειγοντολόγους και γενικούς ιατρούς .

9)Την επαναλειτουργία της οδοντιατρικής μονάδας. Την πλήρη επαναλειτουργία των  εξωτερικών ιατρείων. Την πλήρη λειτουργία του μαγνητικού τομογράφου.

10)Την απομάκρυνση του εμβολιαστικού κέντρου από το  νοσοκομείο.

11)Την επίλυση των χωροταξικών προβλημάτων και ειδικά πρέπει να επιλυθούν άμεσα :

– Η αξιοπρεπής διαμόρφωση του χώρου της τραπεζαρίας των ιατρών που εδώ και αρκετούς μήνες  λειτουργεί παράλληλα και  ως αποθήκη υγειονομικού υλικού και η  εξασφάλιση αξιοπρεπών γραφείων και κοιτώνων  ιατρών.

-Η διαμόρφωση  προστατευμένου χώρου υποδοχής των ύποπτων για covid ασθενών έξω από τα ΤΕΠ.

12) Την άμεση επάνοδο των συναδέλφων μας υγειονομικών που βγήκαν σε αναστολή λόγω μη εμβολιασμού .

Την Τετάρτη 23  Φεβρουαρίου  οι ιατροί του νοσοκομείου Καλαμάτας απεργούν .

   Θα  Βρισκόμαστε στις 12.00 στο προαύλιο χώρο του Διοικητηρίου στην πόλη της Καλαμάτας σε παράσταση διαμαρτυρίας μαζί με τον σύλλογο των εργαζομένων του νοσοκομείου. Εκεί  καλούμε  τους πολίτες, τα σωματεία , τους φορείς  και  τους βουλευτές της Μεσσηνίας να  είναι μαζί μας, να πάρουν θέση για την προάσπιση της δημόσιας υγείας του νομού .

Η πρόεδρος                                    Ο γραμματέας

Μάλλιου Χρυσάνθη                      Μάκαρης Εμμανουήλ”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages