Επιστολή πολιτών τ. Δήμου Αρφαρών προς τους υποψήφιους Δημάρχους του Δήμου Καλαμάτας - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Επιστολή πολιτών τ. Δήμου Αρφαρών προς τους υποψήφιους Δημάρχους του Δήμου Καλαμάτας

Επιστολή πολιτών τ. Δήμου Αρφαρών προς τους υποψήφιους Δημάρχους του Δήμου Καλαμάτας

Share This

 


Η ασφάλεια των πολιτών ύψιστο αγαθό

Αγαπητοί υποψήφιοι για τον Δημαρχιακό θώκο της Καλαμάτας,

Γνωρίζουμε την ευρύτητα των θεμάτων που καλείσθε να αντιμετωπίσετε κατά τη διάρκεια της θητείας σας.

Ένα από τα χρονίζοντα προβλήματα του Δήμου και ιδιαίτερα των τ. Δήμων Άριος, Θουρίας, Αρφαρών είναι η ασφάλεια – θέμα δύσκολο, με διαστάσεις οικονομικές, κοινωνικής ισορροπίας, ψυχικής ηρεμίας, δικαιοσύνης, εν τέλει ύψιστο αγαθό των κατοικούντων μονίμως ή περιοδικώς.

Είναι βέβαιο ότι το κορυφαίο αυτό πρόβλημα το γνωρίζουν και οι εκλεγμένοι και οι υποψήφιοι αυτοδιοικητικοί όλων των παρατάξεων, οι υπεύθυνοι της τάξης και ασφάλειας, οι λειτουργοί της Θέμιδας, οι εκλεγμένοι και μη της κεντρικής πολιτικής σκηνής.

Το πρόβλημα σχετίζεται κυρίως με τους εποικιστές τσιγγάνους (γύφτους) και συνίσταται σε πράξεις απλής  παραβατικότητας παντός είδους έως το έσχατο έγκλημα.

Η επίλυση – έστω μιας κατ’ αρχήν άμβλυνσης – πέφτει εξ αντικειμένου στην ηγεμονεύουσα εξουσία που είναι η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ, πάντα στο πνεύμα της συνεργασίας με τις άλλες δομές της εξουσίας.

Προτείνουμε γνωρίζοντας:

  1. Ο Δήμος έχει κοινωνικές υπηρεσίες, κονδύλια Ευρωπαϊκά, περιθώρια συνεργασίας με την εκπαιδευτική κοινότητα, την αστυνομία και γιατί όχι και με την Εκκλησία…, με σκοπό να διαμορφωθούν προγράμματα εκμάθησης δεξιοτήτων για ένταξη στην αγορά εργασίας αυτής της συμπαθητικής κοινωνικής ομάδας που λανθασμένα ονομάζεται Ρομά – όλες οι ηλικίες και των δύο φύλων.
  2. Ας θεωρηθεί αναγκαία η λειτουργία αστυνομικού υποκαταστήματος στο ενδιάμεσο του δρόμου Ασπρόχωμα – Άγιος Φλώρος, με στόχο αποτρεπτικό και διαδικασίες πρόληψης.
  3. Η δημοτική αρχή, εκ του γεγονότος ότι εδράζει τη δύναμή της (εξουσία), στη δημοκρατική ψήφο του πολίτη, έχει την ευχέρεια να ζητεί (απαιτεί) την εφαρμογή των νόμων με την ενδεδειγμένη παραδειγματική, στα πλαίσια του Συντάγματος, τιμωρία στους «εγκληματικά» πράττοντες.

Η αγαπητοί αυριανοί εκλεγμένοι για την αυτοδιοίκηση, θεωρούμε υποχρέωση (πολιτική) να συμπεριλάβετε στο προεκλογικό σας πρόγραμμα το αίτημα της ασφάλειας (δέσμευση) – είναι αίτημα μερικών χιλιάδων πολιτών του εκλογικού σώματος.

  1. Είναι αναφαίρετο δικαίωμα (ανθρώπινα δικαιώματα) και έκφραση ευθύνης και χρέους, να διεκδικήσουμε την κοινωνική ομαλότητα, την ανάπτυξη της περιοχής, την ασφάλειά μας, τις περιουσίες μας, τελικά τη ζωή μας, με κάθε προσφερόμενο τρόπο (μέσο). Η προσπάθεια θα είναι συνεχής και με ένταση, για να μην απωλέσουμε την ελευθερία μας που είναι ο κεντρικός πόλος του ψυχικού βίου.

Η συντονιστική επιτροπή

  1. Μπούρας Αναστάσιος
  2. Φέστας Γεώργιος
  3. Νιάρχος Κων.
  4. Γεωργούντζος Σωτήρης
  5. Κοτταρίδης Γεώργιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages