“Καμπανάκι” επιβίωσης από τους κατοίκους της πυρόπληκτης Ασπροπουλιάς - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

“Καμπανάκι” επιβίωσης από τους κατοίκους της πυρόπληκτης Ασπροπουλιάς

“Καμπανάκι” επιβίωσης από τους κατοίκους της πυρόπληκτης Ασπροπουλιάς

Share This


 Κείμενο κατοίκων της Ασπροπουλιάς που έχουν υπογράψει πάνω από 70 κάτοικοι μέχρι στιγμής, καλούν την πολιτεία και τις αρμόδιες αρχές να στηρίξει την πυρόπληκτη Ασπροπουλιά. Μάλιστα, επιτροπή κατοίκων αναμένεται να συναντηθεί την προσεχή Δευτέρα με τον Δήμαρχο Καλαμάτας και τον Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, ώστε να προβούν στην ικανοποίηση των αιτημάτων τους για την αντιπυρική και αντιπλημμυρική προστασία του χωριού τους.

Το ίδιο κείμενο έχει σταλεί και σε όλες τις Δημοτικές παρατάξεις και τους υποψήφιους Δημάρχους Καλαμάτας, από τους οποίους ζητούν να τοποθετηθούν ανοιχτά, τι σκοπεύουν οι ίδιοι να κάνουν αν εκλεγούν ως δημοτική αρχή. Ακολουθεί το κείμενο:

ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΑΣΠΡΟΠΟΥΛΙΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Το χωριό μας, η Ασπροπουλιά Μεσσηνίας του Δήμου Καλαμάτας χτυπήθηκε, κι αυτό, από πυρκαγιά στις 31 Αυγούστου. Ανθρώπινες ζωές ευτυχώς δεν θρηνήσαμε. Όμως, απειλήθηκε ο οικισμός, κάηκαν αποθήκες, σταύλοι και ελαιοκαλλιέργειες.

Αν δεν είχαμε χειρότερα, οφείλεται στην κινητοποίηση του χωριού και άλλων γειτονικών, καθώς και στο πυροσβεστικό προσωπικό.

Συμπαραστεκόμαστε σε όλες τις περιοχές της χώρας που επλήγησαν από πυρκαγιές και πλημμύρες και ενώνουμε την φωνή μας μαζί τους.

Ο κίνδυνος που αντιμετώπισε το χωριό μας μαζί με άλλα περιστατικά προηγούμενων ετών, μας οδηγεί σε αγώνα για την υπεράσπισή του.

Αυτή είναι δυνατή στις μέρες μας, με τόση πρόοδο και τόσα τεχνικά μέσα που έχουν ανακαλυφθεί.

Γι’ αυτό, έχουμε απαιτήσεις απ’ το κράτος και τους αρμόδιους φορείς του (Δημοτική και Περιφερειακή Αρχή, Υπουργεία και όλους τους υπεύθυνους):

1. Να καταγραφούν, χωρίς χρονοτριβή οι οποιεσδήποτε ζημιές, όλων όσοι υπέστησαν τέτοιες και να δοθούν, επειγόντως, αποζημιώσεις για το σύνολό τους, τόσο του κεφαλαίου, όσο και της παραγωγής.

2. Να προχωρήσουν σε καθάρισμα της περιοχής που κάηκε από τυχόν κατάλοιπα που μπορεί να κάνουν ζημιά στη δημόσια υγεία, στα νερά, στο περιβάλλον της περιοχής κτλ

3. Να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν άμεσα την προστασία μας από τις διάφορες θεομηνίες, με την πραγματοποίηση των αναγκαίων έργων και την απαραίτητη χρηματοδότηση. Ο σχεδιασμός αυτός, να περιλαμβάνει οπωσδήποτε:

α. Τον τακτικό, τουλάχιστον ετήσιο και όποτε χρειαστεί, καθαρισμό του ποταμού, των ρεμάτων, των χαντακιών και των αγροτικών δρόμων της περιοχής από ανεξέλεγκτη βλάστηση (καλάμια, βάτα κτλ)φερτά υλικά, μπάζα, σκουπίδια κ.α, τόσο για την προστασία μας από τυχόν πυρκαγιές, όσο και από πλυμμηρικά φαινόμενα που είχαμε στην ευρύτερη περιοχή στο πρόσφατο παρελθόν.

β. Να γίνουν όλες οι απαραίτητες μελέτες, έργα και υποδομές αντιπλημμυρικής θωράκισης.

γ. Να υπάρχει η απαραίτητη επάρκεια νερού στο χωριό για την κατάσβεση των πυρκαγιών τόσο για τις ανάγκες της πυροσβεστικής, όσο και των κατοίκων που κατασβένουν. Δεν γίνεται να κόβεται το νερό κάθε φορά που κόβεται και το ρεύμα. Να λειτουργήσουν τώρα οι διαθέσιμες υποδομές που βρίσκονται σε αχρηστία (δεξαμενή στο Προφήτη Ηλία, κρουνοί). Να κατασκευαστούν και άλλες αν είναι απαραίτητο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages