Αντιδράσεις για το κάλεσμα του Δήμου Πύλου σε πληγέντες Θεσσαλούς να μαζέψουν ελιές - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Αντιδράσεις για το κάλεσμα του Δήμου Πύλου σε πληγέντες Θεσσαλούς να μαζέψουν ελιές

Αντιδράσεις για το κάλεσμα του Δήμου Πύλου σε πληγέντες Θεσσαλούς να μαζέψουν ελιές

Share This


 Αντιδράσεις έχει προκαλέσει το έγγραφο του Δήμου Πύλου – Νέστορος με το οποίο καλεί τους πληγέντες από την κακοκαιρία Daniel στη Θεσσαλία να μετοικήσουν στην περιοχή του Δήμου και να εργαστούν ως εργάτες γης!

Πιο συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση που  εξέδωσε η Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Πύλου – Νέστορος, σημειώνεται:

“Ο δήμαρχος και ο αντιδήμαρχος Πύλου – Νέστορος με επίσημο δημοτικό έγγραφο (με αριθμό πρωτοκόλλου μάλιστα), απευθυνόμενο στους Δήμους της Περιφέρειας Θεσσαλίας, απευθύνουν “ανοιχτό κάλεσμα – αλληλεγγύης στους πληγέντες της Περιφέρειας Θεσσαλίας”, ζητώντας τους να μετοικήσουν στο Δήμο της Πύλου – Νέστορος ως εργάτες γης για το μάζεμα ελιών.

Η “αλληλεγγύη” του Δήμου Πύλου – Νέστορος είναι οι πνιγμένοι της Θεσσαλίας να μετοικήσουν ως “σύγχρονοι δούλοι” στην Πύλο. Μάλλον ορισμένοι ταυτίζουν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα και την ανάγκη τους για φθηνό εργατικό δυναμικό με την άσκηση της διοίκησης στο Δήμο της Πύλου.

Ρωτάμε, αν πλημμύριζαν οι περιοχές της Πυλίας και καταστρέφονταν οι αγρότες, η συγκεκριμένη Δημοτική Αρχή θα τους πρότεινε να μετοικήσουν σε άλλη περιοχή για να δουλέψουν ως εργάτες γης;

Αλληλεγγύη δεν είναι να ξεριζωθούν οι κάτοικοι της Θεσσαλίας, αλλά να υλοποιηθούν εδώ και τώρα όλα τα δίκαια αιτήματα των κατοίκων, που είναι παρατημένοι από κράτος – Δήμους – Περιφέρεια εδώ και μέρες. Να γίνει πλήρης αποζημίωση των πληγέντων, αποκατάσταση των υποδομών και κάλυψη των αυξημένων αναγκών, ολοκληρωμένος αντιπλημμυρικός σχεδιασμός.

Ευτυχώς, που και σε αυτήν την καταστροφή έλαμψε ξανά η πραγματική αλληλεγγύη, με τη συγκινητική προσφορά χιλιάδων λαού απ’ όλη τη Μεσσηνία και όλη την Ελλάδα, απομονώνοντας απάνθρωπες λογικές όπως αυτή της Δημοτικής Αρχής Πύλου».

Σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα ο υποψήφιος δήμαρχος Πύλου – Νέστορος, Δημήτρης Καφαντάρης, σημειώνει:

“Πόσο πιο κάτω θα φτάσει ο Δήμος μας; Γίναμε περίγελος όλης της Ελλάδας. Ο Δήμος μας απέστειλε έγγραφο στους πληγέντες Δήμους και δημάρχους της Θεσσαλίας, καλώντας τους πληγέντες, που ακόμη δεν έχουν θάψει τους δικούς τους ανθρώπους, να έρθουν για εργάτες γης στην περιοχή μας, μιλώντας και για αμοιβές και άλλα. Το βαπτίζει “δράσεις αλληλεγγύης για τους πληγέντες”. Αντί να μαζέψει είδη πρώτης ανάγκης, όπως κάνουν όλοι οι Δήμοι σε όλη την Ελλάδα, αυτοί στέλνουν επιστολές που ντροπιάζουν τον τόπο και την ιστορία μας”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages