ΣΚΑΝΔΑΛΟ για παρενόχληση φοιτητριών από καθηγητή του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΣΚΑΝΔΑΛΟ για παρενόχληση φοιτητριών από καθηγητή του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

ΣΚΑΝΔΑΛΟ για παρενόχληση φοιτητριών από καθηγητή του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Share This

 


Στο φως της δημοσιότητας “είδε” το τελευταίο 24ωρο καταγγελία για περιστατικά παρενόχλησης σε βάρος φοιτητριών και νεαρών αποφοίτων από καθηγητή του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, πρώην Υφυπουργός παιδείας και νυν Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου σε ανάρτηση που έκανε για το συγκεκριμένο θέμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η καταγγελία αφορά επίσης στην άσκηση ψυχολογικής βίας σε βάρος φοιτητριών και αποφοίτων του ιδρύματος. Πρόκειται για επώνυμη καταγγελία που ήδη έχει φτάσει στο υπουργείο Παιδείας με την Πρυτανεία να διερευνά την υπόθεση.


Διαβάστε όσα ανέφερε ο κ. Παπαθεοδώρου :

«Στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, ήρθαν στη δημοσιότητα καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση και άσκηση ψυχολογικής βίας σε φοιτήτριες από καθηγητή. Τέτοιες συμπεριφορές είναι ποινικά κολάσιμες, διοικητικά ελέγξιμες, ακαδημαϊκά και ηθικά απαράδεκτες, όχι μόνο στο Πανεπιστήμιό μου, αλλά σε κάθε ακαδημαϊκό ίδρυμα και εργασιακό χώρο. Στο ποινικό πεδίο, οι αρμόδιες εισαγγελικές και δικαστικές αρχές είμαι σίγουρος ότι θα απονείμουν Δικαιοσύνη.

Άμεση όμως αναμένω να είναι η αντίδραση και των θεσμικών οργάνων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Θα πρέπει να διερευνηθούν οι επώνυμες καταγγελίες σε βάθος, να προστατευθούν οι καταγγέλλοντες και οι καταγγέλλουσες -είτε είναι απόφοιτοι/ες, είτε είναι φοιτητές/τριες- να μην υπάρξει καμία καθυστέρηση, ολιγωρία, παράλειψη ή αμέλεια προκειμένου να σπάσει η σιωπή και να καταλογιστούν διοικητικά και πειθαρχικά οι ευθύνες αν και όπου υπάρχουν. Το σπάσιμο της σιωπής προκύπτει από το θάρρος, το κουράγιο και την απελευθέρωση του λόγου των θυμάτων. Καμία μόνη, κανένας μόνος!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages