Αγροτικοί σύλλογοι κατά της ανακοίνωσης του Δήμου Πύλου – Νέστορος για τους εργάτες γης - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Αγροτικοί σύλλογοι κατά της ανακοίνωσης του Δήμου Πύλου – Νέστορος για τους εργάτες γης

Αγροτικοί σύλλογοι κατά της ανακοίνωσης του Δήμου Πύλου – Νέστορος για τους εργάτες γης

Share This

 


Ο Αγροτικός Σύλλογος Χανδρινού και Περιφέρειας και ο Χανδριναϊκοίς ΑΕΣ αναφέρουν σε ανακοίνωση τους « Με αφορμή την πρόσφατη ανακοίνωση του Δήμου Πύλου – Νέστορος που αφορά τους πληγέντες της Θεσσαλίας, σα σύλλογοι θέλουμε να διαχωρίσουμε τη θέση μας. Καταδικάζουμε τις μεσαιωνικές αυτές απόψεις, μας βρίσκουν εντελώς αντίθετους σαν συλλόγους και μας θίγουν σαν πολίτες αυτού του Δήμου.

Ο Αγροτικός Σύλλογος Χανδρινού και Περιφέρειας και ο Χανδριναϊκοίς ΑΕΣ διαχρονικά αγωνιζόμαστε για την ευημερία του τόπου μας και πάγια θέση μας είναι οι άνθρωποι που ζουν σε αυτόν να αγωνίζονται καθημερινά για την βελτίωση της ζωής τους, την επίλυση προβλημάτων και όχι να τον εγκαταλείπουν.

Οι σύλλογοι όπως έχουν ήδη ανακοινώσει συνεχίζουν την συγκέντρωση υλικού πρώτης ανάγκης προς τις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας και συγκεκριμένα στον Αγροτικό Σύλλογο Παλαμά. Με τη συνδρομή απλών πολιτών και άλλων συλλόγων που συμμερίζονται τις ανάγκες των συνανθρώπων μας θα σταλεί τις επόμενες ημέρες όλη η βοήθεια που έχει συγκεντρωθεί.

Εκπρόσωποι των δύο συλλόγων θα συνοδεύσουν το υλικό πρώτης ανάγκης μέχρι το ΠΑΛΑΜΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, για να αγκαλιάσουμε τους συνανθρώπους μας που έχουν τόσο ταλαιπωρηθεί και να δούμε την ελπίδα στα μάτια τους.

Όσοι διαμένουν στην επαρχία ‘’φυλάνε Θερμοπύλες’’ , γι’ αυτό αγωνίζονται και δεν εγκαταλείπουν . Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματά τους και είμαστε δίπλα τους σε ότι χρειαστούν».

Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Μεσσήνης

Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Μεσσήνης με ανακοίνωση καταγγέλλει ότι ο Δήμαρχος Πύλου Νέστορος και διάφοροι «παπαγάλοι» με αφορμή τις πλημμύρες στη Θεσσαλία «βρήκαν την ευκαιρία να μετατρέψουν τους αγρότες σε εργάτες γης». Αναλυτικά η ανακοίνωση: Ο Σύλλογος μας στέκεται αλληλέγγυος στους 1000δες συναδέλφου μας στην Θεσσαλία, που είδαν τους κόπους μιας ζωής να καταστρέφονται ολοκληρωτικά. Σε όλους αυτούς που συναντιόμαστε αγωνιστικά εδώ και χρόνια, στα μπλόκα και τους αγώνες της αγροτιάς, ενάντια στην πολιτική που μας ξεκληρίζει, των κυβερνήσεων, της ΕΕ, της ΚΑΠ και των μεγαλεμπόρων. Η διαφορά μας είναι ότι έτυχε να βρέξει εκεί και όχι εδώ. Είμαστε και εμείς πνιγμένοι με τις καταστροφές του 2016 και τότε μας στάθηκαν αλληλέγγυοι οι Θεσσαλοί. Εκτός από αυτούς που μας ξεκληρίζουν, έχουμε απέναντι μας ένα κράτος που μας πνίγει στα λασπόνερα, μας καίει στις φωτιές, μας έχει παρατημένους χωρίς αρδευτικά κτλ. Οι δηλώσεις του δημάρχου Πύλου, αλλά και διάφορων παπαγάλων που βρήκαν την ευκαιρία να μετατρέψουν τους αγρότες σε εργάτες γης αποτελούν προκλήσεις. Βρήκαν την ευκαιρία και νομίζουν ότι θα ξεμπερδέψουν με την αγροτιά. Τους ενημερώνουμε ότι τα βάζουμε με ολόκληρες κυβερνήσεις και ΕΕ, και ότι δεν θα τους κάνουμε την χάρη. Οι αγρότες δουλεύουμε την γη μας για να ζούμε τις οικογένειες μας με αξιοπρέπεια και να ταΐζουμε φθηνά και ποιοτικά τον ελληνικό λαό. Αυτό διεκδικούμε τόσα χρόνια μέσα από τα αιτήματα μας και τους μακροχρονίους αγώνες μας. Δεν είμαστε νομάδες. Ας πάει ο δήμαρχος Πύλου και τα παπαγαλάκια του, να μαζέψουν πατάτα στην Αίγυπτο να δουν την γλύκα!!! Θα συνεχίσουμε μέχρι τέλους τον αγώνα να μείνουμε στα χωράφια μας. Διεκδικούμε οι συνάδελφοι αγρότες να αποζημιωθούν στο 100%, εδώ και τώρα, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να υλοποιηθούν όλα τα δίκαια αιτήμα του αγροτικού κόσμου της Θεσσαλίας όπως έκτακτη στήριξη, μέτρα υγείας, αποκατάσταση υποδομών κτλ.

Οι αγρότες της Μεσσήνης στέκονται αλληλέγγυοι σε αυτό τον αγώνα. Η επιβίωσή τους είναι και δική μας υπόθεση. Ήδη είναι σε εξέλιξη συλλογή βοήθειας από τον αγροτικό σύλλογο Μεσσήνης, καθημερινά στο «Σταθμό της Μεσσήνης». Ενημερώνουμε ότι ήδη μαζεύονται ζωοτροφές, νερά και άλλα βασικά είδη πρώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages