Με θρησκευτική λαμπρότητα η Μεσσήνη υποδέχτηκε την Παναγία Βουλκανιώτισσα - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Με θρησκευτική λαμπρότητα η Μεσσήνη υποδέχτηκε την Παναγία Βουλκανιώτισσα

Με θρησκευτική λαμπρότητα η Μεσσήνη υποδέχτηκε την Παναγία Βουλκανιώτισσα

Share This

 


Με ευλάβεια και την συμμετοχή εκατοντάδων πιστών υποδέχθηκε σήμερα η πόλη της Μεσσήνης, την Ιερά και Θαυματουργό Εικόνα της Παναγίας Βουλκανιωτίσσης, εκ της ομωνύμου Ιεράς Μονής επί του όρους Ιθώμη.

Η Ιερά Εικόνα μεταφέρεται κατ’ έτος στη Μεσσήνη σε ανάμνηση θαύματος που επιτέλεσε η Υπεραγία Θεοτόκος αρχές του 18ου αιώνα, αυτό της διασώσεως της ευρύτερης περιοχής από θανατηφόρο νόσο.

Της υποδοχής και της λιτανείας προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος, απουσιάζοντος του Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου σε ανειλημμένη υποχρέωση στο εξωτερικό.

Η Ιερά Εικόνα με λιτανευτική πομπή περιήλθε τους κεντρικούς δρόμους της πόλης, οι οποίοι ήταν στρωμένοι με μυρτιές και άνθη καταλήγοντας στο Μετοχιακό Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής, όπου και εναποτέθηκε για οχταήμερο προσκύνημα.

Ο Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων απευθυνόμενος στους πιστούς αναφέρθηκε στην χάρη αλλά και την προστασία της Παναγίας στο ανθρώπινο γένος, τονίζοντας ότι η Υπεραγία Θεοτόκος δεν βρίσκεται στο παράδεισο αλλά στον κόσμο και δίπλα στον κάθε άνθρωπο που την επικαλείται στις δοκιμασίες, αλλά και τις χαρές της ζωής.

Επικεφαλής της πομπής ήταν ο οικοδεσπότης δήμαρχος Μεσσήνης, Γιώργος Αθανασόπουλος, ενώ δίπλα του ήταν ο Νησιώτης υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός. Επίσης παραβρέθηκαν οι υποψήφιοι περιφερειάρχες Πέτρος Τατούλης, Μανώλης Μάκαρης και Δημήτρης Κουτσούλης,  ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ανδρέας Τσουκαλάς και άλλα στελέχη της περιφερειακής αρχής, ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, ο υποψήφιος δήμαρχος Μεσσήνης, Γιώργος Τσώνης κ.ά. Η λιτάνευση έγινε με τη μουσική συνοδεία της Φιλαρμονικής της Μεσσήνης.

         

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages