Σε εξέλιξη το μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο ανατολικά της Καλαμάτας - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Σε εξέλιξη το μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο ανατολικά της Καλαμάτας

Σε εξέλιξη το μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο ανατολικά της Καλαμάτας

Share This

 


Προχωρούν από την Κ/Ξ ΜΟΡΕΑΣ οι εργασίες των έργων διευθέτησης στα ρέματα Πολιτέικο Ι & ΙΙ και Κερεζένια στην ανατολική Καλαμάτα. Οι εργασίες υλοποιούνται κανονικά και εντάσσονται στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης του έργου της σύμβασης παραχώρησης του Αυτοκινητοδρόμου «Μορέας» και αφορούν παρεμβάσεις σε μήκος περίπου 2,5 χιλιομέτρων, με το κόστος να ξεπερνά τα 17 εκατ. €.

382264189 1298691284340453 2528461327966859300 n

Την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, επισκέφτηκε την περιοχή όπου εκτελούνται τα έργα και σε δηλώσεις του ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Το μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο της ανατολικής πόλης είναι σε εξέλιξη. Ένα έργο σπουδαίο, προϋπολογισμού πάνω από 15 εκατομμύρια ευρώ, που περιλαμβάνει μία σήραγγα η οποία θα διαχειριστεί τα όμβρια ύδατα στα ρέματα Πολιτέικο Ι και Πολιτέικο ΙΙ και θα τα οδηγήσει στο ρέμα Κερεζένια κι από εκεί στη θάλασσα. Ένα έργο που θα προσφέρει αντιπλημμυρική προστασίας στην ανατολική πόλη. Εκτός από αυτό το έργο, θα ξεκινήσει σύντομα και το άλλο μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο που είναι δυτικά της Καλαμάτας. Το έργο εκεί που θα διευθετήσει τα ρέματα Μαζιά και Μουγγός και θα τα οδηγήσει στον ποταμό Άρι, ένα έργο πάνω από 13 εκατομμύρια ευρώ. Δύο πάρα πολύ μεγάλα και σημαντικά έργα για την ασφάλεια της πόλης, καθώς κάθε πόλη για να αναπτυχθεί πρέπει να έχει εξασφαλίσει τις υποδομές της».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages