ΕΤΟΙΜΟΣ ΦΑΚΕΛΟΣ για τα έργα κατασκευής λιμνοδεξαμενής στη Μεσσηνία - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΕΤΟΙΜΟΣ ΦΑΚΕΛΟΣ για τα έργα κατασκευής λιμνοδεξαμενής στη Μεσσηνία

ΕΤΟΙΜΟΣ ΦΑΚΕΛΟΣ για τα έργα κατασκευής λιμνοδεξαμενής στη Μεσσηνία

Share This


 Πράσινο φως έλαβε νέο έργο σε απαραίτητες υποδομές στη Μεσσηνία και συγκεκριμένα πρόκειται για εργασίες κατασκευής λιμνοδεξαμενής στην περιοχή.

Αναλυτικότερα τα έργα αφορούν στην κατασκευή της λιμνοδεξαμενής Τρικόρφου στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας.

Στη δεδομένη χρονική στιγμή το έργο έλαβε την Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και οδεύει προς υλοποίηση.

Φορέας κατασκευής του έργου είναι η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Ταυτότητα του έργου

Σκοπός των προτεινόμενων έργων αποτελεί η κατασκευή λιμνοδεξαμενής για την κάλυψη αναγκών άρδευσης εκτάσεων στις οποίες καλλιεργείται κυρίως βρώσιμη ελιά καθώς και για την κάλυψη των αναγκών πυρόσβεσης της περιοχής.

Με την λειτουργία του έργου αναμένεται σημαντική βελτίωση της κατάστασης του Υπόγειου Υδατικού Συστήματος της περιοχής (Υ.Υ.Σ.) Πάμισου, το οποίο βρίσκεται σε κακή ποσοτική κατάσταση λόγω της υπεράντλησης για αρδευτικούς σκοπούς.

Επιπλέον το έργο θα συμβάλλει στην αντιπλημμυρική προστασία της κατάντη περιοχής που είναι χαρακτηρισμένη με βάση το Σχέδιο Διαχείρισης Κινδύνων Πλημμύρας ως Ζώνη Δυνητικά Υψηλού Κινδύνου Πλημμύρας (ΖΔΥΚΠ) με τον έλεγχο της επιφανειακής απορροής του εν λόγω υδατορέματος. Αυτό θα μπορούσε να συμβεί με την λήψη μέρους της πλημμυρικής παροχής του υδατορέματος και να οδηγηθεί στην λιμνοδεξαμενή.

Η λιμνοδεξαμενή θα καλύπτει συνολική επιφάνεια περίπου 12 στρ και θα έχει ωφέλιμο όγκο 59.000m³.

Στη δυτική πλευρά της λιμνοδεξαμενής θα κατασκευαστεί επίχωμα το οποίο θα αντιστηριχθεί με συρματοκιβώτια τύπου TERRAMESH.

Η υδροληψία της λιμνοδεξαμενής θα πραγματοποιηθεί από το πλησίον ρέμα και από υφιστάμενη βρύση που τροφοδοτείται από πηγές, η οποία βρίσκεται βορειοδυτικά της σε απόσταση περίπου 290m.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages