Διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών, γύρω από κατοικημένες περιοχές και καλλιέργειες, ζητά ο Γ. Λαμπρόπουλος - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών, γύρω από κατοικημένες περιοχές και καλλιέργειες, ζητά ο Γ. Λαμπρόπουλος

Διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών, γύρω από κατοικημένες περιοχές και καλλιέργειες, ζητά ο Γ. Λαμπρόπουλος

Share This


 «Το Υπουργείο Εσωτερικών να χρηματοδοτήσει άμεσα τους Δήμους της χώρας, για δημιουργία ζωνών προστασίας, γύρω από οικισμούς, που εφάπτονται δασικών εκτάσεων και διατρέχουν κίνδυνο από εκδήλωση φωτιάς, καθώς και την διάνοιξη νέων αγροτικών και δασικών δρόμων, που θα διευκολύνουν την κατάσβεση και την διέλευση των πυροσβεστικών οχημάτων.» Ζητά ο βουλευτής Μεσσηνίας Γιάννης Λαμπρόπουλος, από τους Υπουργούς Εσωτερικών, Περιβάλλοντος & Ενέργειας και Κλιματικής Κρίσης & Πολίτικης Προστασίας.

Ακολουθεί το κείμενο της πλήρης Ερώτησης:

ΘΕΜΑ: Διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών, γύρω από κατοικημένες περιοχές από ελαιοπερίβολα και άλλες καλλιέργειες, που εφάπτονται δασικών εκτάσεων.

Τον περασμένο χρόνο, σημειώθηκαν στη χώρα μας, μεγάλες πυρκαγιές, που προκάλεσαν καταστροφές σε δάση, σε καλλιέργειες, σε κατοικίες και απείλησαν οικισμούς, χωριά και ανθρώπινες ζωές.

Για την προστασία, από τις καταστροφικές φλόγες, οικισμών και κατοικημένων περιοχών, απαιτείται άμεση παρέμβαση της Πολιτείας, προς την κατεύθυνση, της πρόληψης τέτοιων δύσκολων καταστάσεων.

Συγκεκριμένα, θα πρέπει το Υπουργείο Εσωτερικών να χρηματοδοτήσει άμεσα τους Δήμους της χώρας, για δημιουργία ζωνών προστασίας, γύρω από οικισμούς, που εφάπτονται δασικών εκτάσεων και διατρέχουν κίνδυνο από εκδήλωση φωτιάς, καθώς και την διάνοιξη νέων αγροτικών και δασικών δρόμων, που θα διευκολύνουν την κατάσβεση και την διέλευση των πυροσβεστικών οχημάτων.

Προς τούτο, θα πρέπει και οι Δασικές Υπηρεσίες, να επιτρέπουν με συνοπτικές διαδικασίες, την δημιουργία αυτών των ζωνών.

Το ίδιο θα πρέπει να πράττουν άμεσα, ανταποκρινόμενοι σε αιτήματα ιδιωτών για την δημιουργία ζωνών πέριξ των αγροκτημάτων και των οικιών τους.

Επειδή, ως Μεσογειακή χώρα, με την κλιματική αλλαγή και την άνοδο της θερμοκρασίας, δεν θα πάψουμε να έχουμε φωτιές και καταστροφές.

Επειδή, πρέπει να επενδύσουμε άμεσα στην πρόληψη, για την προστασία ανθρώπινων ζωών, κατοικημένων περιοχών και καλλιεργειών,

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

  1. Πρόκειται να χρηματοδοτηθούν και να υποχρεωθούν άμεσα, οι Δημοτικές Αρχές, για την δημιουργία ζωνών πυροπροστασίας, γύρω από χωριά και γενικά κατοικημένες και επικίνδυνες περιοχές;

  2. Θα θεσμοθετηθεί, η άμεση υποχρέωση των Δασικών Υπηρεσιών, να εκδίδουν άδειες, για ζώνες πυροπροστασίας κατοικημένων περιοχών, ελαιοπερίβολων και άλλων καλλιεργειών;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages