Πολύτιμη η συνδρομή των εθελοντών από την Καλαμάτα στον απεγκλωβισμό και διάσωση πολιτών - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Πολύτιμη η συνδρομή των εθελοντών από την Καλαμάτα στον απεγκλωβισμό και διάσωση πολιτών

Πολύτιμη η συνδρομή των εθελοντών από την Καλαμάτα στον απεγκλωβισμό και διάσωση πολιτών

Share This

 


Πολύτιμη η συνδρομή των εθελοντών από την Καλαμάτα στον απεγκλωβισμό και διάσωση πολιτών, ζώων και στην άντληση υδάτων από πλημμυρισμένα σπίτια και επιχειρήσεις

Μάχη με τις λάσπες και τα νερά που έχουν κατακλύσει τα πάντα δίνουν τις τελευταίες μέρες οι εθελοντικές ομάδες  που έσπευσαν από την Καλαμάτα για να βοηθήσουν όπου τους ζητηθεί στον πλημμυρισμένο Θεσσαλικό κάμπο.

Στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας συνδράμουν σε επιχειρήσεις διάσωσης, κλιμάκια εθελοντών, της ΟΑΚ 4Χ4 Μεσσηνίας και της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, με πυροσβεστικά οχήματα, αντλητικά συγκροτήματα, φουσκωτή λέμβο και εξοπλισμό.

Η κατάσταση τραγική, με πολλές περιοχές ακόμα κάτω από το νερό, χωρίς ρεύμα και χωρίς νερό, ενώ συνεχίζονται οι απεγκλωβισμοί κατοίκων από πλημμυρισμένες περιοχές, καθώς και ζώων από κτηνοτροφικές μονάδες της περιοχής. Οι καταστροφές σε φυτικό- ζωικό κεφάλαιο, υποδομές και επιχειρήσεις είναι ανυπολόγιστες. Όπως επισημαίνει ο Κώστας Βλαχονικολός, από την ομάδα ΟΑΚ 4Χ4 Μεσσηνίας, οι συνθήκες είναι πολύ δύσκολες με το νερό σε κάποια σημεία να φτάνει και τα δύο μέτρα. “Δύσκολες στιγμές για αυτούς τους συνανθρώπους μας. Η οικογένεια της Ιωάννας Καρράς έχασε περίπου 750 ψυχές ζώων .


Καταφέραμε με την αρίστη συνεργασία της Λ.Ε.Κ. Πρέβεζας , του Κέντρο Προστασίας Δασών & Φυσικού Περιβάλλοντος Βύρωνα – Εθελοντές και υπο τις οδηγίες του τεράστιου εθελοντή Βασίλη Ράπτη να διασώσουμε 83 ζώα”.

Αποστολή σε Βόλο, Καρδίτσα, Λάρισα, Τρίκαλα

Οι εθελοντές μετέβησαν σε Καρδίτσα και Λάρισα, με τη συνδρομή του Δήμου Καλαμάτας και τέθηκαν υπό τις οδηγίες του κέντρου επιχειρήσεων, βοηθώντας στην γιγαντιαία επιχείρηση που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η ΟΑΚ 4Χ4 Μεσσηνίας, επιχείρησε αρχικά στο Βλοχό Καρδίτσας όπου διέσωσαν έναν ηλικιωμένο, στη συνέχεια στον Παλαμά, όπου διέσωσαν ένα ηλικιωμένο ζευγάρι. Από χθες το μεσημέρι βρίσκονται στην περιοχή των Τρικάλων, όπου στο χωριό Ζηλευτή βοήθησαν κτηνοτροφική επιχείρηση μεταφέροντας ζώα με τη βάρκα τους. Οι δράσεις συνοδεύονται με αντλήσεις τις οποίες συνεχίζουν μέχρι τώρα.

Η «Ελληνική Ομάδα Διάσωσης – Παράρτημα Μεσσηνίας», κατευθύνθηκε στην περιοχή της Λάρισας λόγω των έντονων πλημμυρικών φαινομένων και σε συνεργασία με εθελοντές άλλων παραρτημάτων επιχείρησε κυρίως στην βόρεια και δυτική περιοχή της Λάρισας, όπου έκανε ενέργειες για την διάσωση και απεγκλωβισμό δέκα πέντε ατόμων καθώς και στην άντληση υδάτων από πολυκατοικίες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages