ΑΝΟΙΞΕ ΜΕ ΔΥΟ ΠΤΗΣΕΙΣ Η ΑΥΛΑΙΑ ΤΗΣ τουριστικής περιόδου για τη Μεσσηνία - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΑΝΟΙΞΕ ΜΕ ΔΥΟ ΠΤΗΣΕΙΣ Η ΑΥΛΑΙΑ ΤΗΣ  τουριστικής περιόδου για τη Μεσσηνία

ΑΝΟΙΞΕ ΜΕ ΔΥΟ ΠΤΗΣΕΙΣ Η ΑΥΛΑΙΑ ΤΗΣ τουριστικής περιόδου για τη Μεσσηνία

Share This

 


Έφτασαν οι πρώτοι τουρίστες στη Μεσσηνία – Άνοιξε η τουριστική σεζόν

Άνοιξε η τουριστική  περίοδος για την Μεσσηνία καθώς έφτασαν σήμερα το μεσημέρι οι δύο πρώτες πτήσεις του εξωτερικού στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας. Πρώτα έφθασε η πτήση από Ζυρίχη, ενώ μερικά λεπτά αργότερα προσγειώθηκε η πτήση από Μόναχο.Εκπρόσωποι της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Καλαμάτας,  υποδέχτηκαν τους πρώτους επιβάτες, ενώ τους πρόσφεραν και τοπικά προϊόντα.

Με δύο απευθείας πτήσεις της Aegean από Μόναχο και της Edelweiss Air  από Ζυρίχη εγκαινιάζεται την προσεχή Κυριακή η αεροπορική σύνδεση της Καλαμάτας με το εξωτερικό δίνοντας το έναυσμα για την έναρξη της νέας τουριστικής περιόδου στην περιοχή της Μεσσηνίας.

Με ανακοίνωσή της η Ένωση Ξενοδόχων Μεσσηνίας χαιρετίζει το γεγονός που δίνει προοπτικές για μια πιο ελπιδοφόρα χρονιά, τονίζοντας ότι: «ο εισερχόμενος τουρισμός αποτελεί βασικό πυλώνα στήριξης της τοπικής οικονομίας. Χωρίς να υποτιμούμε τον εσωτερικό τουρισμό ο οποίος στη διάρκεια της πανδημίας εξελίχθηκε σε βάλσαμο για τη βιωσιμότητα των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, είναι σαφές ότι δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος μιας ολόκληρης τουριστικής περιόδου και, με την έννοια αυτή, το άνοιγμα των αγορών του εξωτερικού προσδίδει αισιοδοξία για την επάνοδο στην ομαλότητα.

Ωστόσο, οφείλουμε να επισημάνουμε ότι το πολύ σημαντικό για ολόκληρη την Πελοπόννησο διεθνές αεροδρόμιο της Καλαμάτας παραμένει αναξιοποίητο σε επίπεδο υποδομών και με σημαντικές ελλείψεις, με τους σχεδιασμούς για την επέκταση και τον εκσυγχρονισμό του να παραμένουν εγκλωβισμένοι στις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις.

Είναι σαφές ότι η πανδημία προκάλεσε σοβαρά προβλήματα στη βιωσιμότητα των ξενοδοχείων της Μεσσηνίας, όπως και σε ολόκληρη την Πελοπόννησο, παρά το γεγονός ότι διαθέτει σύγχρονα καταλύματα που είναι σε θέση να ανταποκριθούν επάξια στη διεθνή ζήτηση. Βασική όμως προϋπόθεση είναι η αύξηση των αεροπορικών συνδέσεων, πράγμα που, με τη σειρά του, εγείρει το θέμα της “αντοχής” ενός αεροδρομίου που αδυνατεί να εξυπηρετήσει τις ολοένα και αυξανόμενες πτήσεις που αναμένονται, λόγω των ελλείψεων σε επίπεδο υποδομών.

Η κεντρική Κυβέρνηση αλλά και η Περιφέρεια οφείλουν να δράσουν με ταχύτερους ρυθμούς ώστε ο χαμένος χρόνος για την πρόοδο των έργων, που μπορούσαν να προχωρήσουν στη διάρκεια του αποκλεισμού λόγω του covid 19, να μην αφήσει και στην τρέχουσα χρονική περίοδο ανεκμετάλλευτη την ευκαιρία της ανάδειξης του αεροδρομίου σε πύλη εισόδου αντάξια της φήμης και των δυνατοτήτων της περιοχής.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages