Κοινοβουλευτική παρέμβαση Χαρίτση για το αεροδρόμιο Καλαμάτας – «Κούφιες» υποσχέσεις - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Κοινοβουλευτική παρέμβαση Χαρίτση για το αεροδρόμιο Καλαμάτας – «Κούφιες» υποσχέσεις

Κοινοβουλευτική παρέμβαση Χαρίτση για το αεροδρόμιο Καλαμάτας – «Κούφιες» υποσχέσεις

Share This


 Κοινοβουλευτική παρέμβαση πραγματοποίησε σήμερα ο Βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Χαρίτσης, με ερώτηση που απευθύνει προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών και αφορά την συνεχιζόμενη απαξίωση και τα προβλήματα λειτουργίας του αεροδρομίου Καλαμάτας «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος».

Ο Αλέξης Χαρίτσης αφού χαρακτηρίζει το αεροδρόμιο «…μοναδικό περιουσιακό στοιχείο για την τουριστική ανάπτυξη του νομού Μεσσηνίας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής της νότιας Πελοποννήσου» τονίζει ότι «παράλληλα όμως με τον μεγάλο όγκο επιβατών και πτήσεων που έχει να διαχειριστεί αναδείχθηκαν οι πολύ μεγάλες ελλείψεις των υποδομών του, που έχουν προ πολλού εξαντλήσει της δυνατότητες εξυπηρέτησης του, όπως η έλλειψη χωρητικότητας της αίθουσας αναμονής, η επέκταση του χώρου στάθμευσης αεροσκαφών, του κτηρίου του αεροσταθμού και του περιβάλλοντα χώρου.»

Παράλληλα, ο κ. Χαρίτσης υπενθυμίζει προς τον αρμόδιο Υπουργό τις αλλεπάλληλες κοινοβουλευτικές ερωτήσεις που κατέθεσε κατά την προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο προς τον προκάτοχό του, χωρίς κανένα αποτέλεσμα, αφού όπως τονίζει «οι απαντήσεις-«υποσχέσεις» των Υπουργών της κυβέρνησης, αλλά και οι αλλεπάλληλες εξαγγελίες του κ. Μητσοτάκη κατά την διάρκεια των επισκέψεων του στην Μεσσηνία, που χρονολογούνται από το 2019 για «…το ταχύτερα αναπτυσσόμενο περιφερειακό αεροδρόμιο της χώρας, όπου οι διαδικασίες θα είναι ξεχωριστές από τα υπόλοιπα…», παραμένουν 4 χρόνια μετά «κούφια λόγια» χωρίς αντίκρισμα, εφ’ όσον οι διαδικασίες υλοποίησης των έργων εκσυγχρονισμού και ανάπτυξης του αεροδρομίου παραμένουν στάσιμες.»

Τα αποτελέσματα αυτής της κυβερνητικής απραξίας, τονίζει ο Αλ. Χαρίτσης, έχουν ως αποτέλεσμα «την φετινή χρονιά, από τον Ιανουάριο έως και τον Ιούλιο 2023, σύμφωνα με το μηνιαίο στατιστικό δελτίο του ΙΝΣΕΤΕ για τον ελληνικό τουρισμό, να παρατηρείται μείωση των διεθνών αεροπορικών αφίξεων στον αερολιμένα Καλαμάτας σε σχέση με την περσινή χρονιά (-13 χιλ./-14,9%), γεγονός που δημιούργησε αρνητικές οικονομικές επιπτώσεις στις τουριστικές επιχειρήσεις του νομού Μεσσηνίας και της νότιας Πελοποννήσου».

Επιπρόσθετα η ενδεχόμενη διακοπή των πτήσεων του δρομολογίου Καλαμάτα – Θεσσαλονίκη μετά και τον δεύτερο άγονο διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε, δημιουργεί συνθήκες διακοπής λειτουργίας του αεροδρομίου με το τέλος της θερινής σεζόν, εφ’ όσον δεν θα πραγματοποιείται καμία πτήση κατά τους χειμερινούς μήνες.

Κατόπιν των παραπάνω, ο Αλ. Χαρίτσης ζητά από τον Υπουργό απαντήσεις στα κάτωθι ερωτήματα:

  1. Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε και ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης της επέκτασης του αλλά και των παρεμβάσεων άμεσης αποκατάστασης των υποδομών του αεροδρομίου που αφορούν στην εξυπηρέτηση επιβατών;

  2. Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε ώστε να μην διακοπεί το δρομολόγιο Καλαμάτας – Θεσσαλονίκης;

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages