Στα 2 δις η υλοποίηση του Κλιματικού Συμβολαίου Καλαμάτας μέχρι το 2030 - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Στα 2 δις η υλοποίηση του Κλιματικού Συμβολαίου Καλαμάτας μέχρι το 2030

Στα 2 δις η υλοποίηση του Κλιματικού Συμβολαίου Καλαμάτας μέχρι το 2030

Share This

 


Με ευρωπαϊκά, εθνικά, δημοτικά κονδύλια αλλά και ιδιωτικούς πόρους

Στο κατάμεστο από κόσμο αμφιθέατρο του Δημοτικού Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας παρουσιάστηκε σε πολίτες και φορείς το βράδυ της Τετάρτης 13 Σεπτεμβρίου 2023, το Κλιματικό Συμβόλαιο Καλαμάτας, στο πλαίσιο της συμμετοχής της Καλαμάτας στις 100 Κλιματικά Ουδέτερες και Έξυπνες Πόλεις της Ε.Ε. έως το 2030.

Το Κλιματικό Συμβόλαιο, που θα υποβληθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2023, είναι προαπαιτούμενο, προκειμένου να προχωρήσει η Καλαμάτα στο επόμενο βήμα του προγράμματος. Σήμερα, άλλωστε, το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης, συνεδριάζει με μοναδικό θέμα στην Ημερήσια Διάταξη την υποβολή του Κλιματικού Συμβολαίου.

Βασιλόπουλος: “Ιστορική στιγμή-Έχουμε πλέον στα χέρια μας ένα ολοκληρωμένο σχέδιο και πρόγραμμα για το μέλλον της Καλαμάτας-Ήδη η πόλη έχει κερδίσει”

“Ιστορική στιγμή” για την πόλη της Καλαμάτας και το Δήμο μας, χαρακτήρισε ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, την εκπόνηση και ολοκλήρωση του Κλιματικού Συμβολαίου, στην παρέμβασή του κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

“Έχουμε πλέον στα χέρια μας, ένα ολοκληρωμένο σχέδιο, ένα πρόγραμμα για το μέλλον της Καλαμάτας, ένα πρόγραμμα που υπηρετεί σύγχρονες ανάγκες, ένα πρόγραμμα το οποίο εκπονήθηκε σύμφωνα με τα όσα όλοι εμείς θέσαμε. Τον οδικό χάρτη για όλα όσα θα αλλάξουν την πόλη μας”

Κάνοντάς την περισσότερο ανθεκτική και φιλική, μέσα από την επίτευξη των στόχων της κλιματικής ουδετερότητας. Μετατρέποντας επί της ουσίας την Καλαμάτα, έως το 2030 από μία σύγχρονη Ελληνική πόλη, σε μία Ευρωπαϊκή πόλη πρότυπο… Δύο χρόνια πριν λοιπόν, επίσημα ξεκινήσαμε την μεγάλη προσπάθεια. Την προσπάθεια για τη συμμετοχή μας στην Ευρωπαϊκή Αποστολή των 100 Κλιματικά Ουδέτερων και Έξυπνων πόλεων της Ε.Ε. έως το 2030. Μία προσπάθεια που λίγοι πίστεψαν, μία προσπάθεια που επιχειρήθηκε -ευτυχώς από λίγους- να απαξιωθεί, μία προσπάθεια που εν τέλει μας δικαίωσε για την επιλογή μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages