Π.Τατούλης στην Καλαμάτα: Η Πελοπόννησος χρειάζεται ανεξάρτητο περιφερειάρχη και όχι υπάλληλο του Αντώνη Σαμαρά - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Π.Τατούλης στην Καλαμάτα: Η Πελοπόννησος χρειάζεται ανεξάρτητο περιφερειάρχη και όχι υπάλληλο του Αντώνη Σαμαρά

Π.Τατούλης στην Καλαμάτα: Η Πελοπόννησος χρειάζεται ανεξάρτητο περιφερειάρχη και όχι υπάλληλο του Αντώνη Σαμαρά

Share This


 ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ 

Ότι θα είναι ανεξάρτητος περιφερειάρχης και όχι περιφερειάρχης-υπάλληλος του Αντώνη Σαμαρά, υπογράμμισε ο Πέτρος Τατούλης, στην ομιλία που έκανε το βράδυ της Τρίτης στα εγκαίνια του εκλογικού του κέντρου στην Καλαμάτα (πεζόδρομος Ιατροπούλου). Επιπλέον υπογράμμισε ότι δεν πρέπει να επαναληφθεί η απειλή που εκστόμισε, όπως είπε χαρακτηριστικά, ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης τις προάλλες στη Σπάρτη, όπου ανέφερε ότι όποιος δεν ψηφίσει Δημήτρη Πτωχό δεν είναι νεοδημοκράτης. Μάλιστα ο Πέτρος Τατούλης κάλεσε τον Μάκη Βορίδη να αναζητήσει το δικό του κομματικό βιβλιάριο στο πολιτικό του παρελθόν. Επίσης είπε ότι αυτό που επιχειρήθηκε εναντίον του το 2019, επαναλήφθηκε και τώρα εναντίον του περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα και σχολίασε ότι “απέναντί μας έχουμε νοοτροπίες, αντιλήψεις, στερεότυπα άλλων εποχών, που θέλουν να μας κάνουν να πιστεύουμε ότι έτσι είναι τα πράγματα, ότι η Πελοπόννησος θα πρέπει να συνεχίσει να ζει φτωχά, με τα περισσεύματα. Ότι θα πρέπει να βολευόμαστε με τα λίγα και να μη μιλάμε. Ότι η πολιτική είναι διανομή κονδυλίων για λίγους και εκλεκτούς, για business και για τα funds, γιατί εκείνοι θέλουν την Πελοπόννησο πτωχή. Πτωχή που θα την κυβερνούν οι πλούσιοι πτωχοί”...

 

Στο εκλογικό κέντρο του συνδυασμού “Νέα Πελοπόννησος-Πέτρος Τατούλης” τελέστηκαν αγιασμός, μίλησε ο υποψήφιος περιφερειάρχης, ο οποίος και παρουσίασε το ψηφοδέλτιό του στη Μεσσηνία, υπογραμμίζοντας ότι η ομάδα των υποψηφίων του είναι “η πιο ισχυρή από ποτέ, η πιο ανανεωμένη, η πιο συμπεριληπτική, η πιο πολυσυλεκτική”. Πρόσθεσε ότι τα μέλη του ψηφοδελτίου του εντάχθηκαν στον συνδυασμό από τη διάθεσή τους να προσφέρουν στον τόπο και στους συμπολίτες τους και όχι ύστερα από “εντολή από κάποιο πολιτικο κέντρο. Δεν είναι ένα προϊόν συμφωνίας, δεν είναι αλισβερίσι για μοίρασμα εξουσίας. Και αυτό είναι που διακρίνει τη δική μας ομάδα, την ομάδα νίκης στις εκλογές στις 8 Οκτωβρίου”.

Μίλησε ο Πέτρος Τατούλης για το έργο που επιτελέστηκε στην Περιφέρεια Πελοποννήσου στις δύο θητείες του μέχρι το 2019 και παρουσίασε δεσμεύσεις  και το πρόγραμμά του για την Πελοπόννησο του 2030. 

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης μεταξύ άλλων τόνισε: “Γνωρίζετε όλοι σας ότι προέρχομαι από το χώρο της Νέας Δημοκρατίας. Έχω υπάρξει βουλευτής της, υφυπουργός της, έχω στηρίξει σκληρά τις απόψεις μου, καθώς δεν ήμουν άφωνος βουλευτής. Και ως βουλευτής σεβάστηκα τους συμπολίτες μου απ’ όποιον κομματικό χώρο και αν προέρχονταν. Και υπηρέτησα και εγώ και πολλοί συνάδελφοί μου, από όλα τα κόμματα, ένα υψηλού επιπέδου πολιτικό πολιτισμό. Κανείς από εμάς τότε δεν θα σκεπτόταν ποτέ να ξεστομίσει απειλές, όπως έκανε στη Σπάρτη πρόσφατα ο κ. Βορίδης, λέγοντας ότι όποιος δεν ψηφίσει τον εκλεκτό περιφερειάρχη δεν είναι νεοδημοκράτης. Τα βιβλιάρια κομματικής νομιμότητας να τα αναζητήσει στο δικό του παρελθόν, αυτό που όλοι οι πολίτες γνωρίζουν”. 

Επίσης ο Πέτρος Τατούλης είπε: “Μπαίνοντας στην αυτοδιοίκηση μίλησα εξαρχής για την ανάγκη οι τοπικές κυβερνήσεις να είναι ανεξάρτητες, πολυσυλλεκτικές και ξεκάθαρα προοδευτικές, προκειμένου να μπορούν να εκφράζουν όσο το δυνατόν περισσότερο το σύνολο των πολιτών. Να συνεργάζονται με τις κυβερνήσεις αλλά να διεκδικούν κιόλας με μεγαλύτερη δύναμη για τις τοπικές τους κοινωνίες. Και αυτό έκανα μέχρι τώρα εγώ και η παράταξή μου. Συνεργάστηκα με το ΠΑΣΟΚ και με τη Νέα Δημοκρατία, που με στήριξαν ως ανεξάρτητη υποψηφιότητα. Και με τον ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση στη συνέχεια, παρά τις μάχες που δώσαμε πάνω σε συγκεκριμένα ζητήματα και που ξέρετε πάρα πολύ καλά και γνωρίζετε ότι ήταν πάρα πολύ σκληρές ιδεολογικές μάχες. Αλλά παραμείναμε πάντοτε ανεξάρτητοι, παραμείναμε πάντοτε αυτόνομοι. Δεν γίναμε υπάλληλοι κανενός κόμματος, δεν έγινα ποτέ υπηρέτης συμφερόντων, ήμουν πάντοτε υπέρμαχος των συνεργασιών, των συγκλίσεων με προοδευτικό και δημοκρατικό πρόσημο. Των συμμαχιών που δεν κάνουν εκπτώσεις αλλά αντιθέτως λειτουργούν προσθετικά και συμπεριληπτικά στο δικό μας σχέδιο για την Πελοπόννησο του 2030”. 

Επιπλέον ο Πέτρος Τατούλης σημείωσε: “Θέλω να είμαι ξεκάθαρος,  απέναντι σε αυτή την αναμέτρηση δεν βάζουμε κανέναν, ούτε πρόσωπο ούτε πολιτικό φορέα. Γι’ αυτό και δεν ασχολούμαστε με τους εκλογικούς αντιπάλους. Όχι από έπαρση φυγομαχίας αλλά γιατί συνειδητά απέχουμε από την τοξικότητα και τον διχαστικό λόγο. Οι πολίτες έχουν πλέον κουραστεί, εσείς έχετε πλέον κουραστεί και γνωρίζετε πως ό,τι επιχειρήθηκε το 2019 εναντίον μου έγινε και σήμερα εναντίον του σημερινού περιφερειάρχη, του Παναγιώτη Νίκα και είναι πολύ καθαρό πια τι δεν τους άρεσε σε μας. Απέναντί μας έχουμε νοοτροπίες αντιλήψεις, στερεότυπα άλλων εποχών που θέλουν να μας κάνουν να πιστεύουμε ότι έτσι είναι τα πράγματα, ότι η Πελοπόννησος θα πρέπει να συνεχίσει να ζει φτωχά, με τα περισσεύματα. Ότι θα πρέπει να βολευόμαστε με τα λίγα και να μη μιλάμε. Ότι η πολιτική είναι διανομή κονδυλίων για λίγους και εκλεκτούς, για business και για τα funds. Γιατί εκείνοι θέλουν την Πελοπόννησο πτωχή. Πτωχή που θα την κυβερνούν οι πλούσιοι πτωχοί”. 

Ο Πέτρος Τατούλης συνέχισε υπογραμμίζοντας: “Οι πολίτες πριν από τρεις περίπου μήνες ψήφισαν για πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, μια επιλογή απόλυτα σεβαστή από εμάς μέσα στα πλαίσια της λειτουργίας της δημοκρατίας. Με την κυβέρνηση θα συνεργαστούμε όταν εσείς με τη ψήφο σας μας επιλέξτε ως περιφερειακή αρχή. Όχι βέβαια όμως -και αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουμε- ως υπηρετικό προσωπικό της αλλά ως ισότιμος θεσμικός της εταίρος, ως Περιφέρεια και ως Περιφερειάρχης Πελοποννήσου. Ως περιφερειάρχης όλων των Μεσσηνίων και των Πελοποννησίων και όχι ως υπάλληλος του κ. Αντώνη Σαμαρά”.

Το ψηφοδέλτιο του Πέτρου Τατούλη στη Μεσσηνία έχει ως εξής: 

Αθανασόπουλος Χρύσανθος του Κωνσταντίνου

Αλεβίζου Φωτεινή του Σπυρίδωνος

Αλεξοπούλου - Μπίρη Γεωργία του Ευσταθίου

Αλευράς Παναγιώτης του Δημητρίου

Αργυράκης Ιωάννης του Χρήστου

Βγενής Χαράλαμπος (Χάρης) του Γεωργίου

Γιαννόπουλος Παναγιώτης του Κυριάκου

Γκούνης Απόστολος του Σπυρίδωνος

Δερτιμάνης Σωκράτης του Θεοδώρου

Καλοβυρνάς Αναστάσιος του Ιωάννη

Καλογερόπουλος Αναστάσιος του Διονυσίου

Καρνούσκου Γεωργία (Τζίνα) του Φωτίου

Καρολεμέας Λυκούργος του Κωνσταντίνου

Κάρτσωνας Επαμεινώνδας του Δημητρίου

Κόκκαλη - Βαρσάμη Χριστίνα του Ιωάννη

Κοροβίλας Ευάγγελος  του Χαραλάμπους

Κουσουλάκος Παναγιώτης του Κωνσταντίνου

Λεβέντη Ελένη του Κωνσταντίνου

Μερκούρη Ελένη του Φωτίου

Μπακογιάννης Μιχαήλ (Μαϊκ) του Κωνσταντίνου

Μπακούρος Γεώργιος του Νικολάου

Μπάρκα Ηλέκτρα του Στυλιανού

Μπούζα - Κωνσταντέλου Αντωνία του Αργυρίου

Νικολάκου Κωνσταντίνα (Ντίνα) του Δημητρίου

Παπαγεωργίου Δήμητρα (Κόντη) του Γεωργίου

Παπακώστας Λεωνίδας του Παναγιώτη

Σαμέλης Ιωάννης του Γεωργίου

Σκαρπαλέζου Χριστίνα του Γεωργίου

Τριανταφυλλόπουλος Παναγιώτης του Αριστείδη

Τσούκλερη Ιωάννα (Άννα) του Γεωργίου

Σημειώνεται ότι στο τέλος της ομιλίας του ο Πέτρος Τατούλης κάλεσε στο βήμα τον υπεύθυνο πολιτισμού σχεδιασμού της παράταξής του, Σωτήρη Παναγιωτόπουλο. Την ομιλία του Πέτρου Τατούλη παρακολούθησαν, μεταξύ άλλων, ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Χείλας με μέλη του συνδυασμού του, ο Λεωνίδας Φιλιππόπουλος και πρόσωπα από διάφορους πολιτικούς χώρους. 

Στ.Μ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages